Gündem Lösemili avukata kit sayısı engeli

Lösemili avukata kit sayısı engeli

10.05.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

Antalya’da kemik iliği aranan lösemili avukat için seferber olan meslektaşlarının gönderdiği kan örnekleri Çapa Tıp Fakültesi’nde yeterli sayıda kit olmadığı için test edilemiyor

Lösemili avukata kit sayısı engeli

Antalya’da kemik iliği aranan lösemili avukat Mehmet Özgür Özkan (40) için seferber olan meslektaşları, toplanan kan örneklerinin gönderildiği devlet hastanesinde analiz için yeterli kit olmaması nedeniyle şoke oldu.
Lösemi hastası, evli ve bir çocuk babası olan avukat Özkan için kemik iliği kampanyası başlatıldı. Kampanyaya birçok kurum destek verirken, toplanan örnekler de İstanbul Üniversitesi Çapa Tıp Fakültesi’ne gönderildi. Kampanyada eşi için kan örneği toplayan Sevgi Özkan, eşinin kan değerlerinin çok düşük olduğunu ve özel bir hastanede enfeksiyon riskine karşı özel odada tutulduğunu anlattı. Özkan, şöyle dedi:

Yeterli sayıda kit yok
“Bize kesin çözümün kemik iliği nakli olduğu söylendi. Bunun için ilik bağışı kampanyası başlatıldı. Bunu hem kendimiz, hem de diğer lösemi hastaları için düzenledik. Bağışçılardan alınan örnekleri Çapa Tıp Fakültesi’ne gönderiyoruz. Ancak orada yeterli sayıda çalışma kiti olmadığını öğrendik. Bize bu kitlerin gönüllü kuruluşlardan temin edildiği, Sağlık Bakanlığı’nın kendilerine kit göndereceğini, fakat henüz ulaşmadığı belirtildi. Bu sorunun bir an önce çözümlenip hem kendi hastam, hem de bekleyen tüm hastalar için bir çare bulunmasını diliyoruz.”
Avukat Ezgi Altın Kurt da meslektaşı Özkan’a uyumlu iliği bulmak için avukatlardan kan örneği almakla işe başladıklarını belirterek, “300 civarında kan örneğini İstanbul’a gönderdik. Fakat günde ortalama 10-12 kadar kitle çalışabildiklerini söylediler. Sadece meslektaşımız için değil, diğer hastalar için de bir gecikmeye neden oluyor” diye konuştu.