Gündem Mardin Kızıltepe'de çatışma: 4 terörist öldürüldü

Mardin Kızıltepe'de çatışma: 4 terörist öldürüldü

10.07.2016 - 17:45 | Son Güncellenme:

MARDİN’in Kızıltepe İlçesinde güvenlik güçlerinin PKK’lıların gizlendiği eve yaptığı operasyonda 4 terörist öldürüldü, 2 terörist yakalandı. Çatışmada 6 güvenlik görevlisi yaralandı.

Mardin Kızıltepede çatışma: 4 terörist öldürüldü

Alınan bir istihbaratı değerlendiren polis ve jandarmanın Özel Harekat timleri, Kızıltepe İlçesi’ndeki Berçem Mahallesi’nde PKK’lılar tarafından kullanıldığı belirtilen bir eve bugün saat 16.00 sıralarında baskın düzenledi. Güvenlik güçlerinin ’Teslim ol’ çağrılarına evden ateş ile karşılık verilmesi sonucu çıkan çatışmada, 4 terörist ölü ele geçti, 2 terörist yakalandı.

Haberin Devamı

Teröristlerle yaklaşık yarım saat süren çatışmada yaralanan 6 güvenlik görevlisi de Kızıltepe ve Mardin Devlet Hastanelerine kaldırılarak tedavi altına alındı.

Çatışmanın olduğu bölge güvenlik güçleri tarafından kontrol altına alınırken, olay yeri inceleme ekipleri çalışma yaptı.

MARDİN VALİLİĞİ’NDEN ÇATIŞMA AÇIKLAMASI

Mardin’in Kızıltepe İlçesi’nde PKK’lıların kaldığı eve güvenlik güçlerinin düzenlediği operasyonla ilgili Valilik tarafından yapılan açıklamada, 4 PKK’lının öldürüldüğünü 2 keröristin ise sağ olarak etkisiz hale getirildiği belirtildi. Evde yapılan aramada çok sayıda mühimmat ve örgütsel dökümanın ele geçirildiği belirtilen Valilik açıklaması şöyle:

"Kızıltepe İlçesi’nde güvenlik güçlerimizin yaptığı istihbari çalışmalar sonucunda 10 Temmuz 2016 pazar günü bölücü terör mensuplarının yakalanmasına yönelik düzenlenen operasyonda 4 terör örgütü mensubu ölü, 2 terör örgüt mensubu ise sağ olarak ele geçirilmiştir. Operasyonda 3 tanesi patlamış olmak üzere 4 adet el bombası, 1 adet tabanca, 3 adet ruhsatsız av tüfeği, 4 adet şarjör, 1 adet hucüm yeleği, çok sayıda mühimmat ve örgütsel doküman ele geçirilmiştir. Operasyonda 6 polis memurumuz hayati tehlike arz etmeyecek şekilde yaralanmıştır. Yaralılarımız kaldırıldıkları Kızıltepe Devlet ve Mardin Devlet Hastanesinde tedavi altına alınmış olup halen tedavileri devam etmektedir. Olayla ilgili adli ve idari tahkikat başlatılmıştır. Halkımızın huzur ve güvenliğinin sağlanması ve terörle mücadele kapsamında yürütülen çalışmalara artan bir azim ve kararlılıkla devam edilecektir."