Gündem Mali Şube’den FETÖ operasyonu

Mali Şube’den FETÖ operasyonu

17.08.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

FETÖ/PDY’ye yönelik soruşturma kapsamında örgüte maddi destek sağladıkları iddiasıyla Akfa Holding ve 51 alt şirketine yönelik operasyon düzenlendi. 120 kişiden 84’ünün gözaltına alındığı duyuruldu

Mali Şube’den  FETÖ operasyonu

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı’nın Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması’na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında örgüte maddi destek sağladıkları iddiasıyla Akfa Holding ve 51 alt şirketine yönelik operasyon düzenlendi. Aralarında Akfa Holding Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Aktaş ile Yeni Mağazacılık A.Ş.’nin Yönetim Kurulu Başkanı Turgut Aydın’ın da aralarında bulunduğu 120 kişi hakkında gözaltı kararı alındı. Aktaş İstanbul’da, Aydın ise Trabzon’da gözaltına alındı.

Haberin Devamı

1 dolarlık banknot

Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Akfa Holding Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Aktaş’ı eşi Yeliz Aktaş’la birlikte Üsküdar Kandilli’deki villasında gözaltına alındı. Bir ay önce geçirdiği bisiklet kazası nedeniyle kalça kemiği kırılan Fatih Aktaş, tekerlekli sandalyeyle gözaltına alındı. Aktaş çifti, Haydarpaşa Numune Hastanesi’nde sağlık kontrolünden geçirildikten sonra Anadolu Adalet Sarayı nezarethanesine götürüldü. Aktaş’ın evinde arama yapan polisin 1 dolarlık banknot bulduğu, bu banktnotun yanı sıra çok sayıda dökümana el konulduğu öğrenildi.

Yeni Mağazacılık A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Turgut Aydın ise Trabzon Maçka’daki evinde gözaltına alındı. Aydın’ın, işlemlerinin ardından İstanbul Emniyet Müdürlüğü ekiplerine teslim edileceği belirtildi. Operasyonda Aktaş ve Aydın’ın da aralarında bulunduğu 84 kişi gözaltına alınırken, şüphelilerden 7’sinin yurtdışında olduğu bildirildi. Zanlılardan 29’unun yakalanması için çalışmanın devam ettiği belirtildi.

Haberin Devamı

Usulsüz havale

Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri ve MASAK çalışanlarının 2011-2015 yıllarına yönelik yaptığı araştırmada Akfa Holding’in, ABD merkezli Boğaziçi Atlantik Kültürel Dostluk Derneği, Kanada Türkiye Dostluk Derneği, Colegios De Education, Mediterraneo SL, Metropolitan Education, Brooklyn Amitiy School, The Respect İnstitute Inc. ve Wistom School gibi dernek ve kuruluşlara 40 milyon dolar tutarında usulsüz havaleler yapıldığının belirlendiği iddia edildi.

Bank Asya’ya el konulmasından sonra ‘himmet’ adı altında vatandaşlardan toplanan paraların Akfa Holding çalışanlarının hesaplarına yatırılarak çalışanların hesapları üzerinden yurtdışına havale edildiği de tespit edildi.

Yazarlar