Teknoloji Microsoft 10.000 Dolar Ceza Yedi

Microsoft 10.000 Dolar Ceza Yedi

28.06.2016 - 15:28 | Son Güncellenme:

Kaliforniyalı bir kadın geçtiğimiz günlerde bilgisayarına yapılan izinsiz Windows 10 kurulumundan dolayı Microsoft’a dava açtı ve kazandı.

Microsoft 10.000 Dolar Ceza Yedi

Hiçbir izin vermediğini ayrıca Windows 10’u istemediğini belirten kadın bilgisayarının kurulumdan sonra süründüğünü ve sürekli çöktüğünü dile getirdi. Microsoft’un müşteri temsilciliği ile görüşen kadının probleminin hala çözülmemesiyle beraber aksayan işinin miktarı ve bir bilgisayar parası kadar tazminatı kazandı.

Haberin Devamı

Daha önce Windows 10’un adını bile duymadığını açıklayan Teri Goldstein yaptığı açıklamada kimsenin bilgisayarına Windows 10 kurulmasını sormadığını söyledi. Microsoft ise bu durumu kabul etmiyor ve bir hatası olmadığını dile getiriyor. Şirket tarafından suçlamanın kabul edildiği çünkü davanın uzaması haline oluşacak giderlerden kaçınmak için böyle bir yola başvurulduğu açıklandı. Bu dava bitmiş olabilir ancak Windows 10’un bu yöndeki kötü şöhreti devam ediyor. İşletim sistemi olması gerekenden daha baskıcı davranıyor. Bu dava Microsoft’un bu politikasını nasıl etkileyecek çünkü bir çok insan Windows 10 güncelleme bildiriminden rahatsız.

Microsoft avantajını kötüye kullandığına dair suçlamaları kabul etmiyor ancak bu davadan sonra başka davalarda görebiliriz. Ancak bu davada çok özel durumlar vardı ve bu yüzden mahkemeye taşındı. Gelecekte bunun gibi daha çok davalar görebiliriz. 2016’nın Mayıs ayında Windows 10 bilgisayar, Xbox One ve Telefon platformları olmak üzere toplamda 300 milyondan fazla cihaza kuruldu. Eğer siz de bunlardan birine sahipseniz 29 Temmuz tarihine kadar Windows 10’u ücretsiz yükleyebilirsiniz.