Siyaset ‘Mansur Yavaş’ sinyali verdi

‘Mansur Yavaş’ sinyali verdi

24.10.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

CHP’nin uzun süredir tartışılan Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayının kim olacağı sorusuyla ilgili yeni bir gelişme yaşandı.

‘Mansur Yavaş’ sinyali verdi

18-20 Ekim tarihlerinde İngiltere’de bir dizi temasta bulunan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun, basına kapalı olarak bir araya geldiği bazı partililere, Mansur Yavaş’ı aday göstermek istediklerini söylediği belirtildi. Milliyet’in aldığı bilgilere göre toplantıda Kılıçdaroğlu’na yerel seçimlere yönelik sorular yöneltildi. Üyelerin, özellikle İstanbul, Ankara ve İzmir adaylarının kim olacağını sorduğu, Kılıçdaroğlu’nun da bu konudaki çalışmalara ilişkin bilgi verdiği belirtildi.

Haberin Devamı

Kılıçdaroğlu’nun İstanbul adayının belirlenmesi konusundaki çalışmaların devam ettiğini anlatırken, Ankara adayı için ise sürpriz bir çıkış yaptığı öğrenildi. Kılıçdaroğlu’nun, CHP’nin önceki yerel seçimlerdeki adayı Mansur Yavaş’ı tekrar aday göstermek istediklerini ifade ettiği aktarıldı. Kılıçdaroğlu’nun Yavaş’ın aday olması halinde İYİ Parti’nin de desteğinin alınabileceğini ve bu şekilde seçimin kazanılabileceğini anlattığı kaydedildi. Ancak görüşmede, Yavaş ismine yönelik itirazların da değerlendirildiği ifade edildi.