Gündem MHRS'ye Üye Olarak Hastane Randevu Nasıl Alınır?

MHRS'ye Üye Olarak Hastane Randevu Nasıl Alınır?

30.03.2015 - 09:17 | Son Güncellenme:

MHRS’ ye olarak hastane randevunuzu online olarak kolayca alabilirsiniz. Peki ya MHRS hastane randevu sistemine nasıl üye olunur? MHRS hastane randevu sistemine üyelik işlemleri ve detaylı haberimizde!

MHRSye Üye Olarak Hastane Randevu Nasıl Alınır

MHRS hastane randevu sistemi Sağlık Bakanlığının kurmuş olduğu bir sistemdir. Bu sistem ile birlikte internet üzerinden online olarak randevu alabilir ve internet üzerinden almış olduğumuz randevuları görebilirsiniz. MHRS hastane randevu sistemini internet üzerinden kullanabildiğimiz gibi bir de telefon ile arayarak da randevu alma işlemini yapabiliriz. Ayrıca MHRS hastane randevu sisteminin bir de telefonlar için uygulamaları geliştirilmiştir. Bu uygulamayı telefonlarınıza indirerek cep telefonunuz ile istediğiniz hastaneden randevu alma işlemini gerçekleştirebilirsiniz. Sağlık Bakanlığı bu sistemi kurarken hastanelerde oluşan sıra ve kuyrukları kaldırmayı planlamıştır. Bu sistemi kurduktan sonra da hastanelerde oluşan kuyruklar ve sıra beklemeler azalmıştır. MHRS hastane randevu sistemini internet üzerinden online olarak kullanabilmek için MHRS internet sayfasına giriş yapılmalıdır. Telefon ile randevu alabilmek için de telefonlarınızdan ALO 184 numaralı telefon numarasını arayarak randevu alma işlemine başlayabilirsiniz.

Haberin Devamı

MHRS HASTANE RANDEVU İÇİN TIKLAYINIZ!

İnternet üzerinden online randevu alabilmek için ilk olarak MHRS hastane randevu sisteminin internet uygulamasına giriş yapılmalıdır. İnternet üzerinden randevu alma işlemine başlayabilmek için sitenin sağ tarafında bulunan randevu al linkini tıklamalısınız veya ana sayfada bulunan illerden randevu almak istediğiniz ili seçerek randevu alma işlemine başlayabilirsiniz. Ana sayfada randevu almak istediğiniz hastanenin bulunduğu ili seçtikten sonra o ilde bulunan hastanelerin listesi karşınıza çıkacaktır. Bu listeden randevu almak istediğiniz hastaneyi seçerek işleme devam edebilirsiniz. Sağ tarafta açılan randevu al linkini tıkladıktan sonra vatandaş giriş ekranına eğer üyeliğiniz bulunuyorsa T.C. kimlik numarası ve şifrenizi girdikten sonra güvenlik kodunu da gerekli yere girerek sisteme giriş yapabilirsiniz. Sisteme kayıtlı üyeliğiniz bulunmuyor ise vatandaş giriş ekranından yeni üye linkini tıklayarak üyelik alma işlemine başlayabilirsiniz. Üyelik alırken bazı alanları zorunlu olarak doldurmanız gerekmektedir. Adınız, soyadınız, cinsiyetiniz, doğum tarihinizi sisteme girdikten sonra cep telefonu numaranızı veya ev telefonu numaranızdan birisini de sisteme girmeniz gerekmektedir. Son olarak sisteme giriş yapacağınız şifreyi belirledikten sonra üyelik alma işlemini tamamlayabilirsiniz. Üyelik alma işleminden sonra T.C. kimlik numaranızı ve şifrenizi girerek sisteme giriş yapmanız gerekmektedir. Sisteme giriş yaptıktan sonra ilk olarak randevu almak istediğiniz hastanenin bulunduğu ili daha sonra randevu almak istediğiniz hastane, poliklinik ve hekim tercihlerinizi belirtmelisiniz. Sistem size uygun olan randevu saatlerini karşınıza getirecektir. Uygun olan randevu saatini seçerek randevu alma işlemini tamamlayabilirsiniz.

Haberin Devamı

MHRS hastane randevu sistemini bir de telefon ile arayarak da kullanabiliriz. Telefonlarınızdan ALO 184 hattını arayarak randevu alma işlemine başlayabilirsiniz. Telefon ile aradığınızda sizi bir operatör karşılayacaktır ve ilk olarak randevu almak isteyen kişinin T.C. kimlik numarasını soracaktır. T.C. kimlik numarasını verdikten sonra randevu almak istediğiniz hastane, poliklinik ve hekim tercihlerinizi sırasıyla belirtmelisiniz. Operatör size uygun olan randevu saatlerini söyleyecektir. Size en uygun olan randevu saatini seçerek MHRS hastane randevu sisteminden randevu alma işlemini tamamlayabilirsiniz.

Yazarlar