Ekonomi Marmaris’teki o turizm işletmelerinde hayat normale döndü!

Marmaris’teki o turizm işletmelerinde hayat normale döndü!

21.07.2016 - 11:04 | Son Güncellenme:

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan için Marmaris’e gelen darbeci askerlerin polisle çatışmaya girdiği Turban Mevkii’nde, açılan karşılıklı ateş nedeniyle hasar oluşan sahil yolundaki işletmelerde, tadilatlar sonrası yaşam da normale döndü. Çatışmanın en yoğun yaşandığı 5 yıldızlı Casa De Maris Otel’in Genel Müdürü Fahri Tan da ertesi gün yapılan tamiratlarla kısa süre içinde misafirlerini ağırlamayı sürdürdüklerini ifade etti.

Marmaris’teki o turizm işletmelerinde hayat normale döndü

Marmaris’te tatil yapan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 15 Temmuz gecesi ayrılmasının ardından darbeci askerlerin saldırısıyla, bölgedeki otel ve villalarda konaklayan birçok turist büyük korku yaşadı. 16 Temmuz günü sabah 06.15’te çatışmanın bitmesiyle zarar gören Grand Yazıcı Club Turban oteli, Grand Yazıcı Mares Oteli ve sıcak çatışmanın yoğun olduğu Casa De Maris Oteli yetkilileri, aynı gün öğle saatlerinde tamiratlarını yaparak misafirlerini ağırlamak için rutin çalışmalarına devam etti. Çok az sayıda vatandaş oteli terk ederek evlerine geri dönerken, yabancı turistler kaldıkları yerden tatillerine devam etti.

Haberin Devamı

Turistler ve tatilciler, çatışmanın meydana geldiği otellerde havuza girerek gün boyu güneşlenip eğlenmeyi sürdürüyor. Sahil yolunda bulunan kafeterya ve restoranlar da turistleri misafir etmeye başladı. Bazı turistler, yaşanan çatışmanın kötü etkisinden kurtulmak için otelin plajında şemsiye altında gün boyu dinlendi, kimileri kitap okuyarak zaman geçirdi. Bazı tatilciler ise çocuklarıyla denizde eğlendi. Akşam saatlerinde ise aileleriyle yürüyüş yapan turistler, kafeterya ile restoranları doldurdu. Kimileri yürüyüş yolunda koştu ve bisiklet kullanarak spor yaptı. Çatışmanın meydana geldiği üç otelde konaklayan turistler akşam saatlerinde şehir merkezine giderek Kordon Caddesi ve Yat Limanı’nda yürüdü.

Haberin Devamı

İŞLETMECİ O ANLARI ANLATTI

Çatışmanın en yoğun olduğu Casa De Maris Otel Genel Müdürü Fahri Tan, DHA’ya açıklama yaptı. Tan, yaşadıkları dehşet gecesini şöyle anlattı:

"İlk olarak bu bir oyun mu, böyle bir şey var mı diye bir takım sorular aklıma geldi. Televizyonda Boğaz Köprüsü’nün kapatılmasını izlerken, IŞİD veya PKK terör örgütü saldırısı nedeniyle önlem olduğunu düşündüm. Ben dahil herkes bu şekilde düşündü. Durumun farklı olduğunu ve askeri bir darbe yaşandığını öğrenince şaşırdım. Gecenin ilerleyen saatlerinde Marmaris’te vahim olaya canlı şahit oldum. Turizm tabiriyle yüksek sezon dediğimiz bir aydayız ve otelimizde çok sayıda misafirimiz vardı. İlk olarak onların güvenliği aklıma geldi. Misafirlerimizin güvenliği bizim sırtımızda idi. Gece personelimle toplanarak istişarede bulunduk. İlk olarak odalarında konaklayan misafirlerimizi gelebilecek kurşunlardan korumak için camlardan uzaklaştırdık. Herkesi birinci kata toplayarak sakin olmalarını söyledik. Ardından onları rahatlatmak için yemek ve içecek ikramlarımızı yaptık. Kalp rahatsızlığı gibi çeşitli ciddi rahatsızlıkları tespit ederek sağlık görevlisi gözetiminde tuttuk. Panik yaşanmasına müsaade etmeden planlı şekilde gereken özen gösterildi. Sabah çatışma bittikten sonra polislerin yaptıkları inceleme sonrası misafirlerimizi odalarına gönderdik. Kahvaltı servisi hazırlanarak kaldığımız yerden misafirlerimize hizmet vermek için rutin çalışmalar devam etti. Misafirlerimizin moralini yüksek tutmak için verdiğimiz çabanın yanı sıra onları ürkütmeden hasarların tamiratı yapıldı. Devlet yetkilileri bir an önce bizim ve araçları hasar gören misafirlerimizin mağduriyetini gidermelidir. Ülkemiz demokrasi açısından baktığınızda, daha ileriye daha medeni ülkelere taşımamız gereken günlerde bu olaylar ciddi zarar verdi. Bu sıkıntılar atlatıldı. Allah tekrarını vermesin, beterinden koruyarak bir daha böyle acı ve risklerle çatışma ortamlarından uzak tutsun."

Haberin Devamı

Kendisi ve ailesinin fotoğrafını çekilmesini istemeyen Ankara’dan tatile gelen mühendis 42 yaşındaki Mehmet Fırat, "Yaşadıklarımız film karesinden çıkma gibiydi. Bizlere bir zarar verilmedi. Ailemle beraber kaldığımız yerden tatilimize devam ediyoruz" dedi.

ZARAR KARŞILANACAK

Muğla Valiliği ve Marmaris Kaymakamlığı koordinesiyle işyerleri ve araçları zarar gören vatandaşların zararları karşılanacağı öğrenildi. Marmaris Kaymakamlık yetkilileri, kurum ve kişilerin bir dilekçe ile başvurmalarının ardından yapılacak hasar tespit incelemesi sonrası, kısa sürede zararların karşılanacağını bildirdi.