Melih Aşık

Melih Aşık

m.asik@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları
Haberin Devamı

Cumhurbaşkanı Erdoğan Osmanlı topraklarının 1914 yılında yani Birinci Dünya Savaşı başında 2.5 milyon kilometrekare olduğun ancak Lozan’da 780 bin kilometrekareye indiğini söyledi.
Geri kalan topraklar Birinci Dünya savaşında kaybedilmişti. Ancak Lozan’da kaybedilmiş gibi bir hava doğdu.
Tarihe bakarsak...
İngiltere’nin Birinci Dünya Savaşı öncesi topraklarının genişliği 5 milyon kilometrekareyi geçiyordu.
Bugün Britanya 242 bin kilometrekare.
Fransa’nın hakim olduğu topraklar 3 milyon kilometrekareyi geçiyordu.
Bugün Fransa’nın yüzölçümü 551 bin kilometrekaredir.
Birinci Dünya Savaşı sonrasında Avrupa’da en geniş toprağa sahip ülke olarak Rusya’dan sonra Türkiye kalmıştır.
Ortada bir yenilgi yok, başarı vardır.

ATK

Atatürk, Kemalizm ve Cumhuriyet’in yılmaz savunucusu Ahmet Taner Kışlalı 17 yıl önce bugün 21 Ekim 1999 tarihinde katledildi. Diyordu ki:
“Kemalizm kimlere, hangi hedeflerde engel? Saldırılar kimlerden geliyor?
Bir din devleti kurmak isteyenlerin önündeki en büyük engel Kemalizm…
Türkiye’yi etnik kökenlere göre parçalamak isteyenlerin önündeki en büyük engel Kemalizm…
Ve ‘yeni mandacı’ numaracı cumhuriyetçilerin önündeki en büyük engel Kemalizm… Niçin Atatürk değil de Kemalizm?
Çünkü Atatürk’le baş edemeyeceklerini anlayanlar, hedef olarak kendilerine Kemalizmi seçtiler…”
Ahmet Taner Kışlalı’yı onun düşüncelerini ve Kemalizmi yenemeyenler katletti.
Saygıyla anıyoruz...

FETÖ davaları...

Ömrünün hatırı sayılır bir bölümü mahkemelerde geçmiş olan Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek dün yazısını FETÖ soruşturmasına ayırmış olup bakın neler tavsiye ediyordu:
“Gazeteler, Ankara Sincan’da 1500 kişilik Mahkeme Salonu kurulduğunu yazdı. Salon, 1200 sanığa göre hazırlanıyormuş. MHP ve Dev-Yol davalarını hatırlayalım, 30-40 yıl sürdü. Nedeni çok sanıklı olmalarıydı.
FETÖ davalarında sanık sayısı 50’yi aşmayan gruplar yargılanmalıdır.
İddianameler, 100 sayfayı geçmemelidir. Sanık ile suç arasındaki ilişkiyi gösteren, kanıtlayan, özlü iddianameler yazılmalıdır. Davalar en geç üç ay içinde açılmalı, ilk mahkemedeki yargılama en geç altı ay içinde karar aşamasına ulaşmalıdır.”

REKTÖR

Geçen temmuzda 20 dolayında üniversitede rektörlük seçimleri yapıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, 20 üniversiteden sadece birine, Boğaziçi Üniversitesi’ne hâlâ atama yapmış değil. CHP Antalya Milletvekili Mustafa Akaydın soruyor:
- Acaba sebep, sıcak bakmadığı eski rektör Gülay Barbarosoğlu’nun 403 oydan 348’ini, yani neredeyse yüzde 85’ini almış olması, sıcak baktığı aday Vedat Akgiray’ın 40 oyda kalması mıdır? Yoksa nedir?

PAYLAN

HDP’nin Ermeni Milletvekili Garo Paylan, Trabzon’da slogan atan bir grup hakkında suç duyurusunda bulundu. Başvuruyu okuyoruz:
“15 Ekim Cumartesi günü, beraberindeki heyetle Trabzon’a giden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın halka seslenmesi için bir miting düzenlenmiştir. Mitinge katılan ve Ak Parti üyesi olduğu iddia edilen kitle ‘Ermeni piçleri, yıldıramaz bizleri’ şeklinde defalarca slogan atmıştır. Bu slogan atılırken Cumhurbaşkanı, bakanlar ve tertip heyeti hiçbir biçimde müdahale etmemişlerdir...”
Bu konuda başka sözü olan yok mu? Mesela AKP’nin Ermeni milletvekili Markar Eseyan, mesela AKP danışmanlığı yapan kimi isimler veya her seçimde AKP için çalışan Ermeni lobisi... Onlar ne düşünüyor?

İktidar proje okullara TOMA ve polis gönderiyor!
Ne günlere kaldık, okullarda öğretmen yok, polis var…
? ? ?
Gıda fiyatları “3. köprü nedeniyle” zamlandı!
Geçmediğimiz köprüler için geçiş ücreti ödüyoruz yetmiyor zamlı ürünler alıyoruz…
Akif Kökçe

DUMAN

Sigarayla savaşın öncülerinden eski Sağlık Bakanı Bülent Akarcalı mevcut Sağlık Bakanı Recep Akdağ’a çağrıda bulunuyor:
- Beyanatları-nızda sigara konusunda hassasiyetinizin devam ettiğini memnuniyetle öğrendim. Size son durumu şöyle özetleyebilirim:
- İstanbul’un tüm içkili yerlerinde istisnasız açık - kapalı mekân denmeden sigara içilmekte olup, denetimler tamamen terk edilmiştir.
- Eğlence yerlerinde maalesef TAPDK’dan alınan izinlerle, genç kızların başında bulunduğu özel stantlarda sigara satılarak, gençlere sigara içme alışkanlığı aşılanmaktadır.
Çağrı uzun... Ancak gerçekçi... Sigara yasağı İstanbul’daki mekânlarda uygulanmaz oldu. İktidar sözde sigaraya karşı ama uygulama aksi yönde...