Teknoloji Meerkat Piyasada Zorlanıyor

Meerkat Piyasada Zorlanıyor

06.03.2016 - 14:10 | Son Güncellenme:

İki hafta önce Meerkat CEOsu Ben Rubin şirketin 48 yatırımcısına bir mail gönderdi. Bu mailde mobil uygulama hakkında ufak bir değerlendirme yer alıyor.

Meerkat Piyasada Zorlanıyor

Canlı yayın uygulaması Meerkat geçtiğimiz yıl Austin, Texas’da geleneksel olarak düzenlenen SXSW festivalinde büyük yankı uyandırmıştı. Canlı yayın uygulaması bu festival sayesinde yeni yıla hızlı başlamıştı. Ancak aradan akıntının zorlaştığı bir yıl geçti. Mobil yayıncılık beklendiği kadar çabuk patlamadı. Bunun üzerine bir de Twitter gibi sosyal medya devi Periscope‘u yayınladı. Daha sonra ise daha büyük bir dev olan Facebook kendi bünyesinde Facebook Live‘ı hayata geçirdi.

Haberin Devamı

Bu durum Meerkat’ın sürekli kullanıcı kaybetmesine yol açtı. Bu yüzden de Meerkat beklendiği gibi büyüyemedi. Başka bir değişle canlı yayın dünyası oldukça zorlu. Özellikle Twitter ve Facebook gibi kendisini kanıtlamış iki büyük sosyal medya ile aynı ürünü sunmak mobil uygulamanın durumunu daha da kötü yapıyor.

Facebook Canlı Yayınları Yukarı Taşınıyor

Ancak şu var ki Meerkat hala daha Silicon Valley’de oldukça popüler ve az da olsa ilerliyor. Özellikle geçtiğimiz Ağustos ayından beri Ben Rubin girişimin ilerliyor olmasından memnun. Ancak şirket büyük bir değişikliğe gidiyor. Uygulama yenilenmeden sonra artık sadece bir canlı yayın uygulaması olmaktan çıkacak.

Servis, Ben Rubin’in açıklamasına göre artık herkesin sürekli canlı yayında olduğu bir sosyal medyaya dönüşecek. Canlı yayın uygulaması hala daha çalışıyor ancak yakın zamanda değiştirilecek.


Yazarlar