Gündem Madalya ile uğurlanacak

Madalya ile uğurlanacak

11.08.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

Bakanlar Kurulu, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Özel’e ‘Devlet Şeref Madalyası’ verilmesini kararlaştırdı. Özel, bu madalyayı alan 5. Genelkurmay Başkanı olacak

Madalya ile uğurlanacak

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel’e ‘Devlet Şeref Madalyası’ veriliyor. Bakanlar Kurulu’nda alınan karara ilişkin tebliğ, Resmi Gazete’nin dünkü sayısında yer aldı.
Madalya ve Nişanlar Kanunu’na göre Devlet Şeref Madalyası, “Cumhuriyetin bekası, ülkenin ve milletin bölünmez bütünlüğü, toplumun huzuru, birlik ve beraberliği için yurtiçi veya dışında üstün yararlılık gösteren Türk ve yabancı uyruklu kişilere” veriliyor. Özel’e madalyasını bugün Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde düzenlenecek törende Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan verecek.
Özel, Cumhuriyet tarihinde Devlet Şeref Madalyası sahibi olan 5. Genelkurmay Başkanı olacak. İlk kez 28 Şubat döneminin Genelkurmay Başkanı Orgeneral İsmail Hakkı Karadayı’ya verilen madalya, eski Genelkurmay başkanları emekli Orgeneral Hüseyin Kıvrıkoğlu, emekli Orgeneral Hilmi Özkök ve emekli Orgeneral Yaşar Büyükanıt’a verilmişti.
27 Nisan Muhtırası’nı kaleme alan Büyükanıt’a Devlet Şeref Madalyası verilirken, 2010’da emekliye ayrılan emekli Orgeneral İlker Başbuğ’a verilmemesi tartışılmıştı.
Başbuğ’a verilmemişti
Başbuğ, görevi emekli Orgeneral Işık Koşaner’e devrederken kendisine madalya verilmemesiyle ilgili, “Beni ilgilendiren bir konu değil” demişti. Başbuğ’dan sonra göreve gelen ve YAŞ öncesi kuvvet komutanlarıyla birlikte istifa eden Koşaner’e de bu madalya verilmemişti.