Gündem MHRS Online Randevu Sistemi İle Hastane Randevunuzu Alın

MHRS Online Randevu Sistemi İle Hastane Randevunuzu Alın

23.04.2015 - 08:24 | Son Güncellenme:

MHRS’ ye üye olarak online hastane randevunuzu hem hızlı hem de güvenli bir şekilde gerçekleştirebilirsiniz. MHRS hastane randevu ile online randevu almak ve MHRS hastane randevu sistemine üyelik işlemleri hakkında detaylı bilgi için haberimizi inceleyebilirsiniz.

MHRS Online Randevu Sistemi İle Hastane Randevunuzu Alın

Modern Türkiye’de sağlık hizmeti koşullarının iyileştirilebilmesi amacı ile Sağlık Bakanlığı tarafından sürekli olarak gelişen internet teknolojisinin temelini oluşturduğu modern sağlık projeleri geliştiriliyor. Bu tip projelerden birisi olarak son dönemlerde vatandaşlar tarafından sıklıkla kullanılmakta olan Sağlık Bakanlığı’nın Merkezi Hastane Randevu Sistemi (MHRS) ile vatandaşlar artık hastanede yaşadıkları sorunlardan tamamen kurtulabiliyor.

Haberin Devamı

MHRS HASTANE RANDEVU İÇİN TIKLAYINIZ!

Özellikle de vatandaşın sabahın ilk ışıkları ile hastaneye giderek hasta ile uzun saatler sürebilen sıra bekleme çilesine katlanmaktan kurtulabilmesine yardımcı olan MHRS hastane randevu sistemi üzerinden son derece kolay ve hızlı şekilde hastane randevularını alabiliyor. İçerisinde tüm Türkiye’deki kamu hastanelerinin bulunması sayesinde Türkiye’nin her yerinden kamu hastanesine online olarak randevu alınabiliyor. Vatandaşın kolaylıkla kullanabileceği bir ara yüze sahip olan MHRS hastane randevu sistemi üzerinden hastane randevularının alınabilmesi için ise vatandaşın Sağlık Bakanlığı’nın online hastane sistemine üye olmaları gerekiyor.

MHRS hastane randevu sistemine üyeliği bulunmayan vatandaşların dijital platform üzerinde yer alan Merkezi Hastane Randevu Sistemi’nin ana sayfasında bulunan ‘randevu al’ seçeneğinden randevu sistemine giriş ekranına ulaşması gerekiyor. Bu ekranda üyelik için vatandaşın ‘yeni üye’ seçeneği ile üye olma sayfasını açarak, burada kendisinden istenen kimlik bilgileri ve iletişim bilgileri kısımlarını doldurmaları gerekiyor. MHRS hastane randevu sistemi üyelik sayfasında vatandaşların ‘T.C. kimlik numarası’, ‘adı’, ‘soyadı’, ‘cinsiyeti’, ‘doğum yeri’, ‘doğum tarihi’, ‘baba adı’, ‘anne adı’, ‘cep telefonu numarası’, ‘sabit telefon numarası’ ve ‘e-posta adresi’ bilgilerini girmeleri gerekiyor. Ayrıca ‘parola’ belirlemeleri de gerekmektedir.

Haberin Devamı

MHRS hastane randevu sistemine üye olunduktan sonra sisteme girişlerde sadece ‘T.C. kimlik numarası’, ‘belirlenen parola’ ve ‘sayfa içerisindeki güvenli resmi doğrulaması’ bilgilerini girmeleri gerekiyor. Böylelikle sisteme girerek kolay bir şekilde tüm Türkiye genelindeki kamu hastanelerine randevu alabilme imkanına sahip olabiliyor. MHRS hastane randevu sistemi içerisinde randevu alımları için vatandaşlar ‘il’, ‘ilçe’, ‘hastane’, ‘semt polikliniği’, ‘klinik’, ‘klinik yeri’ ve ‘hekim’ seçimlerini diledikleri gibi yapabiliyor.

Vatandaşın kendisine göre yapmış olduğu Merkezi Hastane Randevu Sistemi içerisindeki seçimlere yönelik olarak sistem tarafından otomatik olarak randevu seçenekleri hekim, tarih ve saat olarak ekrana geliyor. Bu seçeneklere göre en uygun tarih ve saate randevu alımları yapılıyor. Modern bir sisteme sahip olan MHRS hastane randevu sisteminde vatandaş randevuyu alırken hekime iletmek istediği özel notlarını da ilgili bölüme yazarak iletebilme imkanına sahip oluyor. Eğer vatandaşın seçimlerine uygun herhangi bir randevu bulunmuyor ise sistem tarafından otomatik bildirim mesajı ekrana geliyor ve seçime yakın olan kamu hastanelerinden alternatif randevu seçenekleri sunuluyor.

Haberin Devamı

Böylelikle vatandaş alternatiflere randevularını alabiliyor veya isterlerse başka bir zaman seçimlerine göre randevu kontrolünü yeniden yaparak, uygun olan tarihte randevularını alabiliyor. Sağlık Bakanlığı’nın bu hizmetleri sağlık sisteminde daha modern ve daha çağdaş standartlar vatandaşlara en kaliteli şekilde sunulabiliyor.