Mersin MEÜ’DE REKTÖRLÜK SEÇİMİNE DOĞRU

MEÜ’DE REKTÖRLÜK SEÇİMİNE DOĞRU

30.09.2014 - 10:13 | Son Güncellenme:

.

MEÜ’DE REKTÖRLÜK SEÇİMİNE DOĞRU

Mersin Üniversitesi’nde (MEÜ) Ekim ayının sonlarına doğru gerçekleştirilecek olan rektörlük seçimi için şu ana kadar 11 profesör adaylığını açıkladı. Rektör Adayı Prof. Dr. Murat Ünal, "Üniversitemizin yeni yönetimle birlikte tüm akademisyenleri ve öğrencileri kucaklayacak bir insani dokunuşa ve akılcı bir yönetime ihtiyacı var" dedi.
MEÜ’de Rektör Adayı Belirleme Seçimi için adaylar başvurularına devam ediyor. Şu ana kadar 11 profesör adaylık için başvuruda bulunurken, aday olmayı düşünenlerde çalışmalarına devam ediyor. Resmi adaylık başvurusunu yapan Mersin Üniversitesi (MEÜ) Kulak, Burun, Boğaz (KBB) Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Murat Ünal, 1999 yılından beri MEÜ Tıp Fakültesi’nde çeşitli görevlerde çalıştığını söyledi. 2007 yılından biri profesör olarak görev yaptığını söyleyen Ünal, "Bu 15 yıl boyunca gerek tıp fakültemizi gerekse diğer bölümleri genel olarak çok iyi tanıdığımı söyleyebilirim. Yeni bir rektörlük seçimi ile birlikte yeni bir yönetimle, genç dinamik üniversitemizi eğitim, öğretim ve bilimsel çalışmalarda sıçrama yaratacak bir yönetim düşünmekteyim. Bunun gerçekleşmesi içinde Mersin’deki tüm sivil toplum kuruluşları ve siyasi partiler ile uyumlu bir çalışma göstermeyi umuyorum. Devletimiz için en yüksek bürokratik atamalardan olan rektörlük makamında, devlet terbiyesi içerisinde görevimi yapacağım" diye konuştu.
"TIP FAKÜLTESİ HASTANEMİZ İÇİN ACİL EYLEM PLANI UYGULAMAMIZ GEREKİYOR"
Tıp Fakültesi Hastanesi’nin şu anda kapasitesinin yarısından daha aşağıda çalıştığını belirten Ünal, "Tıp Fakültesi Hastanemizi tam kapasiteli çalıştırmamız acil bir durumdur. Hastanemizin tam kapasiteli çalıştırılması için acil eylem planı uygulamamız gerekiyor. Bunun için hem tüm sivil toplum kuruluşlarının hem de hükümetimizin acil desteğine ihtiyacımız var. Çünkü hastanemizin kapasitesi şu anda çok aşağıda. Bir an önce bunun tam kapasiteye geçirmek gerekiyor" şeklinde konuştu.
Rektörün üniversitedeki tüm bölümlere eşit mesafe de olması gerektiğini vurgulayan Ünal, "Tüm bölümlere rektörün tarafsız bir gözle bakıp bu fakültelerin ihtiyaçlarını en kısa sürede gidermeye çalışması gerekir. Üniversitemizin acil bir kere huzura ihtiyacı var. İnsani bir dokunuşa ihtiyacı var. Üniversitemizin yeni yönetimle birlikte tüm akademisyenleri ve öğrencileri kucaklayacak bir insani dokunuşa ve akılcı bir yönetime ihtiyacı var. Tüm akademisyenlerin, öğrencilerin sorunlarını çözebilecek kabiliyete, bunun yaparken de tüm birimlere eşit mesafede durabilecek bir yönetim sergilemek gerekiyor" ifadelerini kullandı.
"ÖĞRENCİ DEKANLIĞI DİYE YENİ BİR YAPILANMA ÜNİVERSİTEMİZDE OLUŞTURULACAK"
Öğrencilerle hafta da bir gün açık kürsü şeklinde görüşmeyi düşündüğünün altını çizen Ünal, "Onun ötesinde öğrencilerin arasına karışmayı düşünüyorum. Öğrencilerin sorunlarını onların yanında dinlemek istiyorum. Ayrıca öğrenci dekanlığı diye yeni bir yapılanma üniversitemizde oluşturulacak. Buraya atayacağımız öğretim üyeleri doğrudan öğrencilerin sorunlarının çözümüne gidecekler. Bu çok önemli bir adım. Bu uygulama bazı büyük üniversitelerimizde var. İlk defa burada da onu uygulayacağız. Öğrencilerin, öğretim üyelerinin katılımıyla sorunların hızlı bir şekilde çözülmesi için bunu uygulayacağız. Tabi öğrenci sorunlarının oluşmasında siyasi sebeplerin dışında bir de kampüsümüzün güvenliği ile ilgili sorunlar var. Hızlı bir şekilde kampüsü 7/24 yaşanabilir bir kampüs haline getireceğiz. Bir kere bu öğrencilerimizin hem kampüs hayatına adapte olmaları hem de kampüsü benimsemeleri için önemli olduğunu düşünüyorum" dedi.
Başarılı öğrencilerin MEÜ’yü tercih etmesi için öğrenci bursu sistemini getireceklerini kaydeden Ünal, "Mutlaka kentten destek alarak, hedef belirleyeceğimiz fakültelerde sırayla öğrenci bursu uygulamasını başlatacağız. Bir devlet üniversitesi olmasına rağmen Mersin Üniversitesi’nde burs kaynağı oluşturup, daha yüksek puanda öğrencileri buraya çekmeye çalışacağız. Bunun dışında MEÜ’nün tanıtımı da çok yetersiz. Hem ulusal hem de uluslararası boyutta sosyal medya aracılığı ile olsun, üniversite kampüs günleri gibi etkinliklerde üniversitemizi tanıtmak gerekiyor. Ayna zamanda yüksek lisans ve doktora öğrencilerin de üniversitemizde çalışabileceği bir sistem düşünüyoruz. Böylece biz üst düzey bilimsel araştırmalarının da yapılabildiği bir üniversite haline çevirmeye çalışmalıyız. Buraya bu grup akademisyenleri de çekmemiz gerekiyor. Böyle bir hedefimiz var. Dolayısıyla MEÜ’nün hızlı bir şekilde kalitesinin artacağını düşünüyorum" diye konuştu.