Siyaset Meral Akşener parti mi kuruyor?

Meral Akşener parti mi kuruyor?

19.04.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Referandumun akabinde MHP’den gelen istifalar muhalif kanattaki partileşme iddialarını güçlendirdi.

Meral Akşener parti mi kuruyor

MHP’de eski İzmir İl Başkanı ve eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Dervişoğlu, Meral Akşener’i destekleyen eski MHP Edirne İl Başkanı Mehmet Tolga Akalın, eski MHP Çanakkale İl Başkanı Rıdvan Uz, eski MHP Samsun İl Başkanı Ömer Süslü ve eski MHP Manisa İl Başkanı Tamer Akkal, üst kurul delegesi Abdulvahap Erdem, eski Kütahya İl Başkanı Nihat Kula, üst kurul delegesi Tekirdağ Malkara İlçe Başkanı Şencan Pakalpalçil ve Antalya üst kurul delegesi Musa Ertuğan da partiden istifa ettiklerini açıkladı. Bu istifaların yeni partinin alt yapısı için ilk adımlar olduğu değerlendiriliyor.
Akşener’in bir süre önce DP ile dirsek temasında olduğu öne sürüldü. MHP içinde tüm yolların tükenmesi halinde partileşme sürecini başlatmayı planlayan Akşener’in ilk olarak DP’de yeni oluşuma gidebileceği iddia ediliyor. Akşener’in kendisini tek alternatife hapsetmeyerek yeni parti için de kolları sıvadığı gelen bilgiler arasında.
MTP iddiası
Özellikle Akşener’in yakın çevresinin partileşme konusunda zorlayıcı bir tutum sergilediği ifade ediliyor. Yeni partinin ise “Milliyetçi Türkiye Partisi” (MTP) olacağı söyleniyor.