Teknoloji Microsoft'un yeni işletim sistemi Windows 10 S duyuruldu

Microsoft'un yeni işletim sistemi Windows 10 S duyuruldu

03.05.2017 - 11:18 | Son Güncellenme:

Microsoft, daha önce Windows 10 Cloud adıyla anılan ve Google Chrome OS'ye rakip olacak yeni işletim sistemi Windows 10 S'yi resmi olarak duyurdu.

Microsoftun yeni işletim sistemi Windows 10 S duyuruldu

Windows 10 S, Google’ın eğitim odaklı Chrome işletim sistemine rakip olarak geliştirildi. Uygun fiyatlı laptop ve tablet modellerinde kullanılacak Windows 10 S, sadece Microsoft’un mağazasındaki Windows uygulamalarını çalıştıracak. Böylece daha güvenli bir kullanım sunacak. Aynı zamanda Windows 10 S ürünlerinin açılış süreleri yaklaşık 15 saniye seviyelerinde olacak. Arayüz ise Windows 10 ile neredeyse aynı görünüyor.

Haberin Devamı

Windows 10 S'ten memnun kalmazsanız ya da ihtiyaçlarınıza yanıt vermezse 49 dolar karşılığında Pro sürümüne geçebilirsiniz. Microsoft, tüm öğretmen ve öğrenci Windows 10 S kullanıcıları için Office 365 uygulamalarını da tamamen ücretsiz sunacak. Aynı zamanda kullanıcılar Minecraft: Education Edition’a (Minecraft Eğitim Sürümü) bir yıl boyunca ücretsiz olarak sahip olacak.

Microsoft, Windows 10 S için Acer, Asus, Dell, Fujitsu, HP, Samsung ve Toshiba ile iş birliğine gideceğini açıkladı. Yaz aylarında kullanıma sunulacağını belirtilen Windows 10 S destekli cihazların 189 dolardan başlayan fiyat etiketiyle satışa sunulacağı söyleniyor.