Eğitim MEB E-Okul Uygulaması İle Veli Bilgilendirme Ve Devamsızlık Sorgulama

MEB E-Okul Uygulaması İle Veli Bilgilendirme Ve Devamsızlık Sorgulama

20.05.2015 - 12:26 | Son Güncellenme:

E-Okul veli bilgilendirme sistemi ve yönetim bilgi sistemi ile not ve devamsızlık bilgilerine kolayca ulaşabilirsiniz. E-Okul veli bilgilendirme sistemi not ve devamsızlık bilgilerini öğrenmek ve E-Okul veli bilgilendirme sistemi hakkında ayrıntılı bilgi için haberimizi inceleyebilirsiniz.

MEB E-Okul Uygulaması İle Veli Bilgilendirme Ve Devamsızlık Sorgulama

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) çalışmaları sonucu oluşturulan E-Okul, internet üzerinden (elektronik ortam) vatandaşlara ulaşmayı hedefleyen bir uygulamalar bütünüdür. E-Okul sistemi, okul, öğrenci, öğretmen ve idareciler ile ilgili bilgi ve işlemlerin toplanmış olduğu dijital bir platformdur.E-Okul temelde, iki farklı bölüme ayrılmıştır ve bu iki grup üzerinden hizmet sunmaya devam etmektedir. E-Okul sistemine ait bu iki grup şu şekildedir;e-okul veli bilgilendirme sistemi E-Okul yönetim bilgi sistemi.

Haberin Devamı

E-Okul veli bilgilendirme sistemi

Tahmin edileceği üzere, e-okul veli bilgilendirme sistemi, velilerin kullanımına özel olarak tasarlanmış bir e-okul uygulamasıdır. Zaten E-Okul uygulaması kendi içinde iki farklı bölüme ayrılmaktadır. Bu bölümlerden biri, "e-okul yönetim bilgi sistemi"iken, diğeri ise şimdi anlatacak olduğumuz, "e-okul veli bilgilendirme sistemi"dir.

E-Okul veli bilgilendirme sistemini kullanarak; veliler, vekaletindeki çocukların, anne-babalar ise, çocuklarının okul ve sınıf içindeki durumlarını hem kontrol etmiş hem de okul ve sınıf içindeki durumlarının bilgisini edinmiş olurlar. Böylece öğrencilerin velilerine ya da anne-babalarına doğru bilgi vermemeleri durumunda, olayların daha olumsuz şekillere bürünmesinin önüne geçilmiş olunur. Velilerin ya da anne-babaların, -okul veli bilgilendirme sisteminden faydalanmaları için öncelikle, e- okul veli bilgilendirme sistemine giriş yapmaları gerekmektedir.

Haberin Devamı

Eğer sizler de öğrencisinin ya da çocuğunun okul ve sınıf içindeki durumunu merak eden bir veli bir anne ya da baba iseniz, e-okul veli bilgilendirme sistemine şu şekilde giriş yapmanız mümkündür;

Başlangıç olarak,e-okul.meb.gov.tradresine giriş yapınız.

Daha sonra karşınıza bir ekran gelecektir ve burada;

Öğrenci T.C Kimlik No

Öğrenci Okul Nove

Resimdeki Rakamlarşeklinde sıralanan bölümler bulunmaktadır.

Sonrasında, bu bölümlere istenilen bilgilerinizi yazınız.

Ardından, tüm bu alanları doldurduktan sonra en alt bölümde yer alan Giriş seçeneğine tıkayınız.

Yukarıda anlatmış olduğumuz bu şekilde e-okul veli bilgilendirme sistemine giriş yaptıktan sonra, aşağıda anlatacak olduğumuz, öğrenciniz ya da çocuğunuz ile ilgili bilgilere ulaşabilirsiniz. Bahsi geçen ve öğrenciler ile ilgili olan bu bilgiler şöyledir;

Devamsızlık durumu bilgileri,

Yazılı sınav, proje ve davranış notları bilgisi,

Takdir, teşekkür belgesi gibi belgelerin bilgisi,

Gelişim raporları bilgisi,

Karne notları bilgisi.

Okuduğunuz üzere, veliler, e-okul veli bilgilendirme sistemine oldukça kolay şekilde giriş yapmakta ve devamında da, öğrencileri ile ilgili bilgileri öğrenebilmektedirler.

Haberin Devamı

Şimdi de, e-okul uygulamasının diğer bir bölümü olan, e-okul yönetim bilgi sistemini ve nasıl faaliyet gösterdiğini anlatalım.

E-okul yönetim bilgi sistemi

E-okul yönetim bilgi sistemi, öğretmen ve okul yöneticilerinin (müdür, müdür yardımcısı ya da müdür yardımcıları) kullanımına özel olarak tasarlanmış bir e-okul uygulamasıdır. Öğretmen ve yöneticilerin, öğrenci ve okul ile ilgili bir takım işlemlerini yapabildikleri bir uygulama olan e-okul yönetim bilgi sistemi, bütün bilgi ve belgelerin tek bir platformda toplandığı sanal bir bilgi depolama alanıdır.

Öğretmen ve okul yöneticileri aşağıda anlatacağımız şekilde, e-okul yönetim bilgi sistemine giriş yapabilmektedirler. Bu bağlamda, eğer sizler de öğretmen ya da okul yöneticisi iseniz, aşağıda anlatacağımız şekilde e-okul yönetim bilgi sistemine giriş yapabilirsiniz. Buna göre;

İlk önce,e-okul.meb.gov.tr adresine giriş yapınız.

Daha sonra, burada açılan bu yeni sayfada yer alan ve

Haberin Devamı

Resimdeki Rakamlar

Kullanıcı Adıve

Şifreşeklinde hazırlanmış olan bölümleri göreceksiniz.

Bu işlemlerin ardından son olarak ise, bu hazırlanmış bölümleri, istenilen bilgi doğrultusunda doldurunuz.

Anlatıldığı şekilde, e-okul yönetim bilgi sistemine giriş yapmanızın ardından, aşağıda anlatacağımız, öğrenci ve okul ile ilgili bir takım işlemlerinizi yapabilirsiniz. Bu işlemleri şu şekilde sıralayabiliriz;

Öğrencilerinizin notlarını, devamsızlık durumlarını ve diğer bazı bilgilerini e-okul sistemine aktarabilirsiniz.

Öğrencilerinizin kayıt işlemlerinin bilgisini, dosya bilgilerini, vb. e-okul sistemine yükleyebilirsiniz.

Öğrencilerinizin güncel fotoğraflarının sisteme düzenli olarak yüklenmesi işlemlerinizi yapabilirsiniz,

Öğrencilerinizin, nakil durumları, devamsızlık durumları ve devamsızlık bilgilerinin takibini de, yine e-okul yönetim bilgi sistemi aracılığı ile yapabilirsiniz.

Yazarlar