Eğitim LYS sonuçları ne zaman açıklanacak?

LYS sonuçları ne zaman açıklanacak?

28.06.2016 - 09:59 | Son Güncellenme:

LYS sonuçları henüz açıklanmadı. LYS sonuçlarının bayramdan sonra açıklanması beklenmektedir. LYS sonuçlarının 18 Temmuz tarihinde açıklanacağı ÖSYM tarafından duyurulsa da olası bir erken açıklama durumu da söz konusu olabilir.

LYS sonuçları ne zaman açıklanacak

İlkokul, ortaokul, lise ve üniversite eğitimi için öğrencilerin sürekli olarak belirlenen bazı sınavlara katılım sağlamaları gerekir. İstedikleri bölümleri ve de istedikleri üniversitelerde eğitim alabilmek için her yıl ülke genelinde düzenlenen sınavlara girmeleri gerekir. Bu sınavlara giriş yaparak ancak mesleki eğitimlerini alabilme şansına sahip olabilirler. Vatandaşlar da bu noktada kendilerini en iyi şekilde yetiştirmek için düzenlenen üniversite sınavlarına giriş yaparlar. Bu sınavlarda yapılan soruları doğru cevaplama süreçleri içerisinde öğrencilerin doğru yaptıkları sorular belirli bir puan çizelgesinden geçerek sonuçlar açıklanır. Yapılan bu sınavın ardından gerekli hesaplamalar ve de soruların puan değeri öğrencilerin vermiş oldukları cevaplar ile gelişir. Ülkemizde bugünlerde yapılan Lisans Yerleştirme Sınavı düzenli yapılarak tamamlanmıştır. Bu sınavda her öğrenci kendi bulunduğu alandaki diğer adaylar ile yarışma durumundadır. LYS alanlara göre 5 gruba ayrılıp, kendi aralarında ayrı ayrı değerlendirilmektedir. Alanlar şu şekilde gösterilmektedir:

LYS 1 – Matematik
LYS 2 – Fen Bilimleri grubu (Fizik, Kimya ve Biyoloji)
LYS 3 – Edebiyat ve Coğrafya
LYS 4 – Sosyal Bilimler grubu
LYS 5 – Yabancı Dil (İngilizce)
Yukarıda sizler için yazmış olduğumuz alanların sınavları her biri farklı günde yapılmıştır.

Haberin Devamı

LYS PUAN HESAPLAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

LYS SONUÇLARI İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

LYS sonuçlarını büyük bir merakla beklemeleri normaldir. LYS sonuçlarının açıklandığını ise internetten, gazetelerden ve televizyonlardan haberler kısmından öğreneceklerdir. ÖSYM tarafından açıklanan bu LYS sonuçlarına gerekli olan işlemler bütününe vatandaşlar kolay bir şekilde giriş yaparak sonuç bilgisine ulaşabilir. LYS sonuçlarının açıklanmasının ardından sınava giren adaylar ÖSYM Sonuç Açıklama sistemine kolayca giriş yapabilirler. Bu nedenle LYS sonuçları açıklandığında bu sisteme giriş yapmaları için adayların aday giriş şifre ve aday kullanıcı adlarını sisteme yazmaları gerekir. LYS sonuçlarının açıklanma tarihi olarak ÖSYM tarafından 18 Temmuz tarihi belirtilmiştir. Aday Sonuç Açıklama bölümünden LYS sonuçları adı altında düzenlenen sayfadan bu sonuçlara adaylar katılımda bulunabilir. Her ne zaman isterlerse internete erişim sağladıktan sonra vatandaşlar LYS sonuçlarını dakikasında öğrenebilirler. T.C. kimlik numaraları ve de şifreyi sisteme girmeleri tek bir tuşla karşılarına LYS sonuçlarının çıkmasını sağlayacaktır.

Yazarlar