Siyaset Merve Kavakçı büyükelçi oldu

Merve Kavakçı büyükelçi oldu

27.07.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Dışişleri Bakanlığı’nın yaz dönemi büyükelçiler kararnamesinde, sürpriz bir isim yer aldı.

Merve Kavakçı büyükelçi oldu

1999 seçimlerinde Fazilet Partisi’nden milletvekili seçildiği halde başörtüsü nedeniyle yemini engellenen ve aynı zamanda ABD vatandaşı olduğu gerekçesiyle vatandaşlıktan çıkartılan Merve Kavakçı’nın, yeniden vatandaş olmasının ardından Türkiye’nin Kuala Lumpur (Malezya) Büyükelçisi olarak atanması kararı alındı. Ak Parti’nin kurucuları arasında yer alan Murat Mercan da, yine Dışişleri kadrosu dışından Tokyo’ya atanacak ikinci politik isim oldu.
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, taslak kararnameyi Başbakan Binali Yıldırım ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a göndererek onay aldı. Çavuşoğlu, dün atanacak olan büyükelçileri arayarak, yeni görevlerini tebliğ etti. Büyükelçiler, ilgili ülkelerden agreman alındıktan sonra hükümet kararnamesiyle yeni görevlerine atanacak. Ataması yapılacak büyükelçilerden bazıları şöyle: “La Paz-Serap Özcoşkun, Manama-Kemal Demirciler, Seul-Ersin Erçin, Tokyo-Murat Mercan, Malabo-Şebnem Cenk, İslamabad-Mustafa Yurdakul, Tiflis-Ceren Yazgan, Valetta-Başak Türkoğlu, Sofya-Hasan Ulusoy, Kabil-Oğuzhan Ertuğrul, Birleşmiş Milletler Viyana Daimi Temsilciliği-Ahmet Muhtar Gün, Libreville-Süphan Erkula, Stockholm-Emre Yunt, Brüksel-Levent Gümrükçü, Guatemala- Süleyman Gökçe, Santa Domingo-Ela Görkem, Budapeşte- Akif Oktay, Kuala Lumpur-Merve Kavakçı.”

İade-i itibar

18 Nisan 1999 seçimlerinde Fazilet Partisi’nden milletvekili seçilen ve yemin törenine o dönem yasak olan başörtüsüyle katıldığı için hakkında soruşturma açılan Merve Kavakçı, ardından ABD vatandaşlığı gerekçesiyle vatandaşlıktan çıkarıldı. 3 Temmuz’da Resmi Gazete’de yayımlanan kararla yeniden TC vatandaşı olan Kavakçı’nın büyükelçi yapılması, farklı bir yolla itibarının iadesi olarak yorumlandı.

Haberin Devamı

Yazarlar