Gündem Mersin’de polise bombalı saldırı: 17’si polis 18 kişi yaralandı

Mersin’de polise bombalı saldırı: 17’si polis 18 kişi yaralandı

18.10.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Mersin’de polis servis aracının geçişi sırasında yol kenarında park halindeki motosiklet uzaktan kumanda ile patlatılması sonucu 17’si polis 18 kişi yaralandı. Yaralı polislerin hayati tehlikesinin olmadığı kaydedildi

Mersin’de polise bombalı  saldırı: 17’si polis 18 kişi yaralandı

Mersin’de dün polis servis aracının geçişi sırasında yol kenarında park halindeki motosiklet uzaktan kumanda ile patlatıldı.
Saldırıda 17 polis yaralandı. Mersin’de dün mesai çıkışında, 17.20 sıralarında Yenişehir ilçesi Okan Merzeci Bulvarı Dikenli Yol Kavşağı’nda polis servis aracı geçerken yol kenarındaki park halinde olan motosiklet uzaktan kumanda ile patlatıldı. Patlamada 17’si polis 18 kişi yaralandı. Büyük paniğe yol açan bombalı saldırı nedeniyle olay yerine çok sayıda polis, ambulans ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Çevredeki birçok binanın camları kırıldı.
Trafik kilitlendi
Araç trafiği kilitlenince ekipler bölgeye güçlükle ulaştı. Sağlık görevlilerin ilk müdahalesini yaptığı yaralılar, Mersin Üniversitesi Uygulama ve Araştırma Hastanesi, Şehir Hastanesi ve Toros Devlet Hastanesi’ne sevk edildi. Patlamada alev alan otobüs de itfaiye ekipleri tarafından kısa sürede söndürüldü. Olay Yeri İnceleme ekipleri bölgeye güvenlik çemberine aldı.
Patlayan motosikletin parçaları ise tek tek incelendi. Bu arada Mersin Valisi Ali İhsan Su ile Emniyet Müdürü Mehmet Şahne olay yerine gelerek olay hakkında bilgi aldı.
3 savcı görevli
Mersin Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa “Olayla ilgili geniş çaplı soruşturma başlatıldı. Patlamanın nedenini araştırıyoruz. Olayı soruşturmak üzere 3 savcımızı görevlendirdik” ifadesini kullandı.
Mersin’de 3 Nisan’da da Mezitli ilçesi Söğütlüpınar Kavşağı’nda parça tesirli bombanın uzaktan kumanda ile patlatılması sonucu kontrol noktasında bekleyen 2 polis memuru yaralanmıştı.
Yayın yasağı
Öte yandan Radyo ve Televizyon Üst Kurulu’ndan (RTÜK) yapılan açıklamada Mersin 1. Sulh Ceza Hakimliği’nin polis servis aracının geçişi sırasında meydana gelen patlama-terör olayıyla ilgili kararıyla yayın yasağı getirildiği kaydedildi.

Mücadeleye devam

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, patlamada 17’si polis 18 kişinin yaralandığını açıkladı. Bozdağ, bulguların terör saldırısı yönünde olduğunu belirtti.
Mersin Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz da saldırının gerçekleştiği bölgenin valilik binasına yakın olduğunu söyledi. Emniyet Genel Müdürlüğü ise Twitter hesabından bayrak görseliyle birlikte “Bir ölür, bin diriliriz. Son terörist yok edilinceye kadar kararlı mücadelemiz devam edecektir” mesajını paylaştı.
Mersin Valiliği tarafından yapılan yazılı açıklamada ise yaralı polislerin hayati tehlikelerinin bulunmadığı, patlama ile ilgili çok yönlü araştırmanın sürdürüldüğü kaydedildi.

Haberin Devamı