Gündem LYS başvuruları sona erdi! Başvuru ücretleri için...

LYS başvuruları sona erdi! Başvuru ücretleri için...

17.04.2017 - 08:01 | Son Güncellenme:

LYS sınav başvuruları dün sona erdi! ÖSYM'nin resmi sitesi üzerinden gerçekleştirilebilen LYS başvuru ücretlerinin ödemesi bugün sona erecek. Adaylar LYS başvuru ücretlerini 18 Nisan 23:59 tarihine kadar ödeyebilecek. Ödeme yapmayan adayların başvuruları kabul edilmeyecek.

LYS başvuruları sona erdi Başvuru ücretleri için...

Lisans Yerleştirme Sınavı (LYS) başvuruları dün sona eriyor. 4 Nisan'da başlayan Üniversiteye girişte ikinci aşama olan LYS sınavına başvurular bugün saat 23:59 itibariyle sona erecek. Sınav başvuru ücretleri için ise son gün 18 Nisan olarak belirlendi. Peki LYS başvurusu nasıl yapılır?

Haberin Devamı

LYS ye başvurabilmek için adaylar YGS puan türlerinin en az bir tanesinden 180 puan almak zorundalar . Bu yıl LYS’ye girmek için hak kazanmış olan adayların sayısı, 1 milyon 506 bin 479 olarak belirlendi. Yeterli puanı alamayarak LYS için başvuru yapamayacak olan adayların sayısı ise 700 bin olarak açıklandı. YGS’de en az 150 puan alan adaylar ise üniversitelerin ön lisan programlarına başvuru yapabileceklerdir.

LYS BAŞVURUSU İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

İŞTE ÖSYM'DEN YAPILAN LYS AÇIKLAMASI

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezince (ÖSYM), Lisans Yerleştirme Sınavlarına (LYS) başvuruların bugün sona ereceği ve sürenin uzatılmayacağı ifade edildi.
ÖSYM Başkanlığının Twitter adresi üzerinden yapılan paylaşımda, 4 Nisan'da başlayan LYS başvurularının bugün sona ereceği hatırlatıldı.

Haberin Devamı

LYS başvuruları ile sınav ücreti bilgilerinin ÖSYS kılavuzunda yer aldığı belirtilerek, sınav ücret ödeme bilgilerinin bankadan ödeme yapacak adaylar için yarın mesai saati bitiminde, ÖSYM'nin internet sayfasında yer alan "ödemeler" alanından kredi kartı veya banka kartı ile ödeme yapacak adaylar için yarın saat 23.59'da sona ereceği vurgulandı.

Başvuru süresinin bugün sona ereceği ve sürenin uzatılmayacağı kaydedildi.

Sınav ücreti için son ödeme günü ne zaman?

Bugün sona erecek olan LYS başvuru işlemlerinin ardından adaylar sınavlar için son ödeme gününün ne zaman olacağını merak ediyor. Sınavlar için son ödeme günü, sınav başvurusunun sona erdiği tarihten sonraki gün yani 18 Nisan Salı günü saat 23.59’a kadardır. Sınav için başvurusunu gerçekleştiren adayların, sınav ücretlerini de ödemeleri gereklidir. Ücretini ödemeyen adayların başvuruları da geçersiz olarak kabul edilecektir. ÖSYM’nin belirlemiş olduğu sınav ücretleri şu şekilde belirlenmiştir;

LYS-1 Matematik sınavına girecek adaylar 40 TL
LYS-2 Fen Bilimleri sınavına girecek adaylar 40 TL
LYS-3 Edebiyat Coğrafya sınavına girecek adaylar 40 TL
LYS-4 Sosyal Bilimler sınavına girecek olanlar 40 TL
LYS-5 Yabancı Dil sınavına girecek olanlar 40 TL
ÖSYM tarafından LYS için kamu spotu yayınlandı!

ÖSYM, Haziran ayında yapacağı LYS sınavlarına yönelik olarak sınava girecek olan adaylar için kamu spotu yayınladı. Yayınlanan kamu spotunda LYS başvurusunun nasıl yapılacağı, nereden yapılacağı ve sınav ücretinin nasıl ödeneceği açıklaması yapıldı. Yine kamu spotunda bu sene adaylara ilk defa sorulacak olan kısa cevaplı sorulara da dikkat edilmesi gerektiği vurgulandı. Bir çok ilden görüntüye yer verilmiş olan kamu spotunda adaylara başvurularını son güne bırakmamaları gerektiği belirtildi. Kamu spotunun sonunda da sınav için var olan tüm kuralların adayların emeklerinin güvenliğini sağlamak amacıyla var olduğu belirtildi ve adaylara geleceğiniz geleceğimizdir vurgusu yapıldı.
Kısa Cevaplı Sorular Sorulacak!

Bu sene, LYS 2017 sınavlarında adaylara ilk defa kısa cevaplı sorular da sorulacaktır. Gerçekleştirilecek olan sınav oturumlarının her birinde kısa cevaplı soru yer alacaktır. ÖSYM tarafından bu sene ilk defa sorulacağı için, sınava girecek olan adaylar tarafından sorular merak ediliyor. Soruları merak eden adaylar, ÖSYM’nin kendi resmi internet sitesinde yayınladığı örnek kısa cevaplı soruları inceleyerek meraklarını giderebilirler. Sorulacak olan soruların cevapları bir sayı, bir sözcük ya da bir cümleden oluşacaktır. Sorulara verilecek cevaplar da cevap kağıtlarına kodlanacaktır.

Sınav Tarihleri Ne Zaman?

ÖSYM tarafından Haziran ayında gerçekleştirilecek olan LYS sınavlarının tarihleri aşağıdaki gibidir;
LYS-1 Matematik sınavı 11 Haziran Pazar günü saat 10.00’da başlayacak ve 135 dakika sürecektir.
LYS-2 Fen Bilimleri sınavı 17 Haziran Cumartesi günü saat 10.00’da başlayacak ve 135 dakika sürecektir.
LYS-3 Edebiyat Coğrafya sınavı 18 Haziran Pazar günü saat 10.00’da başlayacak ve 120 dakika sürecektir.
LYS-4 Sosyal Bilimler sınavı 10 Haziran Cumartesi günü saat 10.00’da başlayacak ve 135 dakika sürecektir.
LYS-5 Yabancı Dil sınavı 17 Haziran Cumartesi günü saat 14.30’da başlayacak ve 120 dakika sürecektir.
Farklı alanlarda puan türlerinin hesaplanması isteyen adayların, LYS oturumlarının tamamına girmeleri önerilmektedir.