Siyaset Mumcu katledileli tam 22 yıl oldu

Mumcu katledileli tam 22 yıl oldu

24.01.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

24 Ocak 1993’te bombalı suikastla katledilen araştırmacı gazeteci Uğur Mumcu, ölümünün 22. yıldönümünde anılıyor.

Mumcu katledileli tam 22 yıl oldu


Evinin önünde uğradığı bombalı saldırı sonucu 22 sene önce yaşamını yitiren Mumcu için bugün çok sayıda ilde anma törenleri düzenlenecek. Uğur Mumcu Araştırmacı Gazetecilik Vakfı (Um:ag) önderliğinde 50’den fazla sivil toplum örgütünün katkılarıyla hazırlanan “Adalet ve Demokrasi Haftası”nın bu seneki ana teması “Suçlular ve Güçlüler” olarak belirlendi.
Bugün bu kapsamda ilk olarak saat 10.30’da Batıkent Uğur Mumcu Parkı’nda Mumcu’nun anıtına çelenk bırakılacak. Saat 12.00’de mum, karanfil ve şemsiyelerle Uğur Mumcu’nun sokağına yürünecek; saat 14.30’da Mumcu’nun Cebeci Asri Mezarlığı’ndaki kabri ziyaret edilecek. Bugün gün boyu Mumcu’nun gazetecilik anlayışı ile söyleşiler de gerçekleştirilecek. Bu kapsamda, saat 15.30’da Çağdaş Sanatlar Merkezi’nde “Gücün Medya Söylemine Etkisi”; Ulusal Eğitim Derneği salonunda ise “Nedenleri ve Sonuçlarıyla Türkiye’de Aydın Cinayetleri” söyleşileri yapılacak. Saat 18.00’de CHP, Kuğulu Park’tan Uğur Mumcu’nun sokağına yürüyüş düzenleyecek.
Bugünkü anma etkinlikleri akşam saat 20.30’da Çağdaş Sanatlar Merkezi’nde yapılacak müzik dinletisi ile son bulacak. İstanbul’da ise ilk tören bugün Harbiye’deki Mumcu anıtı önünde yapılacak. Şişli Belediyesi tarafından organize edilen anma töreni Halaskargazi Caddesi üzerindeki anıtın önünde bugün saat 18.00’de başlayacak. Şişli Belediye Başkanı Hayri İnönü’nün konuşma yapacağı anma töreninin ardından Mumcu anısına Redd Grubu Maçka Sanat Parkı’nda ücretsiz konser verecek.

Yazarlar