Siyaset ‘Meclis’te gece mesaisine son’

‘Meclis’te gece mesaisine son’

26.09.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Ak Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, TBMM İç Tüzük değişikliği sayesinde artık Meclis’in olağanüstü durumlar hariç olmak üzere gündemini saat 21.00’de tamamlama imkanı bulacağını söyledi.

‘Meclis’te gece mesaisine son’

Elitaş, Meclis’te çalışma saatlerinin verimli kullanılamadığını, bu nedenle iç tüzüğü değiştirdiklerini ifade etti. Muhalefetin, TBMM İç Tüzüğü’ndeki boşluklardan faydalanarak gündemle ilgisi olmayan konuları gündeme getirmesi ve yeni teamüller oluşturması nedeniyle Meclis’in “angaryayla” uğraştığını dile getiren Elitaş, bu kapsamda, 26. Dönem’de 326 grup önerisi verildiğini anımsattı. Elitaş, “Her bir grup önerisinin bir saat görüşüldüğü varsayılırsa, 326 saat sadece grup önerilerinin görüşmeleriyle geçen bir takvim oluşuyor” diye konuştu.
Genel Kurul’un 15.00’de açıldığını, ancak gündemdeki konulara 21.00’den önce geçilemediğini kaydeden Elitaş, bu nedenle çalışmaların gece geç saatlere kadar sürdüğünü söyledi. Elitaş, şöyle devam etti:
“Meclisin açık olduğu süre 11-12 saat olmasına rağmen, bunun ancak ortalama 5 saatlik kısmı gündemle ilgili konuları görüşebilme imkanı bulunuyor. Şimdi TBMM’nin çalışma saati başlangıcını salı günleri hariç 14.00’e aldık. O saatte başladığımız taktirde bir saat grup önerileri ve gündem dışı konuşma için zaman ayırmış olacağız. Artık Meclis, olağanüstü durumlar hariç olmak üzere gündemini saat 21.00’de tamamlama imkanı bulmuş olacak.”

Haberin Devamı

Yazarlar