Siyaset Lübnan tezkeresi Meclis’ten geçti

Lübnan tezkeresi Meclis’ten geçti

28.06.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

TBMM Genel Kurulu’nda, Lübnan’da, Birleşmiş Milletler Geçici Görev Gücü (UNIFIL) kapsamında bulunan Türk askerinin görev süresinin bir yıl daha uzatılması konusunda hükümete yetki verilmesini öngören Başbakanlık Tezkeresi kabul edildi.

Lübnan tezkeresi  Meclis’ten geçti

Tezkere görüşmelerinde, gündem Türkiye ile İsrail arasında varılan anlaşma ve Rusya krizinde yaşanan son gelişmeler oldu. MHP Antalya Milletvekili Mehmet Günal, İsrail ile anlaşmayı değerlendirirken, Başbakan Binali Yıldırım’ın göreve geldiğinde yaptığı “Bundan sonra dış politikada yeni bir sürece geçeceğiz” ifadesini anımsattı. Günal, “O zaman diyoruz ki şimdiye kadar yapılanlar inkar mı ediliyor yoksa acaba Sayın Ahmt Davutoğlu günah keçisi ilan edilip de ‘Vallahi, biz gene aldatıldık’ mı diyeceksiniz?” diye konuştu.

Haberin Devamı

‘Gazze ablukası kalkmadı’

CHP Ardahan Öztürk Yılmaz da, “Gazze’ye abluka kalkmıyor. İsrail limanından, İsrail denetiminden Gazze’ye geçecek malların hızandılırlmasından ibaret olay” vurgulamasını yaptı. Hükümet adına eleştirilere yanıt veren Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, İsrail ile olduğu gibi Rusya ile de ilişkilerin önce normalleşmesi sonra da gelişmesi için çalışmalar yürütüldüğünü belirterek, “Çok önemli gelişmelerin arifesindeyiz” dedi.