Gündem LYS başvurularında son gün bugün!

LYS başvurularında son gün bugün!

13.04.2016 - 14:50 | Son Güncellenme:

LYS başvurularında son gün. Hala LYS başvurularını gerçekleştirmemiş adaylar online olarak bu işlemi yapabilirler. LYS başvurularının ayrıntılarına haberimizden erişebilirsiniz.

LYS başvurularında son gün bugün

2016 dönemi LYS başvurularının bitmesine son 2 gün kaldı. LYS başvuruları için son başvuru tarihi olan nisan ayının 14’ünü artık son 2 gün kalmıştır. Sizler LYS başvuruları için daha ayrıntılı bilgiyi yazımızın devamında okuyabilirsiniz. LYS sınavı için YGS sınavının açıklanmasında itibaren geri sayım başlamış durumdadır. LYS başvuruları için 1 Nisan tarihine başlamış olan başvurular 14 Nisan Perşembe günü son bulacaktır. Yani LYS başvuruları başvurular halen devam etmektedir. LYS sınav tarihleri ise açıklanmış b, durumdadır.

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

LYS 4 sınavı olan Sosyal Bilimler sınavı için sınav tarihi olarak 18 Haziran günü saat 10 olarak belirlenmiştir. Sınav 135 dakika sürecektir.

LYS 1 sınavı olan Matematik sınavı için sınav tarihi olarak 19 Haziran günü saat 10 olarak belirlenmiştir. Sınav 135 dakika sürecektir.

LYS 2 sınavı olan Fen Bilimler sınavı için sınav tarihi olarak 25 Haziran günü saat 10 olarak belirlenmiştir. Sınav 135 dakika sürecektir.

LYS 5 sınavı olan Yabancı Dil sınavı için sınav tarihi olarak 25 Haziran günü saat 10 olarak belirlenmiştir. Sınav 135 dakika sürecektir.

LYS 3 sınavı olan Edebiyat ve Coğrafya sınavı için sınav tarihi olarak 26 Haziran günü saat 10 olarak belirlenmiştir. Sınav 135 dakika sürecektir.

YGS sınavında barajı geçemeyen yani baraj olan 150 puan alamayan adaylar ise bu sınava girme hakkı kazanamamışlardır. Bu neden ile de herhangi bir yükseköğretim puanını tercih etme hakları yoktur. YGS sınavından 150 ile 179,9 arası puan almış olan adaylar sadece meslek yük okullarında ön lisans ya da açık öğretimden tercih etme haklarına sahiptirler. Bu puanları alan adayların ise yine LYS sınavına girme hakları yoktur. YGS puanlarında sadece bir tanesi bile 180 puanı geçmiş olan adaylar ise meslek yük okullarında ön lisans ya da açık öğretimden tercih etme ya da isterlerse LYS sınavına girme haklarına yine sahip olmuş olacaklardır. LYS sınav ücretlerinde ise bu sene biraz farklılıklar olmuştur.

LYS sınavında sadece bir sınava girecek olan adayların bu sınav için ödeyecekleri ücret ise 35 TL olarak belirlenmiştir.

LYS sınavında iki sınava girecek olan adayların bu sınavlar için ödeyecekleri ücret ise 70 TL olarak belirlenmiştir.

LYS sınavında üç sınava girecek olan adayların bu sınavlar için ödeyecekleri ücret ise 105 TL olarak belirlenmiştir.

LYS sınavında dört sınava girecek olan adayların bu sınavlar için ödeyecekleri ücret ise 140 TL olarak belirlenmiştir.

LYS başvurularının ücretlerini ise yatıracağınız yerler belirlenmiştir. Akbank’ın bütün şubeleri, Kuveyt Türk Katılım Bankasının bütün şubeleri, Türk Telekom Bankasının bütün şubeleri, Halk Bank’ın bütün şubeleri, Ziraat Bankasının ise sadece internet bankacılığından ya da mobil bankacılığından sizler yatırabilirsiniz. LYS başvuruları için yatırmış olduğunuz sınav adedi kadar sınava girmek şansınız olacaktır.