Siyaset ‘MHP ile ittifaka sıcak bakıyoruz’

‘MHP ile ittifaka sıcak bakıyoruz’

13.01.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Başbakan Binali Yıldırım, Ak Parti ile MHP arasındaki seçim ittifakı çalışmaları konusunda “Ak Parti olarak ittifaka olumlu bakıyoruz. Partilerin kurumsal kimliklerini muhafaza etmek suretiyle yani bir partinin listelerinden seçime girmek değil, amblemlerini, tüzel kişiliklerini muhafaza ederek seçime birlikte gitmelerine yönelik düzenlemeye sıcak bakıyoruz” dedi.

‘MHP ile ittifaka sıcak bakıyoruz’

Pursaklar’da cuma namazının ardından gazetecileri sorularını yanıtlayan Yıldırım, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun “İkinci tura kalırsa doğal bir kenetlenme olacaktır” sözlerini şöyle değerlendirdi:
“İtifak açık yapılır, bunun için düzenleme de yapıyoruz. Gizli saklı ittifak yapmaya kalkmasınlar. Vatandaş bunu yemez. Kiminle kimin beraber olduğunu o meydanda millet görecek. Ona göre karar verecek. Biz milli ve yerli, hiçbir emperyal gücün, ülkemiz üzerinde emelleri olanların, bu emellerine hizmet edecek hiçbir kimseyle hiçbir partiyle ittifak yapmayız. Ama bunun dışında ittifak yapacak olanlar da kararları kendi verecektir. Ittifak öyle gizli saklı olmaz. Doğal kenetlenme falan zırvadır.” l ANKARA Milliyet