Eğitim 2016 LYS sonuçları ne zaman açıklanır?

2016 LYS sonuçları ne zaman açıklanır?

10.07.2016 - 10:43 | Son Güncellenme:

LYS sonuçları ÖSYM tarafından açıklanacak. ÖSYM LYS sonuçları için 18 Temmuz tarihini belirlemiştir. Bu tarihte herhangi bir değişiklik olmazsa LYS sonuçları kuruma ait resmi internet sitesi üzerinden öğrenilebilecek.

2016 LYS sonuçları ne zaman açıklanır

Lisans Yerleştirme Sınavı olarak yapılan bu sınav üniversite seçme sınavında ki son aşamadır. İlk olarak üniversite eğitimi almak isteyen adaylar mart ayında yapılan Yükseköğretime Geçiş Sınavına girmişlerdir. Bu sınavdan elde ettikleri başarılara göre de vatandaşlar bu noktada en iyi şekilde hizmetlerini alabilirler. Aynı zamanda iki yıllık ön lisans programlarında eğitim almak isteyen adayların ise sadece YGS puan türüyle tercih yapmaları yeterlidir. Fakat dört yıllık lisans eğitimi almak isteyen vatandaşlar için aynı durum geçerli değildir. Vatandaşlar bu noktada kendileri adına düzenlenen sistemlerden yararlanmak isterlerse öncelikle LYS sınavına girip iyi bir sonuç elde etmeleri gerekir. LYS sonuçlar hakkında ise henüz bir bilgi yoktur. Adayların haziran ayında giriş oldukları bu LYS sınavı artık sona ermiştir. Her yıl yaklaşık olarak üç milyon öğrencinin girdiği bu sınavlara şuan da u rakama yakın kişi giriş yapmıştır. Üniversite eğitimi için gerekli olan bu lisans eğitiminden faydalanmak iyi bir üniversiteye gitmek için bu sınav oldukça önemlidir.

Haberin Devamı


LYS SONUÇLARI İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

LYS adı verilen bu zorlu maraton terleten soruların ardından son bulmuştur. Günlerdir bugünü bekleyen adaylar artık koca bir yılı geride bırakmış kendilerine en iyi şekillerde yetiştirmek için büyük bir adım atmışlardır. Gelecek hayatları için büyük bir bölümü belirleyen bu dönem kişiler için oldukça önemlidir. Kendi arkadaş çevrelerini edinebilmeleri ve de meslek tercihlerini yapabilmeleri için tüm hayatlarını etkileyen bu sınav oldukça önemlidir. Bu nedenle LYS sonuçlarını dört gözle beklenmektedir. ÖSYM tarafından hazırlanan bu sınav LYS tarafından sonuç bulacaktır. Çok sayıda kişi bu LYS sonuçlarını beklemektedir. LYS sonuçları son zamanlarda çok fazla kişi tarafından merak edilmektedir. İnternet sitesi tarafından da LYS sonuçları en çok ne zaman açıklanacağı hakkında ki sorular sorgulanmıştır.
İnternet sistemi artık günümüzde çok fazla gelişme gösterdiği için herkes oldukça kolay bir şekilde LYS sonuçları açıklandığında bu sonuçları pratik bir şekilde internet üzerinden öğrenebilirler. Gerçekleştirilen internet uygulamaları sayesinde vatandaşlar olarak bizler de LYS sonuçlarını öğrenebilmek için internet sistemini kullanabiliriz. İnternet sistemi üzerinden yapılan bu LYS sonuçları ile ilgili tüm bilgilere bizler de kolayca ulaşabiliriz. LYS sonuçlar hakkında belirlenen bu sistemden bizler de kolay bir şekilde bu LYS sonuçlarını öğrenebilmek için bizler de internet sistemini kullanabiliriz. LYS sonuçları ile ilgili verilen bu bilgilerden haberlerde ya da verilen duyurularda bu bilgilerin tümüne ulaşabiliriz. LYS sonuçları hakkında tüm bu bilgilere bizler de kolayca ulaşarak sınav notumuzu öğrenebiliriz. LYS sonuçlarının açıklanması ise ÖSYM tarafından belirlenir. Fakat ÖSYM’nin şuan da LYS sonuçları hakkında herhangi bir haber geldiğinde bizler de bu zaman ÖSYM sonuç açıklama sisteminden yararlanabiliriz. Sınav sonuç açıklama sistemi için bizler de LYS sonuçları hakkında ki haberleri takip etmemiz gerekir. Herhangi bir haberden sonra bizler de T.C. kimlik numarası ile beraber aday giriş şifremizi sisteme girerek kısa bir süre içerisinde LYS sonuçlarına ulaşabiliriz. LYS sonuçlarının ardından adayların tercih zamanı başlayacağı için bu zaman dilim içerisinde belirlenen bu sistemden kolayca yararlanabiliriz. Temmuz ayının ikinci haftasında da LYS sonuçlarının açıklanabileceği ilgilenenlere duyurulur.