Eğitim LYS sınav giriş yeri ve sınav giriş belgesi sorgulama!

LYS sınav giriş yeri ve sınav giriş belgesi sorgulama!

02.06.2015 - 13:26 | Son Güncellenme:

ÖSYM LYS sınav giriş yerlerini yayınladı. LYS sınavına girecek öğrenciler sınav giriş yerlerini haberimizde yer alan linke tıklayarak öğrenebilirler. İşte LYS sınav giriş yerleri ve sınav giriş belgesi detayları..

LYS sınav giriş yeri ve sınav giriş belgesi sorgulama

SINAV GİRİŞ YERLERİ

Haberin Devamı

LYS’ye bir hafta kala açıklanan sınav yerleri ÖSYM’nin resmi web sitesi üzerinden öğrencilere duyuruldu.

Bu yıl da yine aynı zaman diliminde gerçekleşmesi beklenen açıklama ÖSYM’nin “ais.osym.gov.tr” adresinden duyuruldu. Üniversite adayları bu adres üzerinden TC Kimlik Numaraları ve ÖSYM aday şifreleriyle sınava girecekleri yeri öğrenebilecekler.

LYS GİRİŞ YERLERİ TIKLA ÖĞREN

LYS SINAV TAKVİMİ

LYS beş farklı oturumda gerçekleşecek.

LYS 4 Sosyal Bilimler 13 Haziran 2015 (Cumartesi), 10.00, 135 dakika

LYS 1 Matematik 14 Haziran 2015 (Pazar), 10.00, 135 dakika

LYS 5 Yabancı Dil 14 Haziran 2015 (Pazar), 14.30, 120 dakika

LYS 3 Edebiyat-Coğrafya 21 Haziran 2015 (Pazar), 10.00, 120 dakika

LYS 2 Fen Bilimleri 20 Haziran 2015 (Cumartesi), 10.00, 135 dakika

Haberin Devamı

LYS PUANLARI NASIL HESAPLANACAK?

LYS’de uygulanan testlere verilen cevaplar her test için ayrı ayrı değerlendirmeye alınacaktır. Adayın katıldığı her sınavda yer alan her test için bir standart puan hesaplanacaktır. Testlerin standart puanlarının hesaplanmasında şu yol izlenecektir:

• Her adayın, testlere verdiği doğru ve yanlış cevapların sayısı belirlenecektir. Doğru cevap sayısından yanlış cevap sayısının dörtte biri çıkarılarak adayın ilgili testten almış olduğu ham puan bulunacaktır.

Son sınıfta okumakta olan tüm adayların ilgili testten aldıkları ham puanlar kullanılarak o testin ortalama ve standart sapması bulunacaktır.

• Bu ortalama ve standart sapma kullanılarak tüm adaylar için ortalaması 50, standart sapması 10 olan standart puanlar hesaplanacaktır.

• Sınavdan sonra yapılan analizlerde bir testteki sorulardan herhangi biri, biçimsel veya bilimsel bir nedenle ÖSYM tarafından “geçersiz” sayıldığı takdirde, ilgili testte yer alan sorulardan herhangi birini işaretleyen tüm adayların bu soruyu doğru cevapladığı kabul edilecektir.

• Hesaplanan standart puanlar ve adayların ağırlıklı LYS puanları (ALYS) hesaplanacaktır.

• ALYS puanlarından her biri kendi içinde en küçüğü 100, en büyüğü 500 olan puanlara dönüştürü- lerek LYS puanları oluşturulacaktır. ALYS puanları LYS puanlarına dönüştürülürken ilgili testlerin her birinden soru sayısının % 20’si oranında ham puan alan adayların 180 LYS puanı almaları sağlanacaktır.

Haberin Devamı

LYS SONUÇLARI NASIL KULLANILACAK?

LYS’de 180 ve üzeri puan alanlar, LYS puan türleri ile öğrenci alan lisans programları ile birlikte YGS puanı ile öğrenci alan lisans programlarını ve ön lisans programlarını tercih edebileceklerdir. LYS’de 180 ve üzeri puanı olmayan adayların; sadece meslek yüksekokulu ön lisans programları, açık öğretim programları ve YGS puanı ile öğrenci alan lisans programlarını tercih etme hakları bulunacaktır. Bu adayların LYS puanı ile öğrenci alan lisans programlarını tercih etme hakları yoktur.

SONUÇLAR NASIL DUYURULACAK?

Adaylar LYS sonuçlarını, T.C. Kimlik Numaraları ve şifreleri ile ÖSYM’nin https://sonuc.osym.gov.tr İnternet adresinden öğrenebileceklerdir. Adaylara sınav sonuç belgesi gönderilmeyecektir. İnternet sayfasındaki duyurular adaylara tebliğ hükmündedir. Sonuçlarda şu bilgiler bulunacaktır:

Haberin Devamı

• LYS testlerindeki doğru ve yanlış cevap sayısı

• YGS puanları ve başarı sıraları

• LYS puanları ve başarı sıraları

• Ortaöğretim Başarı Puanı (OBP)

• Yerleştirme puanları ve başarı sıraları