Gündem MHRS Hastane Randevu Sistemi İle Online Randevu Alma

MHRS Hastane Randevu Sistemi İle Online Randevu Alma

11.06.2015 - 10:08 | Son Güncellenme:

MHRS sistemine üye olarak online hastane randevunuzu hem hızlı hem de güvenli bir şekilde alabilirsiniz. MHRS hastane randevu sitemi ile online randevu almak ve MHRS hastane randevu sistemine üyelik işlemleri hakkında detaylı bilgi için haberimizi inceleyebilirsiniz.

MHRS Hastane Randevu Sistemi İle Online Randevu Alma

Vatandaşın hastane çilesi artık sona eriyor. Vatandaş internete erişim sağlayabildiği her yerden Sağlık Bakanlığı tarafından dijital platform üzerinde hizmete açılan MHRS hastane randevu sistemi ile hastane randevularını kolay bir şekilde alarak, sağlık hizmetlerinden en modern şekilde yararlanabilme imkanına sahip olabiliyor. Özellikle de vatandaşlar artık internet üzerinden son derece pratik bir şekilde Sağlık Bakanlığı’nın online hizmetlerini kullanarak, çok daha pratik ve çok daha kolay şekilde hastane hizmetlerinden en modern şekilde yararlanabiliyor.

Haberin Devamı

MHRS RANDEVU İÇİN TIKLAYINIZ!

Son dönemlerde dijital internet teknolojisini Türkiye’deki sağlık hizmetlerinde aktif olarak kullanmaya başlayan Sağlık Bakanlığı vatandaşın dünya standartlarında ve modern dünya şartlarında sağlık hizmetlerinden yararlanabilmesine olanak sağlıyor. Özellikle de 3 farklı platformda vatandaşın hizmetine sunmuş olduğu MHRS hastane randevu sistemi ile Sağlık Bakanlığı hastanelerde yaşanan yoğun kalabalıkların önüne geçerek, vatandaşın sadece randevu saatinde hastaneye gelerek, vakit kaybı yaşamadan veya yoğun kalabalıktan dolayı mağduriyetler ile karşı karşıya kalmadan muayene olabilmesine yardımcı oluyor.

Sağlık Bakanlığı tarafından geliştirilen MHRS hastane randevu sisteminin açılımı ise Merkezi Hastane Randevu Sistemi olarak belirtiliyor. Merkezi bir sistem olması sayesinde vatandaş internetten, çağrı merkezinden veya akıllı cihazlarından kolay bir şekilde tüm Türkiye’deki Ağız ve Diş Sağlığı Merkezleri’ne veya 2. ve 3. kademe kamu hastanelerine randevu alabiliyor. Ayrıca vatandaş Sağlık Bakanlığı’nın MHRS hastane randevu sisteminden yararlanarak, hekim seçimlerini de yapabilme imkanına sahip olabiliyor ki bu durum sosyal devlet hizmet ilkeleri kapsamında modern dünyaya Türkiye’deki sağlık hizmetlerinin başarılı bir şekilde entegre olmasını sağlıyor.

Haberin Devamı

Vatandaşın dijital platform üzerinde yer alan Merkezi Hastane Randevu Sistemi üzerinden randevu alabilme kolaylığından yararlanabilmesi için sisteme üye olmalar şartı bulunuyor. Merkezi Hastane Randevu Sistemi internet sayfasında vatandaşlar ‘randevu al’ seçeneği ile ilgili ekranı açabiliyor. Bu ekranda randevu alımları için MHRS hastane randevu sistemine üye olunması gerekiyor. Merkezi Hastane Randevu Sistemi içerisinde randevu alımları için vatandaşlar ‘il’, ‘ilçe’, ‘hastane’, ‘semt polikliniği’, ‘klinik’, ‘klinik yeri’ ve ‘hekim’ seçimlerini diledikleri gibi yapabiliyor.

Bu şekilde vatandaşa seçimlerine uygun olan hekim, tarih ve saat seçenekleri sunulduğu gibi seçime uygun olan herhangi bir seçenek bulunmuyorsa alternatif hastane seçenekleri sunularak vatandaşın randevularını kolaylıkla alabilmeleri sağlanabiliyor. Üyelik işlemlerinde ise sistem sayfasındaki ‘yeni üye’ seçeneğinden üyelik işlemleri gerçekleştirilebiliyor. MHRS hastane randevu sistemine üye olabilmek için vatandaşlar ‘T.C. kimlik numarası’, ‘adı’, ‘soyadı’, ‘cinsiyeti’, ‘doğum yeri’, ‘doğum tarihi’, ‘baba adı’, ‘anne adı’, ‘cep telefonu numarası’, ‘sabit telefon numarası’ ve ‘e-posta adresi’ bilgilerini girerek ve ‘parola’ belirleyerek Sağlık Bakanlığının bu sistemine üyelik işlemlerini tamamlayabiliyor. Böylelikle MHRS hastane randevu sistemi ekranında ‘T.C. kimlik numarası’ ve ‘parola’ ile sisteme giriş yaparak randevu alabiliyor.