Gündem MHRS randevu sistemi giriş ve hastane randevu alma işlemleri!

MHRS randevu sistemi giriş ve hastane randevu alma işlemleri!

15.11.2015 - 00:16 | Son Güncellenme:

MHRS randevu alma işlemini yapmadan önce MHRS giriş işlemini yapmanız gerekmekte. Aksi takdirde randevu almanız mümkün değil. Bu işlemi nasıl yapacağınızı ve nasıl randevu alacağınızı haberimizden öğrenebilirsiniz.

MHRS randevu sistemi giriş ve hastane randevu alma işlemleri

Günümüzün modern internet teknolojisini en aktif şekilde kullanmakta olan Sağlık Bakanlığı’nın dijital platform üzerinde oluşturmuş olduğu Merkezi Hastane Randevu Sistemi ile birlikte vatandaşlar çok daha pratik bir şekilde internet üzerinden hastane randevularını alabilme imkanına sahip olabiliyor. Dijital platform üzerinde yer alan Sağlık Bakanlığı’nın Merkezi Hastane Randevu Sistemi tüm Türkiye’deki 2. ve 3. kademe kamu hastanelerinde yaşanan sorunların önemli ölçüde sona erdirilmesi ve aynı zamanda da vatandaşların sağlık hizmetlerinden son derece pratik bir şekilde yararlanabilmesi sağlanabiliyor.

Haberin Devamı

Lütfen yönlendirildiğiniz sitede kimlik bilgilerinizi paylaşmayınız.

MHRS RANDEVU İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Günümüzün gelişmiş ve işlevsel bir yapıya sahip olan internet altyapısı sayesinde vatandaşların bulunduklar her yerden internete erişim sağlayarak, dijital platform üzerinde yer alan Sağlık Bakanlığı’nın MHRS randevu sistemine ulaşabilmesi ve bu uygulama sayfasından sadece birkaç dakika içerisinde randevu alımlarını yapabilmeleri sağlıyor. Özellikle geçmişte vatandaşlar kamu hastanelerinde muayene olabilmek için öncelikle hastane danışmalarında sabahın erken saatlerinde başlayan kuyruk çilesine katlanmak ve daha sonra yoğun evrak işlemlerinden oluşan bürokrasi trafiği ile boğuşmak zorunda kalıyordu. Bu durum vatandaşların hastane randevu alımlarını son derece zorlu bir şekilde gerçekleştirebilmelerine yol açarken aynı zamanda da kamu hastanelerinde sağlık hizmetlerini ağırlaştıran ve hatta sekteye uğratan büyük bir yoğunluğun oluşmasına yol açıyordu. Bu durumda günümüz modern Türkiye’sinde sağlık hizmetlerinin yetersiz kalabilmesine neden oluyordu.

Haberin Devamı

Sağlık Bakanlığı kamu hastanelerinde ve Ağız ve Diş Sağlığı Merkezlerinde vatandaşların karşı karşıya kaldığı bu sorunlara modern çözümler sunabilmek ve daha çağdaş standartlarda sağlık hizmetleri verebilmek için hastane randevu uygulamasına başladı. Gelişmiş ülkelerde yaygın olarak kullanılan randevulu sağlık hizmetleri sayesinde vatandaşlar randevu saatlerinde hastaneye giderek, muayene olabilme imkanına sahip olabiliyor. Aynı zamanda da vatandaşlar internet üzerinden hastane randevu alımı yaparak, randevu saatinde hastaneye geldiğinden kamu hastanelerindeki yoğunluğun ve kalabalığında önüne geçilebiliyor.

Sağlık Bakanlığı MHRS online hastane randevusu alımlarının yapıldığı portalda vatandaşlar il, ilçe, hastane, semt polikliniği, klinik, klinik yeri ve hekim bilgilerini seçerek, uygun olan randevu saatlerinden, randevu saati seçimlerini gerçekleştirerek randevularını kendileri için en uygun şekilde alabiliyor. Vatandaşların hastane randevu alımlarını yapabilmeleri ve geçmiş dönem randevularını da inceleyebilmeleri için sisteme kayıt olmaları gerekiyor. Böylelikle vatandaşların hastanelerde yaşadıkları sorunların büyük oranda önüne geçebilmesi ve modern dünya standartlarında sağlık hizmetlerinden faydalanabilmesi sağlanıyor.

Haberin Devamı

MHRS sistemine üyelik işlemleri ise sayfa içerisindeki ‘yeni üye’ seçeneğiyle ulaşılabilen üyelik ekranında gerçekleştirilebiliyor. Bu üyelik sayfasında vatandaşların kimlik bilgileri, iletişim bilgileri ve güvenlik bilgileri olmak üzere 3 farklı bölümü doldurmaları isteniyor. Bu 3 aşamada da istenen bilgiler eksiksiz ve hatasız olarak girilerek, birkaç dakika içerisinde Sağlık Bakanlığı’nın Merkezi Hastane Randevu Sistemi’ne üye olunabiliyor.