Oyun Microsoft'un gelecek nesil Xbox'ı 2020'de gelecek

Microsoft'un gelecek nesil Xbox'ı 2020'de gelecek

13.06.2018 - 11:42 | Son Güncellenme:

Microsoft, yeni nesil Xbox konsolunu 2020'de piyasaya sürmeyi planladığı bildirildi. Microsoft, Scarlett kod adlı bir dizi yeni cihaz geliştirdiği belirtiliyor.

Microsoftun gelecek nesil Xboxı 2020de gelecek

Onur Binay/milliyet.com.tr

Haberin Devamı

Microsoft, bir sonraki Xbox oyun konsolunu 2020'de piyasaya sürecek. Xbox başkanı Phil Spencer, yazılım devinin bir sonraki Xbox konsollarının mimarisini derinleştirdiğini ve 2020'de yeni konsolu çıkarmayı planladıklarını söyledi. Microsoft'un, Scarlett kod adı altında bir "cihaz ailesi" üzerinde çalıştığı bildirildi.

Cihaz ailesinin ne olabileceği belli değil, ancak Microsoft'un yeni bir oyun akışı hizmetine odaklandığı göz önünde bulundurulduğunda cihazlar yeniden gözden geçiriliyor olabilir. Microsoft, E3 2016'da “Xbox TV” cihazlarını piyasaya süreceğini bildirilmişti. Ancak Chromecast benzeri cihazlar hiç görünmedi. Microsoft, Project Hobart kod adlı cihazları iptal etti.

Microsoft'un yeni nesil Xbox konsolları, kuşkusuz mevcut Xbox One oyunları için geriye dönük uyumluluğu destekleyecek. Microsoft, geriye dönük uyumlulu için çok sayıda teknik zaman ve pazarlama çalışması yaptı. Orijinal Xbox ve Xbox 360 oyunları, yeni Xbox One ve Xbox One X konsollarına geri getirildi. Yeni nesilde de bunu görebiliriz.

Haberin Devamı

Microsoft, bir sonraki Xbox planlarını resmen açıklamadı. Detayları ilerleyen günlerde öğreneceğiz.

Yazarlar