Teknoloji Microsoft Ücretsiz Takvime Ne Yaptı?

Microsoft Ücretsiz Takvime Ne Yaptı?

16.05.2016 - 14:41 | Son Güncellenme:

Birkaç ay sonra  Microsoft popüler takvim uygulaması Sunrise’ı kullanımdan kaldıracak. Sunrise iOS ve Android için çok kullanılan bir takvim uygulamasıydı.

Microsoft Ücretsiz Takvime Ne Yaptı

Şirket bu uygulamayı satın almak için 100 milyon dolar ödedi. Satın alımdan sonra Sunrise’ın kurucuları bunun henüz bir başlangıç olduğunu ve bir çok heyecan verici geliştirmenin daha yaşanacağını açıklamışlardı. Ancak pek öyle olmadı. Bu satın alımdan iki ay sonra Microsoft bir de iOS ve Android için mail uygulaması geliştiren Acompli’yi satın aldı. Burada amaç Outlook‘u geliştirmek ve kullanımını arttırmak oldu.

Haberin Devamı
Sonun Başlangıcı

Sunrise’ın gerçekten çok fazla kullanıcısı var ve yakında kullanımdan kaldırılacak. Takvim Outlook içerisinden hala kullanılabilir durumda olacak. Outlook’un iOS ve Android sürümlerinde bulabilirsiniz. Eğer bunu istemiyorsanız Fantastical ve Google Calendar da gerçekten son derece kullanışlı olan takvim uygulamalarından bir tanesi. Mobilde hala kullanılabilecek olması tabi sevindirici. Ancak durum o kadar basit değil.

İlginizi Çekebilir: Microsoft Xbox One Iron Man’e El Attı Masaüstünde İşler Farklılaşıyor

Sunrise aynı zamanda Outlook‘un masaüstü servisinin de bir parçası olacak ve Microsoft Office ile satılan Outlook tam 150 dolar. Bu takvim uygulamasını masaüstünde de kullananlar için oldukça pahalı. Önceden ücretsiz ve popüler olan bir uygulama şimdi Office paketi ile beraber 150 dolar oluyor. Ayrıca yılda 100 dolar vererek Office 365‘e üye olduğunuzda da kullanabileceksiniz. Son yıllarda Satya Nadella ile oldukça iyi işler yapan şirket aldığı bu karar ile bu sefer kullanıcılarını üzdü.

Haberin Devamı

En güncel teknoloji haberleri ve yeni çıkan ürünler ile ilgili merak ettiğiniz sorunların cevaplarını Silikon Vadisi’nin Youtube kanalında bulabilirsiniz.

Microsoft’tan Tek El ile Kullanılabilen Klavye