Siyaset MEB’de başladı belediyelerle sürecek

MEB’de başladı belediyelerle sürecek

10.09.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Başbakan Yıldırım FETÖ’den sonra bölücü terör örgütüyle bağı olmuş, lojistik destek sağlamış, kamu imkânlarını sunmuş yerel yönetici ve devlet memurlarının kamudan temizleneceğini, ilk uygulamanın Milli Eğitim’de başladığını söyledi

MEB’de başladı belediyelerle sürecek

Başbakan Binali Yıldırım, kamuda FETÖ’nün ardından bölücü terör örgütü ile de benzeri bir mücadeleye başladıklarını açıkladı. Uygulamaya Milli Eğitim Bakanlığı’ndan başlandığını belirten Yıldırım, sırada belediyelerde benzer uygulamalar olacağını söyledi.

Haberin Devamı

Yıldırım, dün Ak Parti MYK öncesi partiye gelişinde gazetecilerle bayramlaştı ve sorularını yanıtladı.

Bayramların kardeşliğin arttığı, sevginin saygının doruğa çıktığı müstesna günler olduğunu ifade eden Yıldırım, “Ümit ederim ki bu bayram ülkemiz ve bölgemiz için de güzel günlerin habercisi olur... Ülkemizi bölmeye çalışan kardeşliği birliği beraberliği yok etmeye çalışan terör örgütü ile de amansız mücadele devam ediyor. Hudutların yüzde 100 güvenliği sağlanana kadar, hem milletimize yönelen tehditler tamamen yok olana kadar, Suriye’nin kuzeyinde güvenli bir alan oluşturma faaliyetleri de devam edecek Fırat Kalkanı operasyonu ile. Aynı zamanda yurtiçinde belirlenmiş 10-12 terör örgütünün yuvalandığı bölgeleri de bertaraf etmek için asker, polis, geçici köy korucularımız canla başla çalışıyor” dedi.

Haberin Devamı

Amaç sınır güvenliği

Yıld Rakka ve El-Bab’a yönelik operasyonlarla ilgili soruya da şu karşılığa verdi: “Cerablus’taki işimizin iki amacı var. Birincisi, ülkemizin güney hudutlarını emniyet altına almak. Başta DEAŞ olmak üzere terör grupları sınırlarımız içindeki tüm tehditleri kaldırmak. Bunun için ÖSO’ya destek vererek operasyona başladık. İkincisi; Suriye’nin toprak bütünlüğünü veya yapısını değiştirmek değil ülkemizin güney sınırlarını emniyet altına almak, vatandaşımızın da can ve mal güvenliğini sağlamak. Bu iki hususu yüzde 100 sağlayıncaya bundan emin oluncaya kadar buradaki operasyonlarımız sadece DEAŞ değil YPG, PYD gibi diğer terör grupları ile de aynen sürecek.”

İlk uygulama başladı

Başbakan, bir gazetecinin “FETÖ temizliği devam ediyor, PKK ile bağlantılı olduğu iddia edilen kamu personeli de görevden alınacak mı?” sorusunu da şöyle yanıtladı: “Bildiğiniz gibi KHK’ler ile öncelikle FETÖ ile irtibatlı, iltisaklı, faal olarak çalışmış, onlara katkı sağlamış kamuda istihdam edilenlerin memuriyetten çıkarılması kararı alındı, uygulamaya konuldu. Daha sonraki kararnamelerde bölücü terör örgütünün bir şekilde içinde olmuş, lojistik destek sağlamış terör örgütünün faaliyetlerine katılmış, eldeki kamu imkanlarını terör örgütü amacı doğrultusunda aracılık yapmış yerel yönetici ve devletin memurlarına benzer bir uygulamayı da başlatmış bulunuyoruz. İlk uygulaması da MEB’de başladı. İçişleri de valiliklerle; belediyeler hakkında suça karışmış bölücü terör örgütüne yataklık etmiş, destek olmuş, onlarla birlikte çalışmış, kamu kaynağının terör örgütü amacı doğrultusunda rıza göstermiş olan, izin vermiş olan, belediye başkanı olsun belediye meclis üyesi olsun benzer uygulama da yapılacaktır. Nasıl yapılacağı kararnamede açık şekilde belirtildi.”