Dünya Londralı kız öğrencinin Suriye'de bir hava saldırısında öldüğü sanılıyor

Londralı kız öğrencinin Suriye'de bir hava saldırısında öldüğü sanılıyor

12.08.2016 - 10:55 | Son Güncellenme:

IŞİD'e katılmak üzere iç savaşın yaşandığı ülkeye kaçan üç isimden 16 yaşındaki Kadiza Sultana'nın ailesi, kızlarının Rus hava saldırısında öldüğünü düşünüyor.

Londralı kız öğrencinin Suriyede bir hava saldırısında öldüğü sanılıyor

Kadiza Sultana, Shamima Begum ve Amira Abase... Okul arkadaşı olan aynı yaştaki üç genç kız, 17 Şubat 2015'te ailelerine dışarı çıktıklarını söyledikten sonra Londra'daki Gatwick Havalimanı'ndan Türkiye'ye uçtu. Türkiye'den de Suriye'ye geçen kızlardan bir daha haber alınamadı.

Haberin Devamı

Aradan geçen yaklaşık 1,5 yıldan sonra 16 yaşındaki Kadiza Sultana'nın ailesi ve avukatı, genç kızın bir Rus hava saldırısında öldüğünün düşünüldüğünü söyledi.

Aile avukatı Tasnime Akunjee BBC'nin Newsnight programına, Sultana'nın birkaç hafta öldüğüne dair bir bilgi aldıklarını söyledi. Avukat, Suriye'deki şartlar nedeniyle bu bilgiyi bağımsız kaynaklar tarafından doğrulatma imkânlarının olmadığını belirtti.

Ajunjee, genç kızın Suriye'deki hayatında hayal kırıklığına uğradığını, IŞİD'den ayrılıp İngiltere'ye dönmek istediğini ancak yakalanıp örgüt tarafından vahşi bir şekilde cezalandırılma riskini göze alamadığını söyledi.

Londralı kız öğrencinin Suriyede bir hava saldırısında öldüğü sanılıyor

Londra'nın Bethnal Green ilçesinden kaçarak Suriye'ye giden genç kızların Rakka kentine ulaştığı düşünülüyordu. Aynı okuldan başka bir kız öğrenci de Aralık 2015'te Suriye'ye kaçmıştı.

Ailelerin avukatı geçen yıl, üç genç kızdan ikisinin evlendiklerini söylemişti.

Haberin Devamı

İngiltere'den bugüne kadar 800'den fazla kişinin, IŞİD ve diğer silahlı gruplara katılmak üzere Suriye ve Irak'a gittiği belirtiliyor.

Kaynak: BBC Türkçe

Yazarlar