Gündem Meral Akşener kimdir?

Meral Akşener kimdir?

26.08.2015 - 15:52 | Son Güncellenme:

Ahmet Davutoğlu'nun bakanlık teklifinde bulunduğu MHP milletvekili olan Meral Akşener bakanlık teklifini kabul etmedi. Peki Meral Akşener kimdir?

Meral Akşener kimdir

AKP Genel Başkanı, Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun geçici hükümet için teklif götürdüğü isimlerden MHP İstanbul Milletvekili Meral Akşener, bakanlık teklifini kabul etmedi.

Haberin Devamı

Akşener, geçtiğimiz günlerde bakanlık sorusu için ”Bana bakanlık teklif etmeye cesaret bile edemezler. Satın alınamayacağımı gayet iyi bilirler” demişti.

Meral Akşener Kimdir?

Meral Akşener 18 Temmuz 1956, İzmit) doğumlu Türk siyasetçi.

İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümünü bitirdi, Marmara Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsünde Doktorasını tamamladı. XX., XXIII., XXIV.ve XXV. Dönem İstanbul, XXI. Dönem Kocaeli Milletvekilliği ile İçişleri Bakanlığı yaptı. Evli ve bir çocuk annesidir.

En son 1968 yılında CHP'den Millet Meclisi başkanvekili seçilen Muş Mebusu Hayriye Ayşe Nermin Neftçi'den sonra 10 Ağustos 2007 tarihinde Güldal Mumcu ile beraber TBMM başkanvekili seçilen kadın milletvekili olmuştur. Türkiye-Çin Parlamentolararası Dostluk Grubu üyesidir.