Gündem Meteorolojiden son hava durumu uyarısı!

Meteorolojiden son hava durumu uyarısı!

24.10.2014 - 16:55 | Son Güncellenme:

Son hava durumu raporuna göre hafta başına kadar İstanbul'da sağanak ve şiddetli yağış bekleniyor. Meteorolojiden gelen son bilgilere göre hava sıcaklıkları azalırken fırtına ihtimali de gözardı edilmemeli.

Meteorolojiden son hava durumu uyarısı

Yapılan son değerlendirmelere göre: Marmara, Ege, Batı ve Orta Akdeniz, İç Anadolu'nun batısı, Karadeniz ile Adana, Osmaniye, Hatay kıyıları,Erzurum, Erzincan ve Ardahan çevrelerinin sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Marmara, Ege ve Batı Akdeniz ile Eskişehir çevrelerinde yerel kuvvetli (21-50 kg/metrekare), Edirne, Kırklareli, Tekirdağ, Çanakkale'nin kuzey kesimleri, Muğla, Antalya, Isparta ve Burdur çevrelerinde yer yer şiddetli (76-100 kg/metrekare) olması bekleniyor.
HAVA SICAKLIĞI :Kuzeybatı kesimler ile Orta ve Doğu Karadeniz kıyılarında 4 ila 6 derece azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.
RÜZGAR :Genellikle güney ve güneybatı, Marmara, Kuzey Ege ile Karadeniz kıyılarında kuzey ve kuzeydoğu (poyraz) yönlerden hafif, arasıra orta kuvvette, Güney Ege ve Batı Akdeniz kıyıları ile Çeşme çevrelerinde kuvvetli (30-50 km/saat), Marmara'nın kuzeyi, Kuzey Ege ile Batı Karadeniz kıyılarında kısa süreli fırtına ve fırtına (60-80 km/saat) şeklinde esmesi bekleniyor.
UYARILAR
KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yağışların; Marmara, Ege ve Batı Akdeniz ile Eskişehir çevrelerinde yerel kuvvetli (21-50 kg/metrekare), Edirne, Kırklareli, Tekirdağ, Çanakkale'nin kuzey kesimleri, Muğla, Antalya, Isparta ve Burdur çevrelerinde yer yer şiddetli (76-100 kg/metrekare) olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (sel, su baskını, yıldırım, dolu, kuvvetli rüzgar vb) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.
KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI: Rüzgarın; Güney Ege ve Batı Akdeniz kıyıları ile Çeşme çevrelerinde güney ve güneybatı yönlerden kuvvetli (30-50 km/saat), Marmara, Kuzey Ege ve Batı Karadeniz kıyılarında kısa süreli fırtına ve fırtına (60-80 km/saat) şeklinde esmesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (çatı uçması, ulaşımda aksamalar, vb) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

Haberin Devamı

MARMARA
Parçalı çok bulutlu, bölge genelinin sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; bölge genelinde aralıklarla yerel kuvvetli (21-50 kg/metrekare), Edirne, Kırklareli, Tekirdağ ile Çanakkale'nin kuzey kesimlerinde yer yer şiddetli (76-100 kg/metrekare) olması bekleniyor. Rüzgarın; kuzey ve kuzeydoğu (poyraz) yönlerden kısa süreli fırtına ve fırtına (50-80 km/saat) şeklinde eseceği tahmin ediliyor.
EGE
Parçalı çok bulutlu, sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; bölge genelinde yerel olarak kuvvetli(21-50 kg/metrekare), Muğla çevrelerinde yer yer şiddetli (76-100 kg/metrekare) olması bekleniyor. Rüzgarın; bölgenin güney kıyıları ile Çeşme çevrelerinde güney ve güneybatı (lodos) yönlerden yer yer kuvvetli olarak (30-50 km/saat) eseceği tahmin ediliyor.
AKDENİZ
Parçalı ve çok bulutlu, Batı ve Orta Akdeniz ile Adana, Osmaniye ve Hatay'ın kıyılarının sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Batı Akdeniz ile Mersin'in doğusunda kuvvetli(21-50 kg/metrekare), Antalya, Isparta ve Burdur çevrelerinde yer yer şiddetli (76-100 kg/metrekare) olması bekleniyor. Rüzgarın; Batı Akdeniz kıyılarında güney yönlerden yer yer kuvvetli olarak (30-50 km/saat) eseceği tahmin ediliyor.
İÇ ANADOLU
Parçalı ve çok bulutlu, bölgenin batısının sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.
BATI KARADENİZ
Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; bölgenin kıyı kesiminde kuzey ve kuzeydoğu (poyraz) yönlerden kısa süreli fırtına ve fırtına (50-80 km/saat) şeklinde esmesi bekleniyor.
ORTA ve DOĞU KARADENİZ
Parçalı, yer yer çok bulutlu, sabah saatlerinde Samsun, Amasya, Çorum ve Ordu çevreleri ile zamanla bölge genelinin sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.
DOĞU ANADOLU
Az bulutlu, bölgenin kuzey ve batı kesimlerinin parçalı yer yer çok bulutlu, öğle saatlerinde Erzurum, Erzincan ve Ardahan çevrelerinin sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.
GÜNEYDOĞU ANADOLU
Az bulutlu, batı kesimlerinin yer yer parçalı bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

Yazarlar