Milliyet Executive İş dünyası nisanda şirket içi rotasyona odaklandı

İş dünyası nisanda şirket içi rotasyona odaklandı

07.04.2022 - 14:21 | Son Güncellenme:

Türkiye’nin önde gelen şirketleri, ilk çeyreğin sonunda yönetici transfer performansını artırdı, kurumsal hedeflerine yönelik atamalarını sürdürdü. Yöneticiler, nisan ayında ağırlıkla mevcut şirketlerindeki yeni pozisyonlara transfer oldu, şirket içi rotasyon hız kazandı. Otomotiv, gıda ve ilaç sektöründe faaliyetlerini sürdüren şirketler, ağırlıkla insan kaynakları, pazarlama, finans alanlarında yönetici atamalar gerçekleştirdi. Data Expert tarafından derlenen nisan ayındaki dikkat çeken şirket görevlendirmeleri şöyle:

İş dünyası nisanda şirket içi rotasyona odaklandı

Özgür Burak Akkol

Haberin Devamı

Koç Holding - Turizm, Gıda ve Perakende Grubu Başkanı

Koç Holding’de İnsan Kaynakları ve Endüstri İlişkileri Başkanı olarak görevini sürdüren Özgür Burak Akkol, 1 Nisan itibarıyla Koç Holding Turizm, Gıda ve Perakende Grubu Başkanlığı görevini devraldı. Akkol, 2014-2021 yılları arasında Koç Holding İnsan Kaynakları Direktörü olarak çalıştı. 2021 yılının nisan ayından beri de İnsan Kaynakları ve Endüstri İlişkileri Başkanlığı görevini sürdürüyordu.

İş dünyası nisanda şirket içi rotasyona odaklandı

Güven Özyurt

Ford Otosan - Genel Müdürü

Ford Otosan Operasyonlar Genel Müdür Yardımcısı olarak görevini sürdüren Güven Özyurt, 1 Nisan’dan itibaren Ford Otosan’ın Genel Müdür olarak görevini sürdürecek. 1990 yılında Ford Otosan’a katılan Özyurt, 2014-2019 tarihleri arasında Satınalma Genel Müdür Yardımcısı olarak görev yaptı. Özyurt, 1 Temmuz 2019’dan bu yana Operasyonlar Genel Müdür Yardımcısı olarak görevini sürdürüyordu. Özyurt 2013 yılından beri Koç Holding şirketlerine kurumsal koç olarak da hizmet veriyor.

Haberin Devamı

İş dünyası nisanda şirket içi rotasyona odaklandı

Mustafa Kabakçı

Ülker - CMO

Ülker’de Bisküvi İş Birimi Pazarlama Direktörü olarak 2 yıldır görevini sürdüren Mustafa Kabakçı Ülker CMO’su olarak atandı. Kabakçı, Ülker markasının yanı sıra Godiva’nın market serisi ve McVitie’s markalarının pazarlama stratejileriden sorumlu olacak. 2014-2020 arası sırasıyla NIVEA Beiersdorf Türkiye’de Pazarlama Müdürü, Beiersdorf Almanya’da Global Pazarlama Müdürü ve NIVEA Beiersdorf Türkiye’de Pazarlama Direktörü olan Kabakçı, Ülker CMO’su olarak atanmadan önce Bisküvi İş Birimi’nden sorumluydu.

İş dünyası nisanda şirket içi rotasyona odaklandı

Pelit Duman

Sandoz Malezya ve Singapur Genel Müdürü

Sandoz Türkiye Reçeteli İlaçlar İş Birimi Direktörü olarak görev yapan Pelit Duman, Sandoz Malezya ve Singapur Genel Müdürü oldu. Sandoz Türkiye’den yurt dışına atanan ilk kadın genel müdür olan Pelit Duman, yeni görevini Malezya’nın başkenti Kuala Lumpur’dan yürütecek. Profesyonel iş hayatına Abdi İbrahim ilaç firmasında Tıbbi Tanıtım Uzmanı olarak başlayan Duman, 2007 yılında perakende sektörüne geçerek Metro Cash & Carry ve Leroy Merlin’de pazarlama ve kategori yönetimi alanlarında görev aldı. 2012’den itibaren Sandoz Türkiye’de sırasıyla Ürün Müdürü, Kıdemli Ürün Müdürü, Pazarlama Müdürü, İş Birimi Direktörlüğü’yle birlikte vekaleten İş Mükemmeliyet Direktörlüğü görevlerini yürüttü. Ardından Sandoz Reçeteli İlaçlar İş Birimi Direktörlüğü görevini üstlendi. Sertifikalı profesyonel eğitim koçu olan Duman, genç yeteneklerin gelişimine katkı sunmak üzere şirket içinde mentorluk yaptı.

Haberin Devamı

İş dünyası nisanda şirket içi rotasyona odaklandı

Haydar Yenigün

Koç Holding - Otomotiv Grubu Başkanı

Ford Otosan’ın Genel Müdürü Haydar Yenigün, 1 Nisan 2022 itibarıyla Koç Holding Otomotiv Grubu Başkanlığını devralacak. Yenigün, yeni dönemde topluluğun otomotiv sektöründeki faaliyetlerine daha geniş bir görev alanında liderlik edecek. 1998’de Ford Otosan Kocaeli Fabrikası projesinde proje lideri olarak göreve başlayan Yenigün, 2007’de Ford Otosan Genel Müdür Yardımcısı-Kocaeli Fabrika Müdürü olarak atanarak, 2012’den bu yana da Ford Otosan’daki Genel Müdür görevini sürdürdü.

İş dünyası nisanda şirket içi rotasyona odaklandı

Umut Günal

Koç Holding - İnsan Kaynakları Direktörü

Haberin Devamı

Koç Holding’in İnsan Kaynakları Koordinatörü Umut Günal, 1 Nisan 2022 itibarıyla görevini Holdingin İnsan Kaynakları Direktörü olarak sürdürecek. İş hayatına 2007 yılında Profil İnternational’da Danışman olarak başlayan Günal, 2014 - 2017 yılları arasında TalentSys şirketinde Yönetici Ortak olarak çalıştı. 2017’den 2021 yılına kadar Koç Holding A.Ş bünyesinde Performans ve Ücret Yöneticisi olan Günal son olarak Holding’in İnsan Kaynakları Koordinatörü görevini sürdürüyordu.

İş dünyası nisanda şirket içi rotasyona odaklandı

Oya Başak Akyol

Ford Otosan - İnsan Kaynakları ve Dönüşüm Genel Müdür Yardımcısı

2020’den bu yana Ford Otosan’da Toplam Kalite Direktörü görevini yürüten Oya Başak Akyol, 1 Mart 2022’den itibaren geçerli olmak üzere yeni oluşturulan İnsan Kaynakları ve Dönüşüm Genel Müdür Yardımcılığına atandı. 1999’da Ford Otosan’da Kalite Mühendisi olarak göreve başlayan Akyol, 2018’den 2019 sonuna kadar Kocaeli Fabrikaları İnsan Kaynakları ve Endüstri İlişkiler Müdürü olarak çalıştı. Akyol, yeni görevinde şirketin insan kaynakları stratejilerini ve dönüşüm operasyonlarını yönetecek.

Haberin Devamı

İş dünyası nisanda şirket içi rotasyona odaklandı

Gamze Arbak

Philips Türkiye - Genel Müdür

Philips Orta Doğu, Türkiye ve Afrika Ultrason ve Bilgisayarlı Tomografi Pazarlama Direktörü olarak görevini 2021’den beri sürdüren Gamze Arbak, yeni dönemde Philips Türkiye Genel Müdürü olarak görev yapacak. 2007’de Doğu Avrupa Bölgesi Satış Pazarlama Müdürü olarak Philips’e katılan Arbak 2019’da Philips Türkiye Sağlık Sistemleri Pazarlama Direktörü oldu. Son olarak Philips Orta Doğu, Türkiye ve Afrika Ultrason ve Bilgisayarlı Tomografi Pazarlama Direktörü görevini sürdüren Arbak, yeni görevinde Türkiye bölgesinde şirketin yönetiminden sorumlu.

İş dünyası nisanda şirket içi rotasyona odaklandı

Polat Şen

Koç Holding - CFO

Koç Holding CFO’luğuna Arçelik A.Ş. Finansman ve Mali İşler Genel Müdür Yardımcısı Polat Şen getirildi. Şen, holdingin finansal faaliyetlerine liderlik edecek. 2008’de Grundig Elektronik / Grundig Multimedia B.V. Finans ve Mali İşler Grup Direktörü olarak atanan Şen, 2009 -2010 arasında Grundig Multimedia B.V. Finans ve Mali İşler Direktörü olarak görev yaptı. 2010 - 2015 arasında Satınalma Direktörü görevini sürdüren Şen, Şubat 2015’ten bu yana Finansman ve Mali İşlerden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı görevindeydi.

İş dünyası nisanda şirket içi rotasyona odaklandı

Aslı Özen Turhan

pladis - Birleşik Krallık ve İrlanda’dan Sorumlu CMO

Ülker bünyesinde 18 yıldır çalışan ve son üç yıldır kariyerini Ülker CMO’su olarak sürdüren Aslı Özen Turhan yeni dönemde pladis’in Birleşik Krallık ve İrlanda’dan sorumlu CMO’su olarak görev yapacak. 2019’da Ülker Pazarlama Lideri olarak tüm atıştırmalık kategorilerinin sorumluluğunu üstlenen Turhan, 2020 yılı başından bu yana Ülker CMO’luğu görevini yürütüyordu.

İş dünyası nisanda şirket içi rotasyona odaklandı

Elif Göktaş

Beymen Group - Pazarlama ve İletişim Genel Müdür Yardımcısı

Hızlı tüketim ürünleri ve perakende sektörlerinde 27 yılı aşkın pazarlama tecrübesi olan Elif Göktaş, Beymen Group’un yeni Pazarlama ve İletişim Genel Müdür Yardımcısı oldu. Göktaş yeni görevinde, Beymen bünyesindeki yabancı markaların ve Beymen Collection, Academia, Beymen Club markalarının pazarlama ve iletişim stratejilerinin geliştirilmesi, medya ilişkileri, etkinlik yönetimi, halkla ilişkiler ve kurumsal iletişim alanlarındaki çalışmalarını yönetecek.