Gündem Mardin’de karakola bombalı saldırı: 3 şehit

Mardin’de karakola bombalı saldırı: 3 şehit

26.05.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Midyat’ta, Jandarma Karakol Komutanlığı’na PKK’lı teröristler tarafından bombalı araçla saldırı düzenlendi. 1 astsubay ile 2 korucunun şehit olduğu saldırıda korucuların kendilerini siper ettiği öğrenildi

Mardin’de karakola  bombalı saldırı: 3 şehit

Mardin’in Midyat ilçesindeki Anıtlı köyünde bulunan Anıtlı Jandarma Karakol Komutanlığı’na dün akşam saat 20.15 sıralarında PKK’lı teröristler tarafından bombalı araçla saldırı düzenlendi. PKK’lıların bomba yüklü araçla yaklaştığını fark eden karakolda görevli korucuların ateş açması üzerine teröristlerin aracı karakol yakınlarında infilak ettirdiği belirtildi.

Haberin Devamı

Şiddetli patlamada karakol komutan yardımcısı Astsubay Üstçavuş Salih Yıldırım ile 2 geçici köy korucusu şehit oldu, 9 güvenlik görevlisi yaralandı. Saldırıda bomba yüklü aracı erken fark eden korucuların kendilerini siper ederek büyük bir faciayı önlediği bildirildi.

Güvenlik güçleri, PKK’lıları etkisiz hale getirmik için bölgede operasyon başlattı. Şehit Yıldırm’ın Mardin’de görev yaptığı, 1 ay önce İzmir’e tayininin çıktığı öğrenildi.

Güvenlik üst düzey

Öte yandan Şırnak’ta 14 Mart’ta ilan edilen sokağa çıkma yasağıyla birlikte başlatılan operasyonlarda kentin yüzde 95’i PKK’lı teröristlerden temizlenirken, 64’ü sağ ve yaralı olmak üzere toplam 412 terörist etkisiz hale getirildi.

Operasyonlarda 21 güvenlik görevlisi şehit olurken, 145 güvenlik görevlisi de yaralandı. Bin 260 el yapımı patlayıcının imha edildiği Şırnak’ta Yeşilyurt, İsmetpaşa, Gazipaşa, Dicle ve Cumhuriyet mahallelerinde barikatların büyük bölümünü kaldırdı.

Haberin Devamı

İzmir polisi geçit vermedi

Gaziantep Terörle Mücadele ekipleri terör örgütü PKK’nın talimatları doğrultusunda eylem yapan kişilere yönelik çalışma başlattı. Kamu kurumları ile özel kurumlarda memur, öğretmen olarak görev yapan kişiler ile üniversite öğrencilerinin de bulunduğu bazı kişilerin PKK’nın stratejisine uygun olarak “öz yönetim” ve “öz savunma” adıyla yapılan eylemlere destek veren 20 şüpheli saptandı. Operasyonlarda aralarında DBP İl Eş Başkanı Demet P.’nin de bulunduğu 15 kişi gözaltına alındı.

İzmir’de son dönemde 5 operasyonda 12 kilogram C4 plastik patlayıcı, 17 kilogram TNT, 3 TATP’li el yapımı patlayıcı, 13 el bombası, bir Kaleşnikof, 4 tabancayla yakalanan saldırı hazırlığındaki terör örgütü üyesi 20 kişi tutuklandı.