Milliyet Executive İşte Türki̇ye’nin EN ETKİN 50 CHRO’SU

İşte Türki̇ye’nin EN ETKİN 50 CHRO’SU

05.05.2022 - 12:28 | Son Güncellenme:

DataExpert iş birliğinde BMI tarafından yürütülen ‘En Etkin 50 CHRO’ araştırması kapsamında, Türkiye’de açıklanan 500 listeleri, borsaya kote şirketler, holdingler ve araştırmaya yapılan başvurular baz alınarak 1.500’ün üzerinde organizasyon belirlendi. Cirosal büyüklüğü, aktif büyüklüğü, çalışan sayısı, organizasyonun sektördeki repütasyonu yönlerinden araştırmaya dahil edilen 1.000’in üzerinde organizasyonun en üst düzey İnsan Kaynakları yöneticisine ulaşıldı. Adaylar belirlenirken, görev süresi 1 yıldan kısa olan ve araştırmada yer almak istemeyen CHRO’lar kapsam dışı bırakıldı. Adaylardan, performans ve iş deneyimlerine ek olarak; pandemi döneminde üstlendikleri sorumluluklar ve geçirdikleri değişimlere ilişkin bilgiler temin edildi. Temin edilen bilgiler, danışma kurulu tarafından analiz edildi. Danışma kurulunun oylama ve değerlendirmeleri sonucunda performanslarıyla dikkat çeken Türkiye’nin En Etkin 50 İK Yöneticisi belirlendi.

İşte Türki̇ye’nin EN ETKİN 50 CHRO’SU

SERKAN ARMAN

Haberin Devamı

Dünya Sağlık Örgütü’nün Kovid-19’u pandemi olarak ilan etmesinin üzerinden yaklaşık 2 yıl geçti. Dünyada salgının ‘dönüştürmediği’ hemen hemen hiçbir alan kalmadı. Bu süreçte baş döndürücü bir hızla dijitalleşen çalışma hayatında İnsan Kaynakları Direktörleri’nin, yani CHRO’ların (Chief Human Resources Officer - Tepe insan Kaynakları Yöneticisi) omzuna en büyük yüklerden birisi bindi. Belirsizlik dönemi şimdi yavaş yavaş son bulurken yeniden şekillenen iş yaşamında CHRO’lar CEO’ların en önemli stratejik ortağı olarak öne çıkıyor. Farklı kuşaklar birbiri ardına çalışma hayatına dahil olurken ve teknoloji neredeyse ışık hızıyla ilerlerken CHRO’ların hem kendi rolleri şekilleniyor, hem de onlar çalışma hayatındaki rolleri şekillendiriyor. Milliyet Executive’in bu sayısında sizleri bu zorlu görevde sergiledikleri performansla dikkat çeken Türkiye’nin En Etkin 50 İnsan Kaynakları Yöneticisi’yle tanıştırıyoruz.

Haberin Devamı

Stratejik kararlar

DataExpert ortağı Yasin Altunkaya ‘En Etkin 50 CHRO’ araştırmasının ardından şu gözlemleri paylaştı: “İK fonksiyonu son yıllarda çarpıcı bir dönüşüm geçirdi. Pandemiyle birlikte hızlanan dijitalleşme süreci ivme kaybetmeden seyrine devam ederken, organizasyonların da yeniden şekillenmesine, sürekli daha gelişmiş sistemlere yönelmeyle birlikte süreklilik arz eden bir konu haline gelmesine sebep oldu. Hızlı kararlar alınması gereken ve çağın gereği büyük dönüşümler geçiren organizasyonlarda CHRO profesyonelinin iş dünyasında artık lider rolünü üstlendiğini görebiliriz. Şirketlerin organizasyonel değişim sürecini değerlendirebilmek ve iş dönüşümünü engelleyecek büyük sorunların üstesinden gelmek için alınacak başarılı stratejik kararlar ancak CHRO’nun bütüncül analizleri ile mümkün kılınmakta.”

Terfi edenler global sorumluluk üstleniyor

Yasin Altunkaya, bu yıl beşincisi hazırlanan ‘En Etkin 50 CHRO’ listesinin, tüm iş dünyasını etkisi altına alan yeniden şekillenme dönemine en hızlı ve verimli adaptasyonu hedefleyen İnsan Kaynakları fonksiyonunun fark yaratan rolüne ve önemine dikkat çekmek amacıyla hazırlandığını söyledi. Altunkaya, “C-Summit Series kapsamında yürütülen araştırma serisinin insan kaynakları ayağı olan ve hazırlık aşamasından itibaren titizlikle sürdürülen ‘En Etkin 50 CHRO’ araştırması listelerinde yer alan insan kaynakları liderleriyle ilgili genel değerlendirmelere göre, İK liderlerinin yüzde 23’ü terfi etti. Terfi edenlerin yüzde 40’ı ise çalıştıkları markalarda global sorumluluk üstlendi. Yüzde 65’i sorumluluk alanlarını genişletti. Bu değerler hem açıklanan listelerin tutarlılığının, hem de İK fonksiyonunun destekleyici bir rolün ötesinde artık lider pozisyonuna geldiğinin önemli bir göstergesi” dedi.

Haberin Devamı

CHRO Summit 2022

En Etkin 50 CHRO ödül töreni, 24 Mayıs’ta Mandarin Oriental Bosphorus Otel’de RESHAPE ana temasıyla düzenlenecek CHRO Summit 2022’de gerçekleşecek. İşte DataExpert iş birliğinde BMI tarafından yürütülen En Etkin 50 CHRO Araştırması sonucunda hazırlanan ‘En Etkin 50 CHRO’ listesinde yer alan başarılı İK liderleri...

Haberin Devamı

İşte Türki̇ye’nin EN ETKİN 50 CHRO’SU

ABDULKERİM ÇAY

Türk Hava Yolları / İK Genel Müdür Yardımcısı

Boğaziçi Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü mezunu. 7 yılı aşkın süredir Türk Hava Yolları İnsan Kaynaklarından Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı. Dijitalleşme, çalışan deneyimi ve gelişim alanlarında projelere öncülük etti. Genç yeteneklere yönelik Take-Off programını hayata geçirdi.

İşte Türki̇ye’nin EN ETKİN 50 CHRO’SU

ATİLLA YELBOĞA

Erdemir / İK Direktörü

Lisans eğitimini Hacettepe Üniversitesi’nde, yüksek lisans /doktora eğitimini Ankara Üniversitesi’nde tamamladı. 2019’dan beri Erdemir İnsan Kaynakları Direktörü görevini sürdürüyor. İnsan kaynaklarının konularının yanında, endüstri ilişkileri, eğitim, iş güvenliği, çevre, sağlık hizmetleri alanında çalışma yürütüyor.

İşte Türki̇ye’nin EN ETKİN 50 CHRO’SU

AHMET AKSOY

Tüpraş / İK Direktörü

İTÜ Endüstri Mühendisliği mezunu. İş hayatına 1998 yılında Beko Elektronik’te İK Uzman Yardımcısı olarak başladı. 2004- 2018 yılları arası BSH Türkiye’de çeşitli İK yöneticiliği görevlerinde bulundu. 1 Ekim 2018’te TÜPRAŞ bünyesine katıldı. Halen TÜPRAŞ İnsan Kaynakları Direktörlüğü görevini yürütüyor.

Haberin Devamı

İşte Türki̇ye’nin EN ETKİN 50 CHRO’SU

AYÇA KAŞIKCI

BSH / Gelişmekte Olan Pazarlar İK Kıdemli Dir.

2019’da Türkiye İnsan Kaynakları Kıdemli Direktörü olarak katıldığı BSH Grubu’nda, Kasım 2020’den bu yana BSH Gelişmekte Olan Pazarlar Bölgesi’nin İnsan Kaynakları Kıdemli Direktörü. 25’inci yılına yaklaşan İK kariyerinde değişim yönetimi, yeniden yapılanma, organizasyonel ve kültürel dönüşümlerde aktif yönetim rolü aldı.

İşte Türki̇ye’nin EN ETKİN 50 CHRO’SU

ALPER TOKALP

Hayat Kimya / Global İK Direktörü

Ekim 2020’den bu yana Hayat Kimya Global İnsan Kaynakları Direktörlüğü görevini yürütüyor. 646 kişilik bir ekibe liderlik ediyor. 13 ülkedeki İK stratejilerine yön veriyor. İK süreçlerinin dijital dönüşümü, şirketin büyümesini destekleyecek stratejik işgücü ve liderlik planlaması gibi konulara odaklanıyor.

İşte Türki̇ye’nin EN ETKİN 50 CHRO’SU

BAHATTİN AYDIN

Yıldız Holding / İK Genel Müdür Yardımcısı

Kariyerinde 25 yılı geride bıraktı. Yıldız Holding İnsan ve İş Destek Başkanı. Yıldız Holding’in dijital dönüşüm ve insana yatırım öncelikleri doğrultusunda yetenek kazanımı, yetkinlik gelişimi, dijital süreç ve sistemlerin geliştirilmesi ile ortak hizmet merkezlerinin oluşturulmasına liderlik ediyor.

İşte Türki̇ye’nin EN ETKİN 50 CHRO’SU

ARZU ÖNEYMAN

Coşkunöz Holding / İK Direktörü

Görevine 2020 yılında başladı. Code2025 stratejisi kapsamında başlattığı “Limitsizsiniz” çalışan odaklı İK dönüşüm ve dijitalleşme programı ile Coşkunöz Holding ve şirketlerini geleceğe hazırlıyor, tüm İK süreçlerini yeniden tasarlıyor. Koçluk sayesinde şeffaf bir liderlik ve performans kültürü oluşturulmasına katkı sağlıyor.

İşte Türki̇ye’nin EN ETKİN 50 CHRO’SU

BANU ARTÜZ

Anadolu Efes / Grup İK Direktörü

Kariyerine P&G Satış departmanında başladı. 16 yıllık P&G kariyerinde Kazakistan ve Rusya’da ikamet ederek Doğu Avrupa ve Orta Asya Cumhuriyetlerinden sorumlu oldu. 2014 yılında Anadolu Grubu’na katıldı. 2018 yılından itibaren ise Anadolu Efes Grup İnsan Kaynakları Direktörü (CHRO) olarak görevine devam ediyor.

İşte Türki̇ye’nin EN ETKİN 50 CHRO’SU

BERNA YENER AKSU

Procter & Gamble / İK Kıdemli Direktörü

Boğaziçi Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü’nden mezunu. Harvard Extension School’a gitti. P&G kariyeri boyunca pek çok ülke ve pozisyonda görev aldı. P&G Türkiye ve Kafkasya Yönetim Kurulu Üyesi ve İnsan Kaynakları Direktörlüğü görevini sürdürüyor.

İşte Türki̇ye’nin EN ETKİN 50 CHRO’SU

DİDEM DİNÇER BAŞER

Garanti BBVA / Yetenek ve Kültür Gn. Md. Yrd.

2005’ten bu yana Garanti Bankası’nda. İlk 7 yıl bireysel bankacılık işkolundan sorumlu koordinatördü. 2012’den bu yana ise bugünkü görevinde. Garanti Ödeme Sistemleri ve Garanti Emeklilik ve Hayat A.Ş’de Yönetim Kurulu Üyesi. Dijital bankacılık, mobil teknolojiler, dijital pazarlama konularına odaklı.

İşte Türki̇ye’nin EN ETKİN 50 CHRO’SU

BÜLENT BAYRAM

Vodafone Türkiye / İK’dan Sor. İcra Krl. Bşk. Yrd.

Boğaziçi Üniversitesi Uluslararası İlişkiler ve Siyaset Bilimi mezunu. 2012’de Vodafone’a katıldı. 2015’te Vodafone’un Londra merkezinde işe alım ve işveren markası direktörlüğüne transfer oldu. 2018’de Vodafone Türkiye İK’dan Sorumlu Başkan Yardımcılığı görevine atandı. Türkiye Vodafone Vakfı Mütevelli heyeti üyesi.

İşte Türki̇ye’nin EN ETKİN 50 CHRO’SU

DUYGU ERZURUMLU CENGİZ

Akkök Holding ve Akenerji / CHRO

şletme eğitimi sonrası Londra’da MBA yaptı. Kariyerinde Petrol Ofisi İK Organizasyonel Gelişim Müdürü, R&M İnsan Kaynakları Müdürü, İnsan Kaynakları Operasyon Müdürü görevlerinde yer aldı. Akkök Holding ve Akenerji İK Direktörlüğü ve Akhan A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanlığı’nı yürütüyor.

İşte Türki̇ye’nin EN ETKİN 50 CHRO’SU

CENK AKINCILAR

QNB Finansbank / İK Genel Müdür Yardımcısı

1998-2003 yılları arasında Pamukbank İnsan Kaynakları’nda çalıştıktan sonra 2003’te QNB Finansbank’ta işe başladı. 2003 yılından itibaren QNB Finansbank İnsan Kaynakları’nda birçok birimde görev aldı. 2019 yılından bu yana İnsan Kaynakları Genel Müdür Yardımcısı olarak görevini sürdürüyor.

İşte Türki̇ye’nin EN ETKİN 50 CHRO’SU

EBRU ÖZGEN

Coca-Cola İçecek / Grup İK Direktörü

CCI’ya 1997’de katıldı. Finans fonksiyonunda farklı görevler aldı. 2017’de CocaCola İçecek Grup İK Direktörü oldu. Öncelikli konuları arasında herkesin ‘kendisi’ olarak değer yaratabileceği, açık, kucaklayıcı bir şirket kültürü ve çeşitliliğiyle zenginleşen kapsayıcı bir yapı oluşturmak yer alıyor.

İşte Türki̇ye’nin EN ETKİN 50 CHRO’SU

DEMET AKMAN

L’Oreal Türkiye / İK Direktörü

İTÜ Endüstri Mühendisliği’nde lisans eğitimi ve Mühendislik Yönetimi Yüksek Lisans programını tamamladı. 25 yılı aşkın süredir İK alanında çalışıyor. L’Oreal Türkiye İK Direktörü olarak iş hayatına devam ediyor. Şirketin öncelikleri arasında olan Çeşitlilik, Eşitlik ve Kapsayıcılık komite liderliğini de yürütüyor.

İşte Türki̇ye’nin EN ETKİN 50 CHRO’SU

ERAY KARADUMAN

Kordsa / İK, Hukuk, Kurumsal İl. Gn. Md. Yrd.

Kordsa’da göreve 2019’da başladı. ‘Dijital, Veri Odaklı ve Çevik Organizasyon’ yaklaşımıyla; global liderlik gelişimi, işveren markası ve dijitalleşen İK uygulamalarını yönetti. Being Plural projesiyle, çeşitlilik, eşitlik ve kapsayıcılık çalışmalarına odaklandı. Kordsa’nın Kadın Dostu 100 Şirket arasına girmesini sağladı.

İşte Türki̇ye’nin EN ETKİN 50 CHRO’SU

DR. EYLEM ÖZGÜR

Eczacıbaşı Topluluğu / İK Grup Başkanı

İTÜ Endüstri Mühendisliği mezunu. İstanbul Üniversitesi İnsan Kaynakları Yönetimi Bölümü’nde yüksek lisans; Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri Bölümü’nde doktora yaptı. İş yaşamına 1999’da Aselsan’da başladı. Eczacıbaşı Topluluğu İnsan Kaynakları Grup Başkanı olarak çalışmasını sürdürüyor.

İşte Türki̇ye’nin EN ETKİN 50 CHRO’SU

HAKAN ÖKER

TAV Havalimanları Hol. / İK Grup Başkanı

Küresel ayak izi 29 ülke, 90 havalimanına ulaşan TAV’da çok kültürlü bir yetenek havuzunu yönetiyor. Şirketin iş stratejisine uygun olarak kişiselleştirilmiş bir yetenek yönetimi üzerine yoğunlaşıyor. Tüm süreçlerin buluta taşındığı, 33 bin çalışanı kapsayan ve hızla değişen iş koşullarına cevap verecek bir sistem oluşturuyor.

İşte Türki̇ye’nin EN ETKİN 50 CHRO’SU

FATİH İSLAMOĞLU

Aydem Holding / İK Grup Direktörü

Eylül 2020’de göreve geldi. İK alanında 20 yılı aşkın mesleki tecrübesi var. Kültürel dönüşüm projeleri, organizasyonel değişim süreçlerinin yönetimi, şirket birleşme ve satın alma süreçlerinde aktif olarak rol aldı. Ödüllü Yetenek yönetimi programları ve şirket içi kurumsal İK programlarının dizaynı ve hayata geçirilmesine katkı sağlıyor.

İşte Türki̇ye’nin EN ETKİN 50 CHRO’SU

HAKAN TİMUR

Sabancı Holding / İK ve Sürdürülebilirlik Gr. Bşk.

Sabancı Topluluğu’nda farklı şirket, sektör ve uluslararası sorumlulukları içeren görevlerde bulundu. 2018’den beri sürdürdüğü mevcut görevine ek olarak Sabancı Holding’de Yürütme Kurulu Üyeliği, Enerjisa Enerji, Enerjisa Üretim ve Sabancı DX Yönetim Kurulu Üyeliği / Yönetim Kurulu Başkan Vekilliği görevlerinde.

İşte Türki̇ye’nin EN ETKİN 50 CHRO’SU

GÖKHAN ASOK

TAB Gıda / CHRO

TAB Gıda’ya 1995 yılında katıldı. 27 senelik sektör tecrübesine sahip. 1995’ten bu yana TAB Gıda çatısı altında çeşitli yönetici pozisyonlarında yer aldı. 2013’ten bu yana Genel Müdür Yardımcısı. Kurum içi iletişimi güçlendirmek ve marka değerlerini korumak için çalışan deneyimine yönelik çalışmalara odaklanıyor.

İşte Türki̇ye’nin EN ETKİN 50 CHRO’SU

HALUK GÜMÜŞDERELİOĞLU

OYAK / İK Grup Başkanı

Lisans eğitimi sonrası London Business School’da İK Stratejileri üzerine eğitim aldı. 30 yılı aşkın sektörel deneyime sahip. OYAK DijitalİK’nın hayata geçirilmesi ve son dönemde tek ve entegre OYAK DijitalİK veri tabanında etkin İK veri analitiği çalışmalarının hayata geçirilmesi süreçlerine liderlik etti.

İşte Türki̇ye’nin EN ETKİN 50 CHRO’SU

GÜNTULU PEKER

sahibinden.com / İş Destek Gn. Müdür Yrd.

İK alanında 20 yıldır çalışıyor. Tüm insan kaynakları süreçlerinin çalışan deneyimi perspektifiyle tasarlanmasına inanıyor. Çalışan yaşam döngüsünde yer alan tüm süreçleri çalışanların önerileriyle şekillendirerek çalışanların yüksek motivasyonla çalışabildikleri ortamlar inşa ediyor.

İşte Türki̇ye’nin EN ETKİN 50 CHRO’SU

IRYNA VLADIMIROVA

Philip Morris Türkiye / İK Direktörü

İK yönetiminde 20 yılı aşan tecrübeye sahip. Çeşitlilik ve kapsayıcılık ilkesini öne çıkararak farklılıkların zenginleştirdiği şirket kültürüne odaklanıyor. Eşit işe eşit ücret sertifikasına sahip Philip Morris Türkiye’de yeni dünyaya uyumlu Smart Work politikaları ile şirket kültürüne ve dönüşümüne liderlik ediyor.

İşte Türki̇ye’nin EN ETKİN 50 CHRO’SU

MELTEM KALENDER ÖZTÜRK

ING Türkiye / İK Genel Müdür Yardımcısı

Alanında öncü şirketlerde 24 yıl İK deneyimi var. 2019’dan bu yana ING Türkiye’de Önce Kendin Olursun, Sonra ING’li mottosuyla esnek, yenilikçi ve öncü uygulamalara imza atıyor. Kültür dönüşümü, çalışan deneyimi, yetenek yönetiminde yerel ve global örnek uygulamalara liderlik ediyor.

İşte Türki̇ye’nin EN ETKİN 50 CHRO’SU

NİLGÜN KİTAPCI

Kalyon Holding / İK Grup Başkanı

22 yıllık iş tecrübesi 2019’da üstlendiği Kalyon Holding İK Grup Başkanı göreviyle sürüyor. Çalışanların motivasyonlarını ve şirkete olan bağlılıklarını ön planda tutan etkili organizasyonlara imza atıyor. İK çözümlerinde etkin ölçüm ve değerlendirme teknikleri ile şirket politikalarına uyumlu stratejilere yön veriyor.

İşte Türki̇ye’nin EN ETKİN 50 CHRO’SU

MURAT YÜKSEL

GittiGidiyor / İnsan ve Kültür Direktörü

2011 yılında eBay Dublin ofisinde çalışmaya başladı. Başta Türkiye olmak üzere yurtdışında çeşitli eBay ofislerinde İK departmanlarında çalıştı. 2019 yılından bu yana GittiGidiyor İnsan ve Kültür Direktörü olarak görevini sürdürüyor. YeniBirLider, Wtech ve TÜSİAD gibi mesleki örgütlerinin projelerine destek oluyor

İşte Türki̇ye’nin EN ETKİN 50 CHRO’SU

NURSEL ÖLMEZ ATEŞ

Borusan Holding / İK ve Kurumsal İl. Grup Bşk.

2018’den beri mevcut görevini sürdürüyor. İK fonksiyonunu farklı sektörlerde geniş çerçevede icra ediyor. 2013’ten bugüne yönetici koçluğu yapıyor ve EMCC Türkiye Yönetim Kurulu Üyesi olarak görev alıyor. KAGİDER’e 2 yıldır üye. %30 Kulübü’nün ise 4 yıldır Yönlendirme Kurulu Üyesi olarak görev alıyor.

İşte Türki̇ye’nin EN ETKİN 50 CHRO’SU

NAZİRE ULUSOY

IC Yatırım Holding / İK Direktörü

20 yıla yakın süre grupta yönetici. 2019’dan bu yana IC Holding ve grup şirketlerinin kültürel ve insan kaynakları dijital dönüşüm yolculuğuna ve çalışanı odağına alan İK yaklaşımına liderlik ediyor. IC Vakfı ile yapılan sosyal sorumluluk çalışmalarıyla ortak kurum kültürü oluşturma çalışması sürüyor.

İşte Türki̇ye’nin EN ETKİN 50 CHRO’SU

OSMAN ÖZDEMİR

TürkTraktör / İK Direktörü

Boğaziçi Üniversitesi Endüstri Mühendisliği mezunu. 2007-2012 yılları arasında Beko LLC Rusya’da görev aldı. 2012-2016 döneminde Arçelik AŞ’de yurt dışı şirketlerde İK yöneticiliği yaptı. 2016’dan bu yana TürkTraktör’de. İnsan Kaynakları Direktörü, People Tribe ve Agile Dönüşüm Tribe Lideri.

İşte Türki̇ye’nin EN ETKİN 50 CHRO’SU

NİHAT ÇUKURKAYA

İstanbul Havalimanı İşletmesi / CHRO

İstanbul Havalimanı’nın işletmeye alınması sürecinin İK politikalarını yönetti. Şirketin uluslararası alanda liderlik yolculuğunda aktif rol alan Lider Yönetim Ekibi içinde yer alıyor. Uzmanlık alanları yeni kurulan şirketlerin yapılandırılması, şirket satın alma ve birleşmeleri, çalışan bağlılığı ve performans yönetim sistemleri.

İşte Türki̇ye’nin EN ETKİN 50 CHRO’SU

OSMAN ÜNAL

Yıldırım Holding / CHRO

İş hayatına 1987 yılında Koç Holding’de başladı. İnsan kaynakları, endüstri ilişkileri ve toplam kalite yönetim sistemlerinde 34 yıllık deneyime sahip. Şubat 2021’den beri 53 ülkede 16 bin çalışanla faaliyet gösteren Yıldırım Şirketler Grubu’nda İnsan Kaynakları Başkanı görevini sürdürüyor.

İşte Türki̇ye’nin EN ETKİN 50 CHRO’SU

OZAN GÜRSOY

Türkiye İş Bankası / Genel Müdür Yardımcısı

ODTÜ Kamu Yönetimi mezunu. Birmingham Üniversitesi’nde Uluslararası Bankacılık ve Finans yüksek lisans eğitimi aldı. Harvard Business School - Advanced Management Programı’nı bitirdi. İş Bankası’na 1996’da girdi. 2020’den bu yana İnsan Kaynakları, Yetenek Yönetimi ve Stratejiden sorumlu Genel Müdür Yardımcısı.

İşte Türki̇ye’nin EN ETKİN 50 CHRO’SU

DR. SENAY KIZILKAYA

Novartis Grup Türkiye/ İnsan ve Org. Direktörü

İnsan Kaynakları alanında 25 yılı aşkın süredir çalışıyor. Mayıs 2005’ten bu yana Novartis Türkiye İnsan Kaynakları fonksiyonunu “Novartis Grup, Türkiye İnsan ve Organizasyon Direktörü” olarak yönetiyor. Aynı zamanda Novartis Türkiye Yönetim Kurulu ve Novartis APMA Bölgesi İnsan Kaynakları Üst Düzey Komiteleri üyesi.

İşte Türki̇ye’nin EN ETKİN 50 CHRO’SU

PINAR YAMANER

Alarko Holding / İnsan ve Organizasyon Grup Bşk.

Marmara Üniversitesi İktisat Fakültesi İktisat Bölümü mezunu. İş hayatına Koç Topluluğu şirketlerinden Arçelik A.Ş.’de MT olarak başladı. Tüm iş hayatında Türkiye’nin önde gelen şirketlerinde İnsan Kaynakları süreçlerinin İş stratejileri ile uyumlandırılması hedefi ile İK süreçlerini kurguladı.

İşte Türki̇ye’nin EN ETKİN 50 CHRO’SU

SİBEL AKGÜN

Eti Şirketler Grubu / CHRO

Boğaziçi Üniversitesi İşletme Bölümü ve Harvard Business School Executive programı mezunu. 2017’den beri Eti’de İnsan Kaynakları Grup Başkanı ve İcra Kurulu Üyesi. Tüm İK süreçlerine ve çalışan deneyimi odaklı çalışmalara liderlik ediyor. İK’nın dijital dönüşümü projelerini hayata geçiriyor.

İşte Türki̇ye’nin EN ETKİN 50 CHRO’SU

SEÇİL NAMRUK

MediaMarkt Türkiye / İK Direktörü

Perakende, hızlı tüketim malları, danışmanlık ve üretim sektörlerinin insan kaynakları alanında 20 yılı aşkın deneyim sahibi. Tüketici elektroniği perakende şirketi olan ve Türkiye’de 87 mağazası bulunan MediaMarkt’ta 2018 yılından bu yana İnsan Kaynakları Direktörü ve Mediamarkt Türkiye’de İcra Kurulu Üyesi.

İşte Türki̇ye’nin EN ETKİN 50 CHRO’SU

SİBEL UĞUR

SOCAR Türkiye / İK ve Kurumsal Hizmetler Bşk.

Socar Türkiye ve grup şirketlerindeki çalışanların kişisel ve kariyer gelişimlerini destekleyerek potansiyellerini gerçekleştirme çalışmalarına liderlik yapıyor. İnsan odaklı, yenilikçi İK projeleri tasarlıyor. Tüm süreçlerin sinerji ve verimlilikle uyum içerisinde sürmesini sağlıyor.

İşte Türki̇ye’nin EN ETKİN 50 CHRO’SU

SELDA SEÇKİNLER

Kale Grubu / İK Başkan Yardımcısı

ODTÜ Kamu Yönetimi Bölümü’nü ve Koç Üniversitesi EMBA programını bitirdi. 2016’dan beri Kale Grubu İK Başkan Yardımcısı ve İcra Kurulu Üyesi olarak çalışıyor. Dijital dönüşüm, insan kaynakları organizasyonlarındaki transformasyon ve yeni nesil çalışan beklentileri konularında etkin rol oynuyor.

İşte Türki̇ye’nin EN ETKİN 50 CHRO’SU

ŞEBNEM BEZMEN

Doğan Holding / İK’dan Sorumlu Başkan Yrd.

2019’dan bu yana Doğan Holding İnsan Kaynakları Başkan Yardımcılığı görevinde. Farklı sektörlerde 28 yıllık insan kaynakları yönetimi deneyimi var. Holding ve grup şirketlerinde kültürel değişime destek olan insan kaynakları süreçlerinin tasarlanması ve uygulamaya alınmasından sorumlu.

İşte Türki̇ye’nin EN ETKİN 50 CHRO’SU

ŞENGÜL ARSLAN

Şişecam / İK Genel Müdür Yardımcısı

2017’de Şişecam’a İnsan Kaynakları Genel Müdür Yardımcısı olarak katıldı. 14 ülkede 43 fabrika ile kesintisiz üretimin devam ettiği Şişecam’da, endüstriyel ilişkiler, iş sağlığı ve güvenliği ve tesis yönetimi gibi destek fonksiyonlarının da merkezi olarak yönetildiği global insan kaynakları fonksiyonuna liderlik ediyor.

İşte Türki̇ye’nin EN ETKİN 50 CHRO’SU

TUĞBA PAŞALI KARACAN

Borusan Otomotiv / İK, İş Sağ. ve Güv. Gn. Md. Yrd.

1998’den bu yana Borusan Grubu’nda çeşitli fonksiyonlarda üst düzey yöneticilik yaptı. Görevine Borusan Otomotiv İnsan Kaynakları ve İSG Genel Müdür Yardımcısı ve İcra Kurulu Üyesi olarak devam ediyor. Yeteneklerin değerlendirilmesi odaklı SKY Satışta Kariyer Yolu ve Yeni Nesil Servis projelerine liderlik etti.

İşte Türki̇ye’nin EN ETKİN 50 CHRO’SU

ŞENNUR KURU

Kibar Holding / İK Başkan Yardımcısı

Öncü insan kaynakları uygulamalarını hayata geçirmeyi hedefleyen, kendilerine Birlikte Başaranlar diyen bir ekiple çalışıyor. Bu ekip, “BİZ Birlikte Güçlüyüz” mottosuyla Kibar Grubu’nda çeşitlilik / kapsayıcılık ve çalışan deneyimini iyileştirme odaklı organizasyon, liderlik ve kültürel dönüşüm projelerini hayata geçiriyor.

İşte Türki̇ye’nin EN ETKİN 50 CHRO’SU

UMUT GÜNAL

Koç Holding / İK Direktörü

Lisans eğitimini Koç Üniversitesi, yüksek lisansını İstanbul Bilgi Üniversitesi’nde tamamladıktan sonra Hay Group Danışmanlık, Ericsson ve TalentSys Danışmanlık’ta görev yaptı. 2017 yılında Koç Holding A.Ş. bünyesine katıldı. Koç Grubu’ndaki görevini İK Direktörü olarak sürdürüyor.

İşte Türki̇ye’nin EN ETKİN 50 CHRO’SU

TANSEL VARAN

Sanko Holding / İK Başkanı

CHRO pozisyonunda 10 yıllık deneyimi var. Sanko Holding’deki görevinde ise 3,5 yılı doldurdu. 14 binden fazla çalışanı bulunan Sanko Holding’in İK stratejilerine yön veriyor. Nitelikli iş gücünü şirkete kazandırmak, adil ve eşit fırsatların tanınması için insan kaynakları politika ve uygulamalarını hayata geçiriyor.

İşte Türki̇ye’nin EN ETKİN 50 CHRO’SU

YELİZ ÇETİNKAYA

TEI TUSAŞ / İK ve İdari İşler Direktörü

2018’de atandığı İnsan Kaynakları Direktörü görevini 2020’den beri İnsan Kaynakları ve İdari İşler Direktörü olarak yürütüyor. 3 farklı lokasyonda 134 kişilik ekip yönetiyor. İK fonksiyonlarında dönüşüm projeleri yürütüyor. Çalışan deneyimi ve dijital dönüşüm projeleriyle vizyoner çalışmalar hayata geçiriyor.

İşte Türki̇ye’nin EN ETKİN 50 CHRO’SU

TOYGAN PULAT

Arçelik / İK’dan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı

ODTÜ’de Endüstri Mühendisliği okudu. MBA’i Bilkent Üniversitesi’nde İşletme alanında tamamladı. Kanada McMaster Üniversitesi’nde İnsan Kaynakları Yönetimi eğitimi gördü. 20 yılı aşkın kariyeri boyunca hızlı büyüyen pazarlarda organizasyonel ve kültürel dönüşüm üzerine çalıştı. 2021’den bu yana Arçelik’te CPO.

İşte Türki̇ye’nin EN ETKİN 50 CHRO’SU

YEŞİM ÇOKEKER

DeFacto / İK Başkanı

2014’ten beri DeFacto’da liderlik yapıyor. Kurum kültürü, çalışan deneyimi ve mutluluğu için projeler hayata geçiriyor. Sürdürülebilir büyüme için öğrenen organizasyon olmayı önemsiyor. 2016’da Defacto Business Academy’yi kurdu. Yeni nesil çalışma modeller ve işin geleceği için çalışmalar yapıyor.

İşte Türki̇ye’nin EN ETKİN 50 CHRO’SU

ZAFER ÇAVDAR

Turkcell Global Bilgi / İK Genel Müdür Yardımcısı

18 yılı aşkın deneyimini Turkcell Global Bilgi’ye taşıdı. 2016 yılından beri İnsan Kaynakları Genel Müdür Yardımcısı. “#buradakariyervar” programı ile çalışanların çok yönlü uzmanlaşması çalışmalarına öncülük etti. Turkcell Global Bilgi’de dijital çalışan deneyimi ve çevik organizasyonel dönüşüme de liderlik ediyor.

İşte Türki̇ye’nin EN ETKİN 50 CHRO’SU

ZEYNEP ERGENÇ

AXA Sigorta / İK Direktörü

AXA Sigorta’ya 2018’de katıldı ve 2021’de İnsan Kaynakları Direktörü ve İcra Kurulu Üyesi olarak atandı. Çalışan memnuniyeti ve esenliğini artıracak yenilikçi bir çalışma ortamının yaratılmasına odaklanıyor. Yetenek yönetimi süreciyle şirketin yeteneğe bütünsel bir bakışla bakmasını sağlayacak stratejileri yönetiyor.

Danışma Kurulu kimlerden oluşuyor?

1 Prof. Dr. Ahmet Acar İstanbul Üniversitesi Öğretim Üyesi

2 Cem Sezgin Deloitte Türkiye Partner

3 Doç. Dr. Deniz Kantur Bilgi Üniversitesi Öğretim Üyesi

4 Doç. Dr. Dilek Sağlık Özçam Yeditepe Üniversitesi İnsan Kaynakları Yönetimi Bölüm Bşk.

5 Feride İkiz PWC Türkiye Partner

6 Gözde Özkale Bilaç EY Türkiye Partner

7 Murat Palaoğlu KPMG Türkiye Partner

8 Nedim Özkan İz İletişim Kurucu

9 Nuran Durmaz DataExpert Partner

10 Servet Yıldırım Dünya Gazetesi Köşe Yazarı

11 Prof. Dr. Şadi Can Saruhan Marmara Üniversitesi Öğretim Üyesi

12 Dr. Tamer Atabarut Boğaziçi Üniversitesi Yaşamboyu Öğrenim Merkezi Müdürü

13 Prof. Dr. Tunç Bozbura Bahçeşehir Üniversitesi Rektör Yardımcısı

14 Yasin Altunkaya DataExpert Managing Partner