Geri Dön

Mıhlama tarifi

Karadeniz bölgesine has bir yemek olan mis gibi mıhlama tarifi

Mıhlama tarifi
  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 10 dk (Hazırlanma Süresi)
  • 10 dk (Pişirme Süresi)

Malzemeler

1 su bardağı mısır unu
250 gram çeçil, dil veya Trabzon peyniri
100 gram tereyağı
2 su bardağı su

Mıhlama Nasıl Yapılır?

Tereyağını tavaya koyun.

Eritin ve mısır ununu ekleyin.

Karıştırarak kavurun.

Üzerine suyu ekleyip bir süre karıştırın.

Peyniri de ekledikten sonra eriyene kadar pişirin.

Peynir eridikten sonra tereyağı yandan yükseldiğinde ocaktan alabilirsiniz.

Yanında bazlama ile servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun!

Yediğim İçtiğim Sizin Olsun | İlk Defa Ekşili Levrek Yaptık Yediğim İçtiğim Sizin Olsun'un yepyeni bölümünde Gülşah Karaman, Şef İbrahim Bayraktar ile birlikte Ekşili Levrek yaptı ve dünyanın en iyi tatlısı olarak seçtiği Kestaneli Helvaniyi tattı! Keyifli seyirler...
Yazarlar

Sıradaki Haber