Ankara Meclis'te Zeytin Fideli Komisyon Toplantısı

Meclis'te Zeytin Fideli Komisyon Toplantısı

30.05.2017 - 17:46 | Son Güncellenme:

.

Mecliste Zeytin Fideli Komisyon Toplantısı

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, "Yatırımcıların, girişimcilerin, sanayicilerin üzerindeki yük ve önlerindeki birçok engeli kaldırıyoruz. Bunlar arasında mali olanlar ve bürokratik olanlar da var. Sadece devletin mali alacağından vazgeçmiyoruz, devletin yatırımcılara ve sanayicilere sunduğu hizmetlerin kalitesini de arttırıyoruz" dedi.
Bakan Özlü, Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonunda milletvekillerine bilgi verdi. Özlü, Sanayinin Geliştirilmesi ve Üretimin Desteklenmesi Kanun tasarısında iş yatırımının kolaylaştırıldığını söyleyerek, "Yatırımcıların, girişimcilerin, sanayicilerin üzerindeki yük ve önlerindeki birçok engeli kaldırıyoruz. Bunlar arasında mali olanlar ve bürokratik olanlar da var. Sadece devletin mali alacağından vazgeçmiyoruz, devletin yatırımcılara ve sanayicilere sunduğu hizmetlerin kalitesini de arttırıyoruz. Bu hizmetleri daha da hızlı hale getiriyoruz" dedi.
İhracatta sanayi ürünlerinin oranının yüzde 95 olduğunu söyleyen Özlü, "Sadece bu rakam bile sanayinin önemini açıkça ortaya koyuyor. Eğer daha fazla ihracat yapmak, daha fazla istihdam oluşturmak, daha fazla büyümek istiyorsak sanayiye odaklanmak zorundayız. Bizim kendimize özgü teknoloji ve tasarımları üretim süreçlerine dahil etmemiz gerekiyor. Dünyaya sadece mal değil, teknoloji de ihraç etmemiz gerekiyor. Cari açığı teknoloji açığı olarak görmemiz gerekiyor" ifadelerini kullandı.
Bazı milletvekillerinin önünde zeytin fideleri yer aldı.