Gündem MHRS üyelik ile hastane randevu alma işlemleri

MHRS üyelik ile hastane randevu alma işlemleri

27.03.2015 - 11:34 | Son Güncellenme:

MHRS ile online hastane randevunuzu kolayca alabilirsiniz. MHRS hastane randevu alma işlemleri ve MHRS hastane randevu sistemine üyelik işlemleri hakkında detaylı bilgiyi haberimizden alabilirsiniz.

MHRS üyelik ile hastane randevu alma işlemleri

MHRS hastane randevu sistemi hastaneye gitmeden internet üzerinden veya telefon ile arayarak hastanelerden randevu alabilmeyi yarayan bir sistemdir. Bu sistem ile birlikte hastaneye gitmeden evinizden çok kolay bir şekilde online olarak randevu alabilirsiniz. Bu sistemin ilk amaçlarından bir tanesi hastanelerde oluşan hekim odalarının önlerinde oluşan sıra ve kuyrukları bitirmektir. Bu sistem ile birlikte de oluşan sıra ve kuyruklar azalmıştır.

Haberin Devamı

MHRS HASTANE RANDEVU İÇİN TIKLAYINIZ!

MHRS hastane randevu sisteminden internet üzerinden randevu alabilmek için Sağlık Bakanlığının kurmuş olduğu MHRS hastane randevu sisteminin internet sitesine giriş yapılmalıdır. İnternet sayfasının ana bölümünde randevu almak istediğiniz hastanenin bulunduğu ili seçerek randevu alma işlemine başlayabilirsiniz. İli seçtikten sonra açılan hastane seçeneklerinden randevu almak istediğiniz hastaneyi seçmelisiniz. Sağ tarafta açılan hastane bilgilerinin altında randevu al linkini tıklayarak vatandaş giriş ekranına yönlendirirsiniz. Vatandaş giriş ekranına ayrıca ana sayfada bulunan sağ taraftaki randevu al linkini tıklayarak da ulaşabilirsiniz. Vatandaş giriş ekranına T.C. kimlik numaranızı ve şifrenizi girdikten sonra güvenlik kodu da girildikten sonra sisteme girişinizi gerçekleştirebilirsiniz. Sisteme kayıtlı değilseniz randevu işlemine devam etmek için üyelik almanız gerekmektedir. Vatandaş giriş ekranına bulunan yeni üye linkini tıkladıktan sonra bazı kimlik bilgilerinizi girerek üyelik alma işlemini tamamlarsınız. Yeni üye kaydı sayfasına T.C. kimlik numarası, adı, soyadı, cinsiyeti ve doğum tarihi seçenekleri sisteme girildikten sonra cep telefonu veya ev telefonu sisteme girilmelidir. 2 kere şifrenizi sisteme girdikten sonra üyelik alma işlemini tamamlayabilirsiniz. Üyelik alma işlemi tamamlandıktan sonra vatandaş giriş ekranına T.C. kimlik numaranızı ve biraz önce belirlediğiniz şifreyi sisteme girerek randevu alma işlemine devam edebilirsiniz. Sisteme giriş yaptıktan sonra randevu almak istediğiniz hastane, poliklinik ve hekim tercilerinizi sisteme girmelisiniz. Randevu almak istediğiniz hekim tercilerini belirttikten sonra sistem size en uygun olan randevu saatlerini karşınıza çıkaracaktır. En uygun olan randevu saatini seçerek randevu alma işlemini tamamlayabilirsiniz. Randevularım kısmında almış olduğunuz randevuları görebilirsiniz ve randevularınızı iptal edebilirsiniz. MHRS hastane randevu sisteminin bir de cep telefonları için uygulamaları mevcuttur. Cep telefonu marketlerinizden MHRS uygulamasını telefonunuza indirdikten sonra üyelik kaydınız bulunuyor ise randevu alma işlemine başlayabilirsiniz. MHRS hastane randevu sistemini internet üzerinden kullanabildiğiniz gibi bir de telefon ile arayarak da MHRS hastane randevu sistemini kullanabilirsiniz. ALO 184 numaralı telefon hattını arayarak MHRS hastane randevu sistemine bağlanabilirsiniz. Aradığınızda sizi bir operatör karşılayacaktır. Operatöre ilk olarak randevu almak isteyen kişinin T.C. kimlik numarasını vermelisiniz. Operatör sizi bir süre beklettikten sonra randevu almak istediğiniz hastane, poliklinik ve hekim tercihlerini soracaktır. Bu tercihlerinizi operatöre belirttikten sonra operatör size uygun olan zaman dilimlerini karşınıza getirecektir. Size en uygun olan zaman dilimini seçerek randevu alma işlemini tamamlayabilirsiniz.