Teknoloji MergeVR İle Sanal Gerçeklik Bu Fiyata Geliyor!..

MergeVR İle Sanal Gerçeklik Bu Fiyata Geliyor!..

28.04.2015 - 09:32 | Son Güncellenme:

Sanal gerçeklik gözlükleri, son zamanlarda her yerde karşımıza çıkmaya başladı.

MergeVR İle Sanal Gerçeklik Bu Fiyata Geliyor..

OculusVR‘ın yanı sıra Samsung, Sony, HTC & Steam ve LG gibi firmaların girdiği sanal gerçeklik, yakın geleceğin önde gelen teknolojilerinden biri olacak gibi. Bu gözlüklerin kimisinin mobil cihazlar için, kimisinin konsollar için, kimisinin de bilgisayarlar için tasarlandığını belirtelim.

VR camiasına son katılan üretici de, MergeVR. Teksas merkezli firma, Android ve iOS‘li cihazlarla uyumlu olduğunu söylediği sanal gerçeklik gözlüğünü tanıttı. Bu sonbaharda piyasada olacağı söylenen mobil VR gözlüğü, pek çok rakibinden daha evvel piyasaya çıkacak olmasıyla da dikkat çekiyor. VR gözlüğüne erkenden kavuşmak isteyen kullanıcılar için bu, iki taraf için de iyi bir adım denilebilir.

Analiz şirketleri, VR gözlük endüstrisinin 2020'ye kadar 30 milyar dolarlık bir hâl alacağını öngörüyor. O nedenle diğer firmalardan da bu alana yatırımlar artarak devam edecektir. Bu da rekabetin daha da kızışmasına, ürünlerin birbirinden farklı özellikler sunmasına ve fiyatların daha da düşmesine neden olacaktır. İşin özü, nihayetinde son kullanıcı kazanacak. Yine de bu teknolojinin şu anda emekleme aşamasında olduğunu belirtmekte fayda var.

Sanal gerçeklik teknolojisi ve gözlüklerinin daha gidecek çok yolu var; özellikle de performans açısından. Ancak işler bütünüyle raya oturduğunda, firmaların açıklamalarına göre sadece oyunlar değil; interaktif filmler, haritalar vs. de sanal dünyamızın bir parçası olabilecek. Sanal bir filmde/konserde etrafınıza bakabildiğinizi; ya da bir şehri sokak sokak dolaştığınızı düşünün. Şu anda hayal gibi gelen tüm bunlar, VR teknolojisi sayesinde gerçek olacak ve yaygın bir şekilde kullanılabilecek.