Gündem MHRS ve Alo 182 ile hastane randevu işlemi nasıl yapılır?

MHRS ve Alo 182 ile hastane randevu işlemi nasıl yapılır?

23.02.2015 - 12:17 | Son Güncellenme:

Hastane randevu işlemlerinizi Alo 182 veya mhrs.gov.tr adresi aracılığıyla yapabilirsiniz. Sağlık Bakanlığı tarafından hizmete sunulan ve hastane randevu karmaşasını ortadan kaldıran sisteme MHRS yani Merkezi Hekim Randevu Sistemi denilmektedir. Hastane randevu alma problemi bu sistem sayesinde çözülmüştür. Bu sayede muayene olmak istediğiniz hastaneden randevu almak yerine sadece tek bir noktadan istediğiniz hastane ve doktor seçimini yaparak işleminizi gerçekleştirebilirsiniz.

MHRS ve Alo 182 ile hastane randevu işlemi nasıl yapılır

MHRS yani Merkezi Hastane Randevu Sistemi, tercih edilen hastaneden, istenilen doktordan randevu alma imkanı sağlayan bir hizmettir. Son zamanlarda hızla yayılan internet hizmetlerinden biri olan MHRS uygulamasını, internet ağının olduğu her yerden, hafta sonu veya hafta içi farkı olmaksızın kullanabilirsiniz.

Aynı işlemi Alo 182 telefon hattı ile de yapabilirsiniz. Ev, iş, ankesör ve cep telefonlarından ALO 182 aranır. Çağrıyı karşılayan operatöre hastanın T.C. Kimlik Numarası verilir. Randevu talep edilen hastane, poliklinik ve varsa hekim tercihleri operatöre bildirilir. Operatör uygun tarih ve saat dilimlerini vatandaşa bildirir. Vatandaş seçimini yaparak randevusunu alır.

MHRS hastane randevu uygulamasından yararlanabilmeniz için yapmanız gereken bazı işlemler bulunmaktadır. Bu işlemlerden ilki sisteme kayıt olmaktır. Ama eğer zaten sisteme daha önce kayıt olduysanız bu işlemi yapmanıza gerek kalmayacaktır.

Haberin Devamı

MHRS uygulamasını kullanabilmek ve her defasında tekrardan uğraşmamak için, sisteme kayıt olmanız gerekmektedir. MHRS uygulamasına kayıt olmak için;

1. MHRS uygulamasının resmi web adresine giriş yapınız.
2. Sırasıyla, T.C kimlik numarası, ad-soyad, cinsiyet, doğum yeri, doğum tarihi, baba ve anne adı, cep telefonu, sabit telefon ve e-posta adresi bilgilerinizi giriniz.
3. Ardından, bu uygulamaya her giriş yapmak istediğinizde kullanmanız gereken bir şifre vardır. Bundan dolayı kendinize bir şifre belirleyiniz ve bu şifrenizi giriniz.
4. Daha sonra, onay işlemi için yeniden bu belirlediğiniz şifreyi giriniz ve ‘kaydet’ seçeneğine tıklayınız.

MHRS Hastane Randevu sistemine kayıt işlemleriniz bu şekilde tamamlanmış olacaktır. Öte yandan zaten MHRS uygulamasına daha önceden kayıt olmuş iseniz, bu aşamaları gerçekleştirmenize gerek kalmayacaktır. Bu durumda doğrudan, aşağıda anlatılacak işlemleri gerçekleştirerek hastane randevunuzu alabilirsiniz.

MHRS uygulamasını kullanarak randevu alabilmeniz için izlemeniz gerek aşamalar aşağıda anlatıldığı gibidir;

1. Başlangıç olarak, MHRS’nin resmi web adresine giriş yapınız.
2. Açılacak olan ekranın sağ tarafında bulunan ‘Randevu Al’ seçeneğine tıklayınız.
3. Burada bulunan ‘Vatandaş Giriş Ekranı’ seçeneğine tıklayınız.
4. Devamında açılan platformda yer alan ‘parola’ bölümüne şifrenizi yazınız ve resimde bulunan ‘güvenlik kodu’ olarak adlandırılan bölüme istenilen kodu giriniz.
5. Ardından ‘Giriş’ seçeneğine tıklayınız.
6. Buraya kadar ki aşamalardan sonra, il, ilçe, hastane, semt kliniği, klinik, klinik yeri ve doktor bilgilerinin bulunduğu bir sayfa açılır. Buradan ‘Randevu Ara’ seçeneğine tıklayınız
7. Hangi hastanenin, hangi doktorun, hangi saatte uygun olduğu bilgisinin bulunduğu bir ekran açılır. Buradan size uygun olan hastaneyi, doktoru ve saati seçiniz.
8. Son olarak ‘Randevuyu Kaydet’ seçeneğine tıklayınız.
9. MHRS uygulamasından randevu alma işleminizi tamamlandıktan sonra, güvenliğiniz açısından, sayfanın sağ tarafında bulunan ‘Çıkış’ seçeneğine tıklayınız. Bu şekilde MHRS uygulamasından güvenli çıkış yapmış olursunuz.