Mardin Midyat Küçük Sanayi Sitesinde Tapu Dağıtımı

Midyat Küçük Sanayi Sitesinde Tapu Dağıtımı

16.10.2017 - 13:06 | Son Güncellenme:

.

Midyat Küçük Sanayi Sitesinde Tapu Dağıtımı

MARDİN (AA) - Midyat ilçesinde 27 yıl önce inşa edilen küçük sanayi sitesindeki iş yerlernini tapuları, düzenlenen törenle hak sahiplerine teslim edildi.

Haberin Devamı

Sanayi Mahallesi'nde 1990 yılında yapımına başlanan Mityat Küçük Sanayi Sitesi Kooperatifi tapu teslimi için tören düzenlendi.

Kaymakam Hüseyin Tekin, Midyat İMKB Anadolu Lisesi'nde düzenlenen tapu töreninde yaptığı konuşmada, sanayi esnafının, üreten kesimin ve reel üretimin özünde bulunan kimseler olduğunu söyledi.

Kendisine gelen iş taleplerinden çoğunun devlet memuru olmak isteği olduğunu aktaran Tekin, "İşi bilen, işini doğru yapan, işten anlayan kalifiye eleman hiçbir zaman işsiz kalmaz." dedi.

Tekin, küçük sanayi sitesi esnafının ekonominin üreten kesimi olduğunu ifade ederek, usta çırak ilişkisinin önemine işaret etti.

İşini güzel yapanın her zaman kazandığını vurgulayan Tekin, şöyle konuştu:

Haberin Devamı

"Tarihte tekerleği bulan bizim milletimiz, biz bulduk, ama bakıyorsunuz gelişmiş ülkeleri çeşitli markalarda araba üretiyorlar ve satıyor. Çünkü işini düzgün yapıyor. Sizlerden benim isteğim iyi çıraklar yetiştirin. İyi çıraklar yetiştirişseniz, iyi ustalar çıkar. İyi ustaların çocukları okur, iyi mühendisler olur. Bu ülke için tank üretir, top, üretir, televizyon, bilgisayar üretir.”

Midyat Belediye Başkan Yardımcısı Tevfik Baysal da sanayi sitesine her türlü hizmeti sunduklarını söyledi.

Sanayi Sitesi Yönetim Kurulu başkanı İdris Taş ise sanayi sitesinin 195 üyesi bulunduğunu anımsatarak, "Amacımız üyelerimizi işyeri sahibi yapmak ve mesleklerini daha rahat ve daha uygun bir ortamda işlerini icra etmelerini sağlamaktır." dedi.

Midyat Mesleki Eğitim Merkezi Müdürü Lokman Bilgiç, mesleki eğitim belgesinin önemine dikkati çekti.