Teknoloji Microsoft, Minecraft’ın Eğitimde Kullanılmasını İstiyor

Microsoft, Minecraft’ın Eğitimde Kullanılmasını İstiyor

01.07.2015 - 10:17 | Son Güncellenme:

Geçtiğimiz yıl bünyesine Minecraft'ı katan Microsoft, işleri bir adım daha öteye taşıyarak oyunun eğitim alanında kullanılmasını hedefliyor... Son zamanların en popüler oyunlarından biri olan Minecraft, genç ve yetişkin kullanıcılar dışında...

Microsoft, Minecraft’ın Eğitimde Kullanılmasını İstiyor

Geçtiğimiz yıl bünyesine Minecraft'ı katan Microsoft, işleri bir adım daha öteye taşıyarak oyunun eğitim alanında kullanılmasını hedefliyor... Son zamanların en popüler oyunlarından biri olan Minecraft, genç ve yetişkin kullanıcılar dışında ayrıca öğrenciler tarafından da kullanılabilmekte.

Haberin Devamı

Oyun, açık dünya ve değiştirilebilir doğa gibi özellikleriyle birçok konuda fayda sağlıyor. Minecraft sayesinde bir ülkenin coğrafyasını daha eğlenceli bir şekilde anlayabilir hatta birtakım kodlama derslerinin üstesinden gelebilirsiniz. Bunu gören Microsoft, işi bir adım öteye taşıyarak Minecraft'ın eğitim alanında yaygınlaşmasını istemekte. Bu doğrultuda yeni bir portalı hizmete açan Microsoft, eğitimcilere Minecraft konusunda uzmanlaşma şansı tanıyor. Bunu yaparken tartışmaların yapılabileceği bir ortam da oluşturan firma, ders materyalleri gibi içeriklerde de eğitimcilerin yardımlaşmalarını sağlayacak. Konu hakkında yayınlanan tanıtım niteliğindeki videoyu aşağıdan izleyebilirsiniz. Tüm bunlar yaşanıyorken Minecraft'ın ülkemizdeyse yasaklanması konuşuluyor. Konu hakkında ayrıntılı bilgiye buradaki haberimiz üzerinden ulaşmanız mümkün.