Ekonomi ‘Marka’lar geçidi

‘Marka’lar geçidi

13.12.2018 - 08:15 | Son Güncellenme:

Kendi alanında marka olan iş insanı, sanatçı ve sporcular, Marka Konferansı’nda kendi serüvenlerini anlattı. Yazar Ahmet Ümit, konferansa özel polisiye yazdı, Galatasaray kalecisi Muslera başarı sırrını, “Sakin olmak ve kendine güvenmek” diye açıkladı.

‘Marka’lar geçidi

Marka Konferansı 19. yılında kendi alanında marka olan isimlerin yoğun katılımıyla başladı.

Haberin Devamı

Türkiye’nin en büyük iş platformu olan Marka Konferansı, her yıl yüzlerce insanı iki günlük etkinliğinde sürprizlerle karşılıyor. Ünlü iş insanları, ünlü sanatçılar, yazarlar ve onlarca farklı alanda konuşmacıyı sahneye çıkaran etkinliğe; başta kadınların ve gençlerin olduğu geniş bir katılımcı kitlesi katılıyor.

Açılışını ‘Purple Hand Band Sabah Konseri’ ile yapan konferansa bu yıl 2 bine yakın iş dünyası temsilcisi, 70’i aşkın yerli ve yabancı konuşmacı katılıyor.

‘Sıfır atık salon’

Marka 2018’de çevreci tasarımların yanısıra tüm konferans salonu da bu temaya göre oluşturuldu. ‘Sıfır atık’ ilkesiyle tasarlanan konferans salonuyla ilgili bilgi veren Yürekli Yönetim Kurulu Başkanı Ayşegül Yürekli Şengör, “Marka 2018 konferans salonunda göreceğiniz hiçbir malzeme konferans bitince çöp üretmeyecek; hepsi sökülüp yeniden kullanılmak üzere planlandı. Kurumsal etkinliklerde bu yaklaşımını bir ilke haline getirilebileceğini göstermek istedik” dedi.

Haberin Devamı

Beyaz yakalının işi zor!

Konferansta en büyük alkışı Kaan Sekban aldı. Komedyen Sekban, ‘beyaz yakalı’nın hayatını hicvettiği esprilerini önce Türkçe, ardından tekrar sahneye çıkarak moderatör BJ Cunningham ile İngilizce olarak yaptı. ‘Çok sesli bir yürek’ oturumunda görüşlerini paylaşan Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürü Murat Karahan ise opera aryasıyla sahneye girip kapanışı ise Neşet Ertaş’ın bir türküsü ile yaptı. Konferanstaki en büyük alkışlardan birini de Karahan aldı.

Marka polisi!

Ünlü polisiye yazarı Ahmet Ümit, Marka 2018 için bir polisiye yazdı. Bu polisiyenin kahramanı Doktor Sergey Nikolayoviç’e ne olduğunu, kayboluşundaki gizemi ise ‘gerçek ayrıntıda gizlidir’ ipucuyla yola çıkan katılımcılar çözecek. Katılımcılara gün boyu bununla ilgili ipuçları veriliyor. Katılımcılar, Marka 2018 için hayata geçirilen uygulama ile (app) ile cinayeti çözüyor!

70. yıla özel şarkı

Hürriyet Gazetesi yazarları gazetenin 70. yılına özel yapılan oturuma katıldı. Hürriyet Genel Yayın Yönetmeni Vahap Munyar’ın moderatörlüğündeki oturumda konuşan Hürriyet yazarı Ertuğrul Özkök, “Hürriyet büyük bir marka ama kimsenin inanmadığı bir özelliği de var, geleni çok kolay kabul eden, seven bir yapısı var” dedi.

Haberin Devamı

Doğan Hızlan ise, “Hürriyet’i bir orkestraya benzetiyorum. Herkesin ayrı bir enstrümanı var. Bir şef ile birlikte, zarafet içinde müziğini duyuruyor” dedi.

Yazar Ahmet Hakan’ın gazetenin kurumsal yapısına hayranlığını anlattığı oturumda, gazetenin okuyucularına yaptığı sürprizin videosu gösterildi. Gazete ekibi, ünlü şarkıcı Yalın ile stüdyoya girip Marka 2018’e özel Hürriyet’in 70. yılı için hazırlanan şarkıyı bir kez de oturumda Yalın ile canlı canlı söyledi.

‘Önce sakin ol kendine güven’

TAV İcra Kurulu Başkanı Sani Şener, teknolojik gelişime, dijital teknoloji ve inovasyona dikkat çekerek, tecrübelerini anlattı.

Teknoloji filozofu, sanal gerçekliğin öncülerinden ve besteci Jaron Lanier, “İnsanlar özel ve özel olduklarını onlara hissettirmemiz lazım. Teknolojiyi daha iyi kurmanın yolu, teknolojik olmayan şeylere odaklanmaktan geçiyor” dedi.

Haberin Devamı

Konferansta Galatasaray Kalecisi Fernando Muslera da bulundu. Kaleciliğe dair ipuçları veren Muslera, “Her işte olduğu gibi, önce sakin olmak ve kendine güvenmek gerekiyor. Çok çalışmak ve inanmak da yolunuzu açıyor” diye konuştu.

‘İyilik yapmak bulaşıcı birşey’

Limak Yatırım Yönetim Kurulu Başkanı Ebru Özdemir, Marka 2018’de Limak Vakfı’nın hayata geçirdiği Türkiye’nin ‘mühendis kızları’nı anlattı. ‘Daha çok kadını mühendis yapmaya çalışıyoruz’ diyen Özdemir, “Sadece burs değil, İngilizce eğitimleri, staj imkanı sağlıyoruz, iş bulmalarına yardımcı oluyoruz. Şartlarımız da var. Mesela her ay bir sosyal sorumluluk projesinde dört saat çalışacak. Sadece iyi bir mühendis değil, iyi bir insan olalım istiyoruz. Yardımseverlik ve iyilik bulaşıcı bir şey. İstiyoruz ki geri dönüp onlar da yeni geleceklere destek olsunlar” dedi.