Eğitim LYS giriş yerleri açıklandı! LYS-4 Sosyal Bilimler soru ve cevapları açıklandı mı?

LYS giriş yerleri açıklandı! LYS-4 Sosyal Bilimler soru ve cevapları açıklandı mı?

18.06.2016 - 11:44 | Son Güncellenme:

Bu hafta sonunda ilk iki oturumu gerçekleştirilen LYS’nın sınav giriş yerleri ÖSYM tarafından açıklandı. LYS giriş yerleri diğer hafta için de açıklandı. Peki LYS 4 Sosyal bilimler sınav soru ve cavepları açıklandı mı? İşte ayrıntılar...

LYS giriş yerleri açıklandı LYS-4 Sosyal Bilimler soru ve cevapları açıklandı mı

Ortaöğretimden mezun olmuş herkesin başvuru gerçekleştirebildiği Lisans Yerleştirme Sınavı ile ilgili olarak Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından önemli bir açıklama gerçekleştirildi. Bu son dakika açıklaması ile birlikte milyonlarca öğrenci, LYS giriş yerleri bilgisini öğrenebilme şansına sahip olabiliyor. Mart ayı içerisinde gerçekleştirilen ve Türkiye genelindeki milyonlarca aktif ve pasif ortaöğretim mezunu veya mezun olmayı garantilemiş olan öğrencilerin başvurarak, katılabildikleri Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS)’ndan alınan YGS puanlarından herhangi birisinden belirlen 180 barajını geçen öğrenciler, ikinci aşama sınavları olan Lisans Yerleştirme Sınavlarına katılabilme hakkına sahip olabiliyor.

Haberin Devamı

LYS DÜN BAŞLADI

Üniversite giriş sınavının ikinci basamağı Lisans Yerleştirme Sınavları (LYS), Sosyal Bilimler Sınavı (LYS-4) sona erdi. Tek oturumda yapılan ve 135 dakika süren sınav, Türkiye'de 81 il merkezi ile Lefkoşa'da gerçekleştirildi.

LYS-4'te tarih, coğrafya-2 testi ve felsefe grubu ile din kültürü ve ahlak bilgisi testi yer aldı. LYS-1 matematik sınavı yarın gerçekleştirilecek.

Gelecek hafta 25 Haziran'da fen bilimleri ile ilgili LYS- 2, yabancı dille ilgili olan LYS -5, 26 Haziran'da pazar günü de edebiyat ve coğrafya sınavını içeren LYS -3 yapılacak.

Bir milyonu aşkın adayın yarışacağı LYS maratonu bu yıl güvenlik gerekçesi ile Kilis'te yapılmayacak. Kilis'ten başvuran adaylar, Gaziantep'te sınava girecek.

Haberin Devamı

LYS GİRİŞ YERLERİ İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Sizler de bu şekilde çeşitli alanlarda yapılan sınavlara katılım sağlayarak gerekli olan eğitimi alabilirsiniz. Aynı zamanda bu üniversite eğitimlerini alabilmek için vatandaşlar sınavlara zamanında başvuru yapmışlardır. Artık üniversite sınavları iki oturum şeklinde düzenlenir. İlk oturumu mart ayında düzenlenen Yüksek Öğretime Geçiş sınavıdır. Bu sınavda belirli bir baraj puanı vardır. Bu puanı geçen öğrenciler diğer ikinci bir sınav olan Lisans Yerleştirme Sınavına giriş yapabilirler. Kısaca LYS adı verilen bu sınav haziran ayında gerçekleştirilir. Lisans eğitiminin sağlanması için yapılan bu sınavda başarılı olan adaylar istedikleri fakülteleri ve de bölümleri tercih ederek buralarda eğitim alma şansına sahip olurlar.
Lisans Yerleştirme Sınavı denen bu sınava öğrenciler kısaca LYS adını vermektedir. Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından hazırlanan bu sınava çok fazla zaman kalmamıştır. LYS sınavı da aynı şekilde bölüm bölüm yapılacaktır. Edebiyat, Matematik, İngilizce, coğrafya, tarih gibi günlere bölünen LSY sınavının giriş yerleri açıklanmıştır. LYS giriş yerlerinin açıklanması ile beraber öğrenciler sınava nerede gireceklerini öğrenmişlerdir. Küçük ilçelerde girmeyen öğrenciler il merkezleri için LYS giriş yerlerini öğrenmeleri gerekir. Sınav gününden önce adaylar LYS giriş yerlerini öğrenmeleri onlar için iyi olur. Çünkü LYS giriş yerlerini öğrenerek vatandaşlar kolay bir şekilde sınava nerede gireceklerini öğrenebilirler. LYS giriş yerleri için ise ÖSYM’nin resmi internet sayfasından gerekli bilgileri alabilirler. LYS giriş yerlerini öğrenmek isteyen adaylar bu alanlardan kolay bir şekilde sınav giriş yerlerini öğrenebilirler. Sınava girecek olan öğrenciler LYS giriş yerlerini kolayca öğrenerek sınav günü olabilecek olan stresi en aza indirgeyebilirler.