Siyaset Meclis'te gergin dakikalar

Meclis'te gergin dakikalar

19.09.2016 - 15:24 | Son Güncellenme:

CHP Ankara Milletvekili Hakverdi'nin ziyaretçileri, TBMM basın toplantı salonunda düzenleyeceği açıklamaya alınmadı. Hakverdi, polislerle tartıştı. Hakverdi, “Pratikte bize karşı uygulama olduğunu düşünüyorum” diyerek tepki gösterdi. Gerginlik yaşanınca Hakverdi, açıklamasını koridor girişinde yaptı.

Mecliste gergin dakikalar

TBMM Katip Üyesi ve CHP Ankara Milletvekili Ali Haydar Hakverdi, eğitim-öğretim yılının açılışı ve eğitim sistemi ile ilgili Meclis'te düzenleyeceği basın toplantısına bir grup öğrenci velisi ile katılmak istedi. Velilerin basın odasına girmelerine, alınan karar gerekçe gösterilerek Meclis polislerince izin verilmedi.

Haberin Devamı

Bunun üzerine Hakverdi ve veliler, güvenlik görevlilerine tepki gösterdi. Meclis polisleri karar gereği sadece milletvekillerinin basın toplantı salonuna alınacağını, ziyaretçilerle yapılacak açıklamaların ise dışarıda gerçekleştirileceğini ifade ettiler. Hakverdi de kendisinin divan üyesi olduğunu hatırlatarak, böyle bir kararın olmadığını öne sürdü.

Anlaşmazlığın uzaması üzerine Hakverdi ve veliler açıklamalarını, basın koridorunun girişinde yaptı. CHP'li Milletvekili Hakverdi, çocuklarını okula gönderen ve eğitim sisteminde sorunlar yaşayan velilerin sıkıntılarını aktarmak amacıyla basın toplantısı düzenlemek istediklerini ancak ziyaretçilerin içeriye alınmaması gibi bir engelle karşılaştıklarını belirtti. Mecliste daha önce böyle bir uygulamanın yapılmadığını ileri süren Hakverdi, "Hiçbir milletvekili kapı altında basın açıklaması yapmamıştır. Bana 'Siz içeri girebilirsiniz, basın odasında açıklama yapabilirsiniz ama konunun muhataplarını, misafirlerinizi içeri alamayız' deniliyor. 'Bugüne kadar böyle bir uygulama yapıldı mı?' diye soruyorum ama ilgili amirimiz maalesef cevap veremiyor. Bu uygulama keyfidir, sadece bize özeldir. Bunun hesabını her yerde soracağız, bu işin peşini bırakmayacağız." diye konuştu. Ali Haydar Hakverdi, misafirlerinin sıkıntı yaşamaması için kendisinin de içeri girmediğini dile getirdi.Öğrenci velisi Metin Erdoğdu ise 4+4+4 eğitim sistemini eleştirdi. Eğitimde yapılacak düzenlemelerin öğrencilerin, velilerin, öğretmenlerin ve uzmanların görüşü alınarak yapılması gerektiğini ifade eden Erdoğdu, "Laik, bilimsel, eşit, parasız ve kamusal eğitim istiyoruz. Bu konudaki mücadelemize herkesi davet ediyoruz." dedi.

Haberin Devamı

Fatoş Durmuş Çabuk da çocuğunun bulunduğu sınıfın 35 kişilik olduğunu belirterek, eğitim hakkının engellendiğini öne sürdü. Sorunlarını dile getirdiği için okuldan kovulduğunu iddia eden Çabuk, TBMM'de de engelleme ile karşılaştıklarını söyledi.

İLK KEZ BÖYLE BİR ŞEY OLUYOR...
Hakverdi, velilerin basın toplantısı salonuna alınmadığına ilk kez şahit olunduğunu söyleyerek şunları söyledi:
“Hiçbir milletvekili kapı altında basın açıklaması yapmamıştır. Bana deniliyor ki ‘Siz tek başınıza içeri girebilirsiniz, basın açıklaması yapabilirsiniz. Konunun muhataplarını, misafirlerinizi içeri almayız’ Peki bugüne kadar böyle bir uygulama yapıldı mı? Maalesef cevap veremedi. Meclisin böyle bir pratiği olmadı. Benim misafirlerime bu pratiği yaşattılar. Veliler sorunlarını anlatacaktı. Bugünkü misafirlerime de izin verilmedi. Şimdiye kadar konunun muhatapları içeri girmiş, gerekli açıklamaları yaptıktan sonra dağılmışlar. Bu uygulama keyfidir, Bu uygulama sadece benim misafirlerime yapılmaya başlanmıştır. Biz divan’da böyle bir karar almadık. Bu uygulama keyfidir. Bu sadece bize özeldir. Biz bunun hesabını her yende sormaya devam edeceğiz. Bu işin peşini bırakmayacağız. İçeri girmeyişimin sebebi misafirlerimin güvenliğidir. Başka bir sebebi yoktur"