Gündem LYS ek yerleştirme sonuçları açıklandı!

LYS ek yerleştirme sonuçları açıklandı!

11.09.2016 - 20:43 | Son Güncellenme:

LYS ek yerleştirme sonuçları açıklandı. LYS ek yerleştirme sonuçlarına nasıl ulaşabilirim? LYS ek yerleştirme sonuçlarına göre yapılacak olan üniversite kayıtları ne zaman? Tüm soruların yanıtı haberimizde.

LYS ek yerleştirme sonuçları açıklandı

Üniversiteye geçebilmek için öğrencilerin girmiş olduğu bazı sınavlar vardır. Bu sınavlar her yıl belirli zaman aralıklarında gerçekleştirilir. Yapılan bu sınavlardan sonuncusu ise Lisans Yerleştirme Sınavı olarak belirlenen bu sınava çok sayıda öğrenci katılır. Belirli kısmı üniversiteye gider. Yaz aylarında yaptıkları tercihler ile beraber bazı bölümlere yerleşirler. Her yıl yapılmakta olan bu yerleştirme sonuçlarından sonra üniversite kayıtları başlar. Bu üniversite kayıtları ile beraber aynı zamanda yerleştirme sonuçlarının ardından bazı adaylar herhangi bir üniversiteye yerleşememiş olabilir. Her yıl üniversitelerin puanlarında bazı değişiklikler yaparlar. Bazı öğrenciler de bu noktada hata yapabilir ya da tercih ettiği bölümlerden birine yerleşememiş olabilir. Bunun sonucunda o yıl içerisinde tekrardan yerleşemeyen adaylara özel bir başka imkân verilir.

Haberin Devamı

LYS TERCİH SONUÇLARI HAKKINDA BİLGİ İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

LYS puanları aynı şekilde geçerli olmakla beraber öğrencilerin yapacak oldukları ikinci bir tercih hakları onlara tanınır. Gerçekleştirilen bu ikinci kez üniversite tercih edilmesine LYS ek yerleştirmeler olarak adlandırılır. Bu şekilde üniversiteye illa yerleşmek isteyen öğrenciler bu sınavlara katılım sağlayarak da yine aynı şekilde tercihlerinin sonucunda üniversitelere tercih yapabilmektedirler. Üniversitelerde bunun için ek kontenjan oluşturur. Belirli sayıda ki öğrencilere bu LYS ek yerleştirmeler sonucunda alabilir. LYS ek yerleştirme dönemi çoktan başlamış LYS ek yerleştirmeleri yapmışlardır. Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından kontrol altında tutulan bu ek yerleştirme sonuçları da internet sistemi üzerinden ÖSYM sonuç açıklama sayfasından öğrenebilirler. Aday giriş şifreleri, aday kullanıcı isimleri ile beraber bu siteye girerek kolay bir şekilde LYS ek yerleştirme sonuçlarını öğrenebilirler. Böylece üniversitelere kayıtlarını da sitede verilen tarihe kadar gerçekleştirmeleri gerekir. Aynı zamanda bu kadar kolay bir şekilde internet sistemi üzerinden diğer tüm ek yerleştirme bilgilerine ulaşabilirler. LYS ek yerleştirme sonuçları dahilinde verilen bilgiler işte bu kadarıdır.

Haberin Devamı

Gerçekleştirilen bu LYS ek yerleştirmeler ile beraber öğrenciler de büyük bir heyecanla LYS ek yerleştirme sonuçlarını beklemeye başlamışlardır. LYS ek yerleştirme sonuçları da açıklanmıştır. 26 Ağustos ve 30 Ağustos tarihinde bu LYS e yerleştirme tercihleri yapılmıştır. LYS ek yerleştirme sonuçları da açıklanarak artık adayları yeni bir üniversite kaydı başlamıştır. 6 Eylül ve de 9 Eylül tarihleri olarak da belirlenmiştir. Ek yerleştirmeler ile bir yerleri kazanan adayların kısa bir zaman dilimi içerisinde yapacak oldukları bu üniversite kayıtlarını bir an evvel yaptırmaları gerekir. Artık yapılması gerçekleşecek olan bu kayıtlar için ÖSYM başkanlığı tarafından verilen duyurularda bu tarihin uzatılmayacağı konuşulmuştur. Bu nedenle üniversite öğrencisi adayların hızlı bir şekilde bu verilen tarihler arasında üniversite kayıtlarını gerçekleştirmiş olmaları gerekir. Aksi halde tekrardan açıkta kalacaklardır. Bu nedenle bir yıl daha hazırlanmaları gerekir. LYS ek yerleştirmeler bu şekilde onlara verilen ilk ve de son hak olur.

Yazarlar