Gündem Mardin’de 1 polis şehit

Mardin’de 1 polis şehit

10.04.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Mardin’in Derik ilçesinde PKK’lı teröristlerin düzenlediği saldırı sonucu 1 polis şehit oldu, bir vatandaş ise hayatını kaybetti.

Mardin’de  1 polis şehit

Derik’te PKK’lı teröristler, Kızıltepe karayolu üzerinde bulunan İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne ait polis lojmanlarına dün saat 21.00 sıralarında silahlı saldırı düzenledi. Bir otomobilden uzun namlulu silahlarla açılan ateşte, 1 polis memuru ile yoldan geçen 1 vatandaş yaralandı. Yaralılar ambulansla Derik Devlet Hastanesi’ne kaldırılarak tedaviye alındı. Hastanede doktorların yaptığı müdahaleye rağmen polis memuru şehit olurken, sivil vatandaş da hayatını kaybetti.

- Öte yandan Nusaybin’de Abdülkadirpaşa Mahallesi’ndeki DSİ Kavşağı’nda dün saat 13.00 sıralarında PKK’lılar ile güvenlik güçleri arasında çatışma çıktı. Çatışmada, bir özel harekat polisi, PKK’lıların keskin nişancı tüfeği Kanas ile başından vurularak ağır yaralandı.Nusaybin Devlet Hastanesi’ndeilk tedavisi yapılan polisinin GATA’ya sevk edileceği bildirildi.

- Şırnak merkezde çatışmalar Yeşilyurt, Dicle, Cumhuriyet ve İsmetpaşa mahallelerinde devam ederken, PKK’lı teröristler bir ekmek fırını önünde oturan vatandaşlara uzun namlulu silahlarla ateş etti. Saldırıda, fırında çalışan H.Ç. (24) başından yaralandı. Zırhlı ambulansla Şırnak Devlet Hastanesi’ne kaldırılan H.Ç. tedavi altına alındı. Acil Servis doktoru kurşunun hastanın kafatasını teğet geçtiğini belirterek, “Mucize bir kurtuluş, bir santim daha aşağıdan isabet etseydi hastamızı kaybedebilirdik. Şu an için durumu iyi, ancak müşahede altında tutacağız” dedi.

3 TIR ateşe verildi
- Şırnak’ın İdil ile Mardin’in Midyat ilçeleri arasında bulunan Karalar beldesi yakınlarında önceki gece yol kesen teröristler kimlik kontrolü yaptı, 3 TIR’ı ateşe vererek kaçtı.
- Muş’un Hasköy ilçesi kırsalında farklı noktalarda 40 bidon içinde yaklaşık 4 ton ağırlığında amonyum nitratlı patlayıcı ve 300 metre kablo ile 50 fünye tespit edildi, patlayıcılar imha edildi.
- Van’ın İpekyolu ilçesinde Hacıbekir Mahallesi’nde cami önündeki rögara 20 kilogramlık yağ tenekesi içine yerleştirilmiş TNT ihbar sonucu bulundu. Bomba etkisiz hale getirildi.
- Van’ın Gürpınar ilçesinde askeri aracın devrilmesi sonucu 13 asker yaralandı. l DHA, AA