Gündem Meteorolojiden son dakika hava durumu açıklaması

Meteorolojiden son dakika hava durumu açıklaması

18.09.2014 - 12:19 | Son Güncellenme:

Türkiye kuvvetli yağışların etkisi altında. Meteorolojiden gelen bilgilere göre Çarşamba günü başlayan sağanak yağış etkisini sürdürecek. Kısa sürede etkili olan yağışlar vatandaşlara zor anlar yaşattı.

Meteorolojiden son dakika hava durumu açıklaması

İstanbul şiddetli yağışların etkisi altına girdi. Sabah saatlerinde başlayan yağmur şiddetini artırarak devam ettirdi. İstanbul’da sabah saatlerinde başlayan yağmur vatandaşları hazırlıksız yakalarken, Beyoğlu’nun bazı mahallelerinde su taşkınları meydana geldi.

Haberin Devamı

Kısa sürede tüm İstanbul’u saran yağmurda araçlar yolda zor ilerledi. Bazı yol kenarlarında ise su birikintileri oluştu. İşlerine gitmek için metrobüsü tercih eden bazı vatandaşlar yağmura hazırlıksız yakalandı. Sabaha karşı başlayan sağanak yağış sırasında, Taksim Meydanı ve İstiklal Caddesi'nde bulunan vatandaşlar yağmur nedeniyle zor anlar yaşadı. Bazı vatandaşlar yanlarında bulunan şemsiyelerini açarak yağmurdan korunurken, bazıları ise çevredeki iş yerlerinin tentelerine ve otobüs duraklarına sığındı. Yağmur nedeniyle yollarda da kısa sürede su birikintileri oluştu; D-100 Karayolu'ndaki sürücüler de araçlarının dörtlülerini yakarak ilerledi.

Yağışların; Marmara'nın doğusu, Batı ve Orta Karadeniz'in iç kesimleri, Çankırı, Yozgat ve Sivas çevreleri ile Kırklareli'nin kıyı, Çanakkale'nin kuzeydoğu, Trabzon ve Giresun'un iç kesimlerinde kuvvetli olması beklendiğinden, yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir.

Haberin Devamı

İBB’den yapılan yazılı açıklama şu şekilde:

“Yapılan son değerlendirmelere göre; Yağışlı havanın Çarşamba ile Cuma sabah saatleri arasında Marmara Bölgesi ve İstanbul İl genelinde kuvvetli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağacağı (20 ila 150 kg aralığında) tahmin ediliyor. Yağışların Istırancalar, Çatalca, Büyükçekmece, Arnavutköy, Sultangazi, Sarıyer, Beykoz, Sultanbeyli, Pendik ve Tuzla ilçelerinde şiddetli, diğer semtlerde ise çok kuvvetli yağacağı tahmin ediliyor. Gelecek sistemle hava sıcaklıklarının da 5 ila 8 derece birden azalması bekleniyor.”

Kritik noktalarada tedbir alınacak:

“Meteorolojik tahminler doğrultusunda İstanbul Büyükşehir Belediyesi İtfaiye, Yol Bakım ve Onarım Daire Başkanlığı, İSKİ, Park ve Bahçeler Daire Başkanlığı, Destek Hizmetleri Daire Başkanlığı ekipleri tüm birimleriyle kritik noktalarda tedbirlerini alıyor, muhtemel sorunlara karşı çalışmalar AKOM’dan yönetilecek.”